کرونا؛ تزریق حتی یک دوز از واکسن فایزر یا آسترازنیکا ۸۰ درصد نیاز به بستری را کاهش می‌دهد

بی بی سی :نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد تنها یک بار تزریق واکسن فایزر-بیوان‌تک و تک دوز واکسن آسترازنیکا-آکسفورد توانسته ۸۰ درصد از آمار نیاز به بستری بر اثر کووید۱۹ را کاهش دهد. دانشمندان نهادهای بهداشتی دولت بریتانیا با استناد به چنین نتایجی نسبت به بهبود شرایط زندگی در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرده‌اند.

نتایج مرکز آمار بهداشت عمومی بریتانیا نشان داده که این مصونیت از حدود هفته سوم تا چهارم بعد از تزریق واکسن روی می‌دهد.


این تحقیق بروی افراد بالای ۸۰ سال که واکسن دریافت کرده‌اند صورت گرفته است. دانشمندان نهادهای دولتی بریتانیا با اشاره به این نتایج گفته‌اند در بریتانیا مردم به زودی «شاهد دنیای بسیار متفاوتی» خواهند بود که اشاره‌ای است به فراهم شدن زمینه کاهش چشمگیر محدودیت‌های اجتماعی کرونا.

بریتانیا تا کنون بیش از ۲۰ میلیون نفر را واکسینه کرده است که به معنای واکسیناسیون بیش از یک سوم جمعیت بزرگسالان این کشور است.

مت هنکاک، وزیر بهداشت بریتانیا هم در واکنش به این نتایج آن را «بسیار مستحکم» خوانده است.

او گفته: «این آمارها می‌تواند نشان‌دهنده دلیل کاهش چشمگیر آمار بستری شدگان بالای ۸۰ سال طی دو هفته گذشته باشد که اکنون تک رقمی شده است».

دکتر ماری رمزی، مدیر بهداشت عمومی و ایمن‌سازی انگلستان هم گفته این نتایج همسو با شواهد رو به افزایشی است که از کارآیی و اثربخشی واکسیناسیون و کاهش ابتلا به کرونا حکایت دارد.

او روز دوشنبه، اول مارس، گفته: «اگر چه هنوز آمارهای و تحقیقات فراوان دیگری باید صورت بگیرد اما این نتایج امیددهنده است و باعث افزایش اطمینان ما به کارآیی واکسن‌ها و تفاوتی که در وضعیت ایجاد می‌کنند، خواهد شد».

آمارهای نهادهای بهداشتی بریتانیا که هنوز باید از سوی دیگر دانشمندان مطالعه و سنجش شود نشان داده که واکسن فایزر که نخستین واکسن کرونا تایید شده در بریتانیا بود در افراد بالای ۸۰ سال توانسته ۸۳ درصد آمار مرگ بر اثر کرونا را کاهش دهد.

این داده‌ها همچنین نشان داد که تزریق واکسن توانسته در افراد بالای ۷۰ سال پس از حدود سه هفته بعد از تزریق اول حدود ۶۰ درصد مسونیت ایجاد کند.

پروفسور جاناتان ون-تم، معاون پزشک ارشد انگلستان هم گفته که این نتایج نشان داده که تجویز واکسن آسترازنیکا-آکسفورد به افراد مسن «تصمیم درستی» بوده است. این در حالی است که در خارج از بریتانیا، برخی کشورهای اروپایی با توجه به نتایج بالینی این واکسن در میان شرکت کنندگان جوان و میانسال، از تزریق آن به افراد بالای ۶۵ سال پرهیز کرده‌اند.

این مقام بهداشتی دولت بریتانیا گفته: «این نتایج نشان داد که اگر ما صبور باشیم - خواهیم دید که برنامه واکسیناسیون چه طور ما را ظرف چند ماه آینده به یک دنیای جدید خواهند برد.»

با وجود این، مقام‌ها می‌گویند هنوز به اطلاعات بیشتری نیاز است تا دریافت آیا این واکسن‌ها در برابر گونه جدید ویروس کرونا که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی کشف شد و اخیرا وارد بریتانیا هم شده موثر است یا خیر.

این گونه جدید که ای-۴۸۴ نام‌گذاری شده ممکن است بتواند کارآیی برخی از واکسن‌های موجود را کاهش دهد و سازندگان آنها را وادار به تهیه نسخه تکمیلی واکسن خود کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +369پُست منتخب روز: پُست دیدنی محمد خاکپور از تصویر جلسه کاری در دهه ۵۰ و یکی دیگر در سال ۱۳۹۸
  • +306پاسخ یک هموطن به شاعری که در برنامه مجری معروف به «اسکول نظام» زمان شاه را مسخره کرده بود
  • +254حضور بدون حجاب اجباری «گُلی امامی»، مترجم و نویسنده روی صحنه کتاب ایران
  • +217بلایی که دختران نوجوان ایرانی بر سر اسلامیون آوردند: ما اینجا هستیم و خواهیم بود
  • +207زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +180کارزار شهردار فرانسوی برای تفکیک زباله‌های شهر با تصویر خامنه‌ای، پوتین و کیم جونگ‌اون
  • +162یعنی آفتاب‌پرست هم اینطور سریع رنگ عوض نمیکنه که این خانم تغییر رنگ داد
  • +160ویدیوی جنجالی رقص نرگس محمدی و هم‌بندانش در زندان
  • +150اعلام جرم دادستان کل کشور برای یاشار سلطانی در مورد این اظهارات دقیق و شجاعانه
  • +150ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد