تحقیقات فایزر و بایون‌تک: آیا واکسن‌ نوزادان را هم مصون می‌کند؟

دویچه وله :دو شرکت فایزر و بایون‌تک مطالعات خود را برای بررسی تأثیر واکسن بر روی زنان باردار و نوزادانشان آغاز می‌کنند. مطالعه دیگری هم در مورد تأثیرات واکسن روی کودکان در حال برنامه‌ریزی است.

دو شرکت تولید کننده واکسن کرونا، بایون‌تک و فایزر اعلام کرده‌اند که تحقیقی گسترده را به منظور روشنگری در مورد ایمنی، سازگاری و تأثیر واکسن ساخت شرکتشان بر روی زنان باردار، آغاز کرده‌اند.


در مورد کودکان و زنان باردار به دلیل عدم انجام تحقیقات در مورد واکسن کرونا تاکنون، داده‌های مؤثقی هم در مورد سازگاری واکسن برای این گروه در دست نیست.

قرار است که واکسن بایون‌تک/ فایزر در چارچوب یک تحقیق بالینی روی ۴۰۰۰ زن باردار از ۱۸ سال به بالا تست شود. قرار بر این است که واکسیناسیون این گروه بین هفته‌های ۲۴ تا ۳۴ بارداری انجام شود. شرکت‌کنندگان در این مطالعه به طور تصادفی در دو گروه تقسیم می‌شوند: گروهی واکسینه می‌شود و به گروه دیگر تنها پلاسیبو (دارونما) داده می‌شود.
نوزادان همچنان زیر نظر می‌مانند
اوزلم تورچی، یکی از دو پایه‌گذار شرکت بایون‌تک و مدیر ارشد پزشکی آن می‌گوید، هدف از این تحقیقات فراهم آوردن دسترسی گسترده به واکسن کووید ۱۹ بسیار مؤثر ساخت این شرکت است. به اعتقاد این پزشک و ایمونولوژیست زمان آن رسیده است که کمپین‌های واکسیناسیون به گروه‌های دیگر آسیب‌پذیر، مثلا زنان باردار، بسط داده شود. به گفته او با این اقدام احتمالا می‌توان زنان باردار و از سوی دیگر نسل بعدی را در برابر این ویروس ایمن کرد.

در چارچوب این مطالعه، زنان باردار تا ده ماه پس از دریافت واکسن زیر نظر گرفته خواهند شد. بنا بر گزارش منتشرشده از سوی بایون‌تک، ایمنی واکسن برای نوزادان و انتقال آنتی‌بادی‌های ایمنی‌ساز بالقوه به کودکان از دیگر مواردی است که در این مطالعه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نوزادان در این تحقیقات تا شش ماهگی پس از تولد زیرنظر گرفته خواهند شد. به هر مادری که در زمان بارداری تنها دارونما تزریق شده، قرار است که پس از تولد کودک از این موضوع مطلع شود تا بتواند واکسن واقعی را دریافت کند.
آزمایش روی بچه‌ها در راه است
ویلیام گروبر، مدیر مطالعات بالینی و تحقیقات کنسرن آمریکایی فایزر توضیح می‌دهد:«زنان باردار از نظر عوارض ابتلا به کووید ۱۹ و روند بیماری در معرض خطر بیشتری هستند.» او تأکید می‌کند که به همین دلیل عرضه‌ی واکسنی مؤثر و ایمن برای این گروه اهمیت ویژه‌ای دارد.

هر دو شرکت واکسن خود را هم اکنون در قالب مطالعه‌ای بر روی نوجوانان آزمایش می‌کنند. افزون بر این در ماه‌های آینده مطالعه‌ای بر روی کودکان در سنین ۵ تا ۱۱ سالگی آغاز خواهد شد. مطالعات بالینی در مورد واکسیناسیون به ویژه گروه‌های در معرض خطر مانند بارداران و کودکان به طور معمول فقط پس از پایان موفقیت‌آمیز مطالعات قابل مقایسه بر روی بزرگسالان انجام می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پستی که ترامپ بازنشر کرد: «نتانیاهو حرامزاده‌ای است که می‌خواهد آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند»
  • ایران خودرو و سایپا اگر فرمول کباب کوبیده این پادگان رو برای لاستیک‌هاشون استفاده کنند، ضرر نمی‌کنند
  • ویدیویی پر از احساس از دیدار دو برادر مهاجرت کرده با پدر و مادرشان در فرودگاه پس از ۸ سال
  • نایب قهرمان ۱۶ ساله پاراتکواندو با پول پاداشش برای پدرش یک تریلی خرید
  • وزیر خارجه دانمارک: استقلال گرینلند شدنی اما پیوستن آن به آمریکا بعید است
  • وزیر دادگستری ایتالیا: آمریکا فعلا خواهان استرداد محمد عابدینی نشده است
  • اعتراف یکی از رهبران گروه تبهکار ژاپنی«یاکوزا» به قاچاق مواد هسته‌ای به ایران
  • مقامات لبنانی: پارلمان لبنان فرمانده ارتش را به عنوان رئیس جمهور انتخاب می‌کند
  • خشم اردنی‌ها از ادعای مالکیت اسرائیل بر مناطق تازه و انتشار نقشه‌های جدید
  • خامنه‌ای در دیدار با نخست‌وزیر عراق: حشدالشعبی تقویت شود؛ آمریکا در پی گسترش نفوذ است