اتحادیه اروپا بررسی واکسن روسی «اسپوتنیک وی» را آغاز کرد
رأی دهید
«اسپوتنیک وی» در موسسه ویروس شناسی گامالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه ساخته شده است.
کریل دیمیتریف رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه که در تولید واکسن همکاری داشتهاند، پس از اعلام آغاز کار بررسی واکسن «اسپوتنیک وی» در اتحادیه اروپا گفت: «پس از تایید آژانس دارویی اروپا میتوانیم برای ۵۰ میلیون اروپایی واکسن تهیه کنیم.»
وی افزود: «اسپوتنیک وی، میتواند سهم مهمی در نجات جان میلیونها نفر در اروپا داشته باشد.»
این مقام روسی با اشاره به اینکه واکسن «اسپوتنیک وی» پیش از این در حدود ۴۰ کشور جهان تایید شده است، افزود: «مشارکت در واکسن باید از سیاست جدا شود و همکاری با آژانس دارویی اروپا یک نمونه عالی است که نشان میدهد اجماع تلاشها تنها راه خروج از همهگیری کرونا است.»
آژانس دارویی اروپا نیز تاکید کرد انتظار میرود برنامه زمانی برای تصویب این واکسن، به دلیل انجام کارهای مقدماتی، «کمتر از حد معمول» طول بکشد.
در شرایط عادی بررسی درخواست برای دادن مجوز به یک دارو یا واکسن در اتحادیه اروپا یکساله است اما در شرایط فعلی پیش بینی میشود این مدت بین دو تا چهار ماه کاهش یابد.
این نهاد اروپایی میزان مطابقت واکسن «اسپوتنیک وی» را با استانداردهای معمول اتحادیه اروپا در اثربخشی، ایمنی و کیفیت ارزیابی میکند.
کمیسیون اروپا: گفتوگویی بین اروپا و تولیدکنندگان واکسن «اسپوتنیک وی» در جریان نیست
استفان دکرسماکر، سخنگوی کمیسیون اروپا در بخش بهداشت عمومی گفت که در حال حاضر هیچ گفتوگویی بین اتحادیه اروپا و تولیدکنندگان روسی واکسن اسپوتنیک انجام نگرفته است.
وی تاکید کرد که استراتژی اروپا در حوزه واکسن کرونا یک استراتژی مشترک است که با کشورهای عضو طراحی و اجرا میشود.
وی افزود: «بنابراین کشورهای عضو و کمیسیون اروپا ممکن است در هر زمان تصمیم بگیرند که واکسنهای دیگر را نیز به سبد واکسن (اتحادیه اروپا) وارد کنند.»
اریک مامر، سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا نیز در این باره گفت: «میخواهم خیلی واضح بگویم، آژانس دارویی اروپا تجزیه و تحلیل خود را در مورد واکسن طبق معیارهای مربوط به سلامتی، ایمنی و اثربخشی آن انجام میدهد. مورد دیگری غیر از این وجود ندارد.»
پس از آنکه نتایج تحقیقات این واکسن در مجله تخصصی لانست منتشر شد نگاههای مثبت به این واکسن در اروپا افزایش یافت. مجله پزشکی «لنست» اوایل فوریه اعلام کرد که این واکسن ۹۱.۶ درصد در مقابل بیماری کووید۱۹ کارایی دارد.
در حال حاضر سه واکسن فایزر-بیونتک، مدرنا و آسترازنکا در اروپا مجوز استفاده اضطراری را دریافت کردهاند.