پیامدهای کرونا پناهجویان افغان و ایرانی را به مسیر صعب العبور آلپ کشانده است
رأی دهید
عبور از مرز کوهستانی بین ایتالیا و فرانسه حتی برای این پناهجویان که در مسیر رساندن خود به قاره اروپا موانع زیادی را پشت سر گذاشته اند دشوار است. بسیاری از این پناهجویان تلاش می کنند در طول شب وارد خاک فرانسه شوند تا با ماموران ژاندارمری ملی این کشور روبرو نشوند.
این ماموران در صورت مشاهده پناهجویان در منطقه مرزی آنها را پس از چند ساعت بازداشت می کنند و به ایتالیا باز می گردانند.
امیر هوتک، پناهجوی ۲۳ ساله افغان در مورد مسیر طی شده می گوید: «از افغانستان به ایران، از ایران به ترکیه، از ترکیه به یونان، از یونان به آلبانی، از آلبانی به مونته نگرو، از مونته نگرو به بوسنی، از بوسنی به کرواسی، از کرواسی به اسلوونی و از اسلوونی به ایتالیا رفتم.»
صلیب سرخ ایتالیا از سال ۲۰۱۷ به بعد گشت زنی در منطقه مرزی را در خاک ایتالیا آغاز کرد. در آن زمان بسیاری از پناهجویانی که از شمال قاره آفریقا با قایق خود را به ایتالیا رسانده بودند از این مسیر عبور می کردند. اعضای صلیب سرخ ایتالیا می گویند که طی ماههای اخیر با گروه دیگری از پناهجویان در این منطقه روبرو شده اند.
میکله بلموندو، یکی از افرادی که به طور داوطلبانه برای صلیب سرخ ایتالیا فعالیت می کند درباره پناهجویان در منطقه مرزی با فرانسه می گوید: «از چند ماه پیش در سال ۲۰۲۰ نوع پناهجویانی که از این منطقه عبور می کنند اندکی تغییر کرده است. خانواده های زیادی هستند که اغلب کودکانی به همراه دارند. آنها از مسیر [شبه جزیره] بالکان عبور کرده اند. اکثر آنها افغان، ایرانی یا عراقی هستند.»
این عضو صلیب سرخ ایتالیا ریزش بهمن و سرمای شدید را از جمله خطراتی عنوان می کند که جان پناهجویان را در جریان عبور از مرز کوهستانی تهدید می کند. میکله بلموندو تاکید کرد که اگر پناهجویان لباس گرم و دستکش به همراه نداشته باشند دمای ۱۵ تا ۲۰ درجه زیر صفر در کوهستان می تواند برای آنها «مرگبار» باشد.
صلیب سرخ ایتالیا از مشاهده حدود پنج هزار پناهجو در کلاویره در نزدیکی مرز با فرانسه از سال ۲۰۱۷ تاکنون سخن گفته است.