نگاهی به انتخابات جنجالی فدراسیون فوتبال ایران؛ جدال علی کریمی با مدیران حکومتی
رأی دهید
به گفته تهیهکننده این برنامه، سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر یا «ساترا»، گفتوگوی ضبط شده با علی کریمی را در فهرست دریافت مجوز پخش قرار داده است، ولی با توجه به جلسات محدود این سازمان، تاریخ دریافت مجوز، به روزهای پس از پایان انتخابات فدراسیون فوتبال موکول شده است که بسیار دیر خواهد بود.
سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر، یکی از نهادهای وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی است که مسئولیت بررسی، بازبینی، و صدور مجوز را برای پخش برنامههای اینترنتی یا شبکه خانگی بر عهده دارد.
این در حالی است که علی کریمی اخیرا دعوت صدا و سیما را برای شرکت در مناظره تلویزیونی نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال، به بهانه نمایشی بودن آن نپذیرفت و در این برنامه شرکت نکرد.
به عقیده برخی از کارشناسان، مقامات صدا وسیما با کارشکنی در فرآیند صدور مجوز، قصد دارند تا مانع پخش این برنامه جنجالی شوند.
یک فوتبالیست مقابل مدیران حکومتی عرصه ورزش
علی کریمی یکی از چهار نامزد ریاست فدراسیون فوتبال ایران، و تنها فردی است که سابقه درخشانی در این رشته ورزشی دارد. او با توجه به سوابق باشگاهی و ملی خود، و فعالیتهای اجتماعی و انساندوستانه، از محبوبیت زیادی در میان مردم برخوردار است.
شهابالدین عزیزی خادم، مصطفی آجرلو، و کیومرث هاشمی نامزدهای دیگر ریاست فدراسیون فوتبال ایران هستند که همه آنها به نوعی از چهرههای نزدیک یا وابسته به حکومت، جریانها و شخصیتهای سیاسی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نهادهای امنیتی محسوب میشوند.
فدراسیون فوتبال ایران از دی ماه سال گذشته و پس از کنارهگیری مهدی تاج به دلایل پزشکی، بدون رئیس و با سرپرست موقت اداره میشود.
انتخابات جدید به دلیل نواقص، ایرادها، و اشکالات مختلفی که فدراسیون جهانی فوتبال از اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران گرفت، برگزار نشد، تا اینکه در نهایت «فیفا» پس از اصلاح برخی از موارد، اساسنامه را پذیرفت و با برگزاری انتخابات موافقت کرد.
با توجه به ترکیب اعضای مجمع فدراسیون فوتبال، و برخی جابجاییهای غیرعادی در هیأتهای استانی فوتبال که آرای قابل توجهی را در مجمع در اختیار دارند، برخی از کارشناسان نسبت به سلامت انتخابات ابراز تردید کردهاند.
هرچند که در اساسنامه فدراسیون فوتبال، باشگاههای فوتبال، بازیکنان، مربیان، و داوران نیز دارای حق رأی در مجمع هستند، ولی با توجه به ارزش و اهمیت فوتبال، برگزاری انتخابات این فدراسیون همواره با حواشی بسیاری همراه بوده است.
دخالت دولت، اعمال نفوذ جریانهای سیاسی، مهندسی انتخابات، وعده پست و مقام، یا حتی پرداخت رشوه به اعضای مجمع از جمله اتهاماتی است که در دورههای گذشته مطرح شده است.