کاهش خطر ابتلا به دیابت با رژیم غذایی مدیترانه‌ای

محققان دانشگاه پزشکی هاروارد می‌گویند رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند به کنترل سطح قند خون و کاهش مقاومت به انسولین کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در زنان چاق را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش هلث‌‌لاین و به گفته محققان، رژیم غذایی مدیترانه‌ای فقط متکی به مصرف برخی غذاهای خاص نیست بلکه در واقع یک روش زندگی است. علاوه بر غذاهای رایج در اسپانیا، ایتالیا و یونان، فرایند تهیه، پخت و پز و مصرف مواد غذایی و همچنین سایر رفتارها (محدود کردن مصرف ​​الکل، عدم استعمال دخانیات، تحرک بدنی کافی) جزو اصول این رژیم غذایی است.


رژیم غذایی مدیترانه‌ای تأکید بر مصرف چربی‌های سالم، بخصوص روغن زیتون، آووکادو، آجیل، ماهی‌های چرب و حذف روغن و چربی‌های دیگر مانند کره و مارگارین دارد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای تاکید می‌کند که ماهی حداقل دو بار در هفته و سایر پروتئین‌های حیوانی مانند مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات (پنیر یا ماست) در اندازه‌های کم، یا هر روز یا چند بار در هفته مصرف شود. مصرف گوشت قرمز نیز باید به چند بار در ماه محدود شود.

همچنین کسانی که پیرو رژیم غذایی مدیترانه‌ای هستند، باید در کنار مصرف کافی غلات سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزی‌ها، آب را به عنوان اصلی‌ترین نوشیدنی روزانه انتخاب کنند، اما مصرف به اندازه شراب به همراه وعده‌های غذایی مجاز است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.