بی بی سی: ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین میگوید که مطمئن است با روی کار آمدن دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا، جنگ با روسیه «زودتر» از آن چه که در شرایط عادی ممکن بود، پایان خواهد یافت.
آقای زلنسکی گفته است که پس از پیروزی آقای ترامپ در تماسی تلفنی با او «گفتگویی سازنده» داشته است.
در همین حال اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، پس از حدود دو سال در نخستین گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از او خواست که به جنگ در اوکراین پایان دهد و کلیه نیروهای خود را از اوکراین خارج کند. آقای شولتس همچنین گفته است استقرار سربازان کره شمالی علیه اوکراین به معنی «تشدید جدی» جنگ است.
آقای زلنسکی اشارهای به این موضوع نکرد که آیا در تماس تلفنیاش آقای ترامپ درخواستهایی در مورد مذاکرات احتمالی با روسیه مطرح کرده یا نه، اما گفت چیزی از او نشنیده که با موضع اوکراین مغایرت داشته باشد.
ترامپ همواره تأکید کرده که اولویت او پایان دادن به جنگ و جلوگیری از آن چیزی است که او آن را «هدر دادن منابع آمریکا» به شکل کمکهای نظامی به اوکراین مینامد.
آقای زلنسکی در گفتگویی با رسانه اوکراینی «سوسپیلن» گفت: «مطمئن است که جنگ با سیاستهای تیمی که اکنون کاخ سفید را رهبری خواهد کرد، زودتر به پایان خواهد رسید. این رویکرد و وعده آنها به شهروندانشان است.»
او افزود که اوکراین «باید هر کاری انجام دهد تا این جنگ سال آینده از طریق راهحلهای دیپلماتیک به پایان برسد.»
رئیس جمهور اوکراین گفت که وضعیت در میدان نبرد دشوار است و نیروهای روسیه در حال پیشروی هستند.
او تأکید کرد که طبق قوانین آمریکا، فقط پس از مراسم تحلیف ترامپ در ژانویه میتواند با او دیدار کند.
رابطه بین دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی همیشه پرتنش بوده است. آقای ترامپ در سال ۲۰۱۹ به دلیل اتهاماتی مبنی بر فشار آوردن به آقای زلنسکی برای جمعآوری اطلاعات مخرب درباره خانواده بایدن استیضاح شد. با این حال، آقای ترامپ اصرار دارد که رابطهای «بسیار خوب» با رئیس جمهور اوکراین داشته است.
هنگامی که این دو در ماه سپتامبر در نیویورک ملاقات کردند، آقای ترامپ گفت که از این دیدار «چیزهای زیادی آموخته» و تأکید کرد که جنگ را «خیلی سریع» حل خواهد کرد.
با این حال، دونالد ترامپ هنوز جزئیاتی در مورد نحوه پایان دادن به جنگ ارائه نداده است.
دموکراتهای مخالف آقای ترامپ او را به نزدیک شدن به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، متهم کردهاند و میگویند رویکرد او نسبت به جنگ به معنای تسلیم شدن اوکراین است، که میتواند تمام اروپا را به خطر بیندازد.
اوایل امسال، مجلس نمایندگان آمریکا بستهای ۶۱ میلیارد دلاری (۴۹ میلیارد پوندی) برای کمک نظامی به اوکراین جهت مقابله با تهاجم روسیه تصویب کرد.
ایالات متحده بزرگترین تأمینکننده تسلیحات برای اوکراین بوده است. طبق گزارش موسسه اقتصاد جهانی کیل، بین فوریه ۲۰۲۲ تا پایان ژوئن ۲۰۲۴، آمریکا تسلیحات و تجهیزاتی به ارزش ۵۵.۵ میلیارد دلار به اوکراین تحویل داده یا متعهد به ارسال آن شده است. شولتس آخرین بار در روز دوم دسامبر ۲۰۲۲ با پوتین صحبت کرده بودشولتس خطاب به پوتین: استقرار نیروهای کره شمالی علیه اوکراین «تشدید جدی» جنگ است به گفته منابع مطلع در دولت آلمان، اولاف شولتس، صدر اعظم این کشور، روز گذشته (جمعه ۱۵ نوامبر/۲۵ آبان) به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفته است که استقرار سربازان کره شمالی علیه اوکراین به معنی «تشدید جدی» جنگ است.
شولتس در اولین تماس تلفنی بعد از تقریبا دو سال با پوتین، از او خواست به جنگ پایان دهد و کلیه نیروهای روسیه را از اوکراین خارج کند.
کرملین این مکالمه را «حاوی جزئیات و یک تبادل نظر صریح درباره وضعیت در اوکراین» توصیف کرد و افزود که «همین که گفتگویی صورت گرفته، مثبت است.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، این تماس را «جعبه پاندورا» - کنایه از سرآغازی برای حوادث شوم - خواند و استدلال کرد که از انزوای پوتین میکاهد.
به گفته منابع آگاه در دولت آلمان، آقای شولتس حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرد و از مسکو خواست برای رسیدن به یک «صلح عادلانه و پایدار» با کییف مذاکره کند.
او همچنین بر «عزم تزلزلناپذیر آلمان در حمایت از تلاشهای دفاعی اوکراین علیه تجاوز روسیه تا زمانی که لازم باشد» تاکید کرد.
شولتس به خصوص حملات هوایی روسیه به زیرساختهای غیرنظامی اوکراین را محکوم کرد.
این مکالمه تلفنی حدود یک ساعت طول کشید و دو رهبر موافقت کردند تماس خود را حفظ کنند. رسانههای روسیه به نقل از کرملین گزارش میدهند که این تماس با ابتکار آلمان انجام شد.
با توجه به خاطرات دردناک قرن بیستم از اقدام آلمان نازی و اتحاد جماهیر شوروی در تقسیم اروپای شرقی میان خود، دولت آلمان مایل است از این اتهام که برلین سعی دارد در غیاب اوکراین با مسکو به توافق برسد، پرهیز کند.
دفتر صدراعظم آلمان در بیانیهای اشاره کرد که شولتس پیش از تماس با پوتین، با زلنسکی صحبت کرد.
شولتس قرار بود بعد از این تماس بار دیگر با رئیس جمهور اوکراین صحبت کند تا جزئیات آن را برای او شرح دهد.
براساس بیانیهای که کرملین در اختیار رسانههای روسیه گذاشت، پوتین به شولتس گفت که روابط روسیه-آلمان در نتیجه «رویکرد غیردوستانه» مقامهای آلمان متحمل «زوالی بیسابقه در همه زمینهها» شده است.
براساس این بیانیه پوتین به شولتس گفت که هرگونه توافق صلح بالقوه باید «براساس واقعیتهای سرزمینی تازه» باشد که اشارهای به مناطقی است که روسیه از سال ۲۰۲۲ در اوکراین اشغال کرده است.
پوتین همچنین گفت که توافق صلح فقط با «رفع عوامل ریشهای مناقشه» ممکن خواهد شد. کرملین حمله به اوکراین را با این اتهام که ناتو در تلاش برای «توسعه» به اروپای شرقی است، توجیه میکند.
براساس این بیانیه پوتین در این تماس گفت که «بحران جاری نتیجه مستقیم سیاست پرخاشگرانه چندین ساله ناتو با هدف ایجاد تخته پرشی علیه روسیه در خاک اوکراین است.»
شولتس یکشنبه گذشته در مصاحبهای با تلویزیون آلمان گفت که در نظر دارد با پوتین صحبت کند و برای گفتگوهای صلح به او فشار آورد. او گفت که نه به صورت انفرادی بلکه در همفکری با دیگران عمل میکند.
گمانهزنیهایی هست که شولتس همچنین قصد دارد در اجلاس گروه ۲۰ که هفته آینده در ریو دو ژانیرو برگزار میشود با شی جینپینگ رئیس جمهور چین درباره جنگ اوکراین صحبت کند.
شولتس آخرین بار در روز دوم دسامبر ۲۰۲۲ با پوتین صحبت کرده بود. آنها آخرین بار یک هفته قبل از حمله کامل روسیه به اوکراین در ماه فوریه آن سال دیداری رو در رو در مسکو داشتند.
شولتس درحالی به آلمان برگشت که پوتین قول داده بود روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد. حمله متعاقب آن اما باعث گسستن آخرین حلقه اعتماد میان دو کشور شد.
برلین برای چند دهه تلاش داشت با ایجاد حلقه های تجاری و انرژی، پیوند دو کشور را قوی نگاه دارد و صلح را تضمین کند. رویایی که با حمله روسیه به اوکراین از هم پاشید.
امروز آلمان بزرگترین اهداکننده کمکهای نظامی و مالی به اوکراین بعد از آمریکاست و سیاستمداران جریانهای اصلی آلمان از طیفهای مختلف سیاسی و همچنین بیشتر رایدهندگان، از اوکراین حمایت میکنند.
اما با توجه به برنامه انتخابات در ماه فوریه در آلمان، فشار برای مذاکرات جدی صلح به منظور پایان جنگ در اوکراین درحال افزایش است.
حزب راستگرای افراطی آلترناتیو برای آلمان «اِی اف دی» و حزب چپگرای پاپیولیست جدید «بی اس دبلیو» که ممکن است مجموعا برنده یک چهارم تا یک سوم آرا شوند، دولت را به کم کاری برای تحقق توافق صلح متهم میکنند.
ائتلاف حاکم آقای شولتس هفته پیش متلاشی شد و او تا زمان انتخابات در راس یک دولت اقلیت قرار خواهد داشت. وضع او و حزبش در نظرسنجیها بد است.
آلمان از نظر سیاسی و اقتصادی لطمه زیادی از جنگ در اوکراین خورده است.
بنابراین هر نشانهای از اینکه شولتس به پایان مناقشه کمک میکند میتواند بخت او را در صندوق رای برگرداند.
+15
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.