پنج ایرانی-‌آمریکایی ‌در تیم انتقالی بایدن

روزنامه شرق ،روح‌اله نخعی:
خواسته یا ناخواسته جامعه ایرانیان خارج از مرزها به فراوانی گراییده؛ بخشی از آنها به نخبگان جوامع دیگر پیوسته‌اند و بخش دیگری از آنها در سطوح متوسط و پایین در حال کار هستند اما سال‌هاست که برخی افراد از این دست در انتخابات پارلمان کشورهای مختلف شرکت می‌کنند، به مقام‌های قضائی یا سمت‌های مهم مدیریتی دست می‌یابند، نسل جوان یا میانسالی که عمدتا در کودکی به همراه خانواده ایرانی خود به کشورهای دیگر مهاجرت کرده‌اند یا آنکه در خانواده ایرانی‌الاصلی به دنیا آمده‌اند. برخی از آنها که هیچ‌گاه ایران را ندیده‌اند یا تنها در کودکی و برخی سفرهای خانوادگی تصاویری اندک از ایران به یاد دارند اما بارقه‌هایی از فرهنگ و ادبیات ایرانی را در خاطر دارند.

حالا از بین ایرانی- آمریکایی‌ها، تعدادی در تیم انتقالی کابینه بایدن نیز حضور دارند، افرادی که می‌توانند پتانسیل نهفته‌ای برای کاستن از بار دشمنی میان ایران و آمریکا باشند.

شاید آنها نقش تأثیرگذاری در تعیین افراد کابینه نداشته باشند یا در تعیین نقشه راه سیاست خارجی؛ اما ایرانیانی هستند از ظرفیت یک ملت و یک تمدن که سر جنگ ندارد اما زیر بار زور نمی‌رود. ظرفیتی که اگر ایرانیان مقیم کشورهای دیگر را هم پیش‌تر در‌می‌یافتیم اکنون یک پتانسیل فوق‌العاده بودند. در گزارش پیش‌رو، با ایرانی - آمریکایی‌های تیم انتقالی بایدن بیشتر آشنا شوید.

سوزان بی‌نیاز، وزارت خارجه«سوزان بی‌نیاز»، معروف به «سو» حقوق‌دان و مدرس حقوق در دانشگاه ییل، عمری است که از مشاوران وزارت خارجه ایالات متحده بوده است و مثل خیلی از اعضای تیم انتقالی بایدن، بعد از وقفه چهارساله دولت ترامپ، دوباره به سراغ همکاری با این نهاد آمده است. او بیش از 30 سال در دفتر مشاوران حقوقی وزارت خارجه مشغول به کار بوده، اما برجسته‌ترین حوزه فعالیت او، حوزه محیط زیست و تغییر اقلیم بوده است. از وکلای ارشد این وزارتخانه در حوزه محیط زیست، او از سال ۱۹۸۹، یعنی از اوایل دولت جورج اچ دبلیو بوش، از مذاکره‌کنندگان ارشد این نهاد در زمینه تغییرات اقلیم شده و تا اواخر دولت اوباما در این حوزه به فعالیت ادامه داده است. بی‌نیاز از اعضای اصلی تیمی بود که توافق معروف پاریس را در حوزه تغییرات اقلیمی امضا کردند، توافقی که البته دولت ترامپ با دستور رئیس‌جمهور از آن خارج شد. بی‌نیاز که در سال ۲۰۱۷ و آغاز دولت ترامپ، از این نهاد خارج شد، حالا دوباره از گزینه‌های فعالیت در این حوزه به ‌حساب می‌آید و احتمالا الان در حال بررسی پرونده‌های مربوط به توافق پاریس است که بازگشت به آن از وعده‌های روز اول رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بوده است. او در مدت فعالیتش در دوران پیش از ترامپ، همچنین مسئولیت رسیدگی به معاهدات در این زمینه را نیز بر‌عهده داشته و در مباحث مربوط به حقوق دریایی، حقوق فضایی، دزدان دریایی سومالی، حقوق بشر، نیروهای انتظامی و موضوعات دیگر نیز مسئولیت داشته است. خارج از دولت، او در «بنیاد ملل متحد» از سازمان‌های همکار با سازمان ملل متحد نیز فعالیت داشته است. بنیاد ویکی‌پدیا، پروژه‌ای برای معرفی ۵۰۰ دانشمند زن دارد که در آن تلاش می‌شود اطلاعات مربوط به زنان موفق در زمینه‌های مختلف جمع‌آوری و منتشر شود و بی‌نیاز از جمله زنانی است که این بنیاد در فهرست دانشمندان مورد نظر خود در حوزه دیپلماسی علم قرار داده است.
رامین طلوعی در وزارت خارجهمتولد آیووا، صاحب مدارک تحصیلی از هاروارد و آکسفورد که اکنون در دانشگاه استنفورد مشغول است، پیش‌تر سابقه کار در دولت باراک اوباما، جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون را دارد، هر سه نیز در وزارت خزانه‌داری و هر سه در بخش‌های مربوط به روابط خارجی. در سال‌های آخر ریاست‌جمهوری کلینتون، او به عنوان قائم‌مقام دفتر اروپای مرکزی و جنوب شرقی وزارت خارجه کار کرد. در دوران بوش 43، او مشاور ارشد معاون روابط خارجی این وزارتخانه بود و سپس خود در دوره اول و دوم بوش، مدیریت دفتر نیم‌کره غربی را تجربه کرد. بعد از چندین سال وقفه، او با تأیید سنای آمریکا در دوره دوم باراک اوباما به عنوان دستیار وزیر خزانه‌داری در توسعه و سیاست‌های مالی بین‌المللی مشغول به کار شد و مسئول هماهنگی روابط پولی بین‌المللی، هماهنگی‌های مربوط به فعالیت‌های گروه ۲۰ و دیگر روابط خارجی در حوزه اقتصادی بود. طلوعی این سمت را تا پایان دوران اوباما در اختیار داشت و حالا از اعضای تیم انتقالی بایدن در حوزه مربوط به وزارت خارجه است.
مهرسا برادران، وزارت خزانه‌داری و گروه سیاست‌های مالی و بانکیاستاد حقوق در دانشگاه یوسی‌اروین و نامزد دریافت جایزه پولیتزر، متولد ارومیه ایران است و در کودکی، به همراه خانواده‌اش و در سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی از ایران به آمریکا مهاجرت کرده است. او در دانشگاه‌های بریگام یانگ و نیویورک تحصیل کرده و به طور مشخص در حوزه حقوق بانکی و مسائل مالی فعالیت و مطالعه داشته است و در زمینه مقررات بانکی سابقه تدریس نیز دارد. او سال گذشته به‌عنوان کارشناس برای بررسی مشکلات و پتانسیل‌های مربوط به رمزارزها، در جلسه استماع سنای آمریکا حضور پیدا کرد. هافینگتون‌پست گزارش می‌دهد که برادران، از «مورمون‌»های آمریکاست، معتقدان به مذهبی اقلیتی در آمریکا که اغلب هم به لحاظ سیاسی از محافظه‌کاران هستند. سناتور میت رامنی از یوتا، برجسته‌ترین سیاست‌مدار از میان معتقدان به این مذهب است و نامزد جمهوری‌خواهان برای ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۲ و نیز تنها سناتور جمهوری‌خواه بوده که به استیضاح ترامپ رأی مثبت داد. برادران نیز در سال‌های گذشته نقدهای زیادی به دولت ترامپ وارد کرده است. او که البته از منتقدان حکومت ایران است، به‌خصوص در موضوع ممنوعیت سفر از کشورهای مسلمان به ایالات متحده، از ترامپ انتقاد کرد. اما حالا او در حوزه سیاست‌های پولی و بانکی و نیز وزارت خزانه‌داری، از اعضای تیم انتقالی جو بایدن است.
شهرزاد (شارا) مهتدی، شورای محیط زیستاز دانشگاه کلمبیا، او دیگر عضو این فهرست است که سابقه‌ای، هرچند اندک، در وزارت خارجه دارد و البته بار دیگر عضو این فهرست است که در حوزه محیط زیست و تغییرات اقلیمی فعالیت داشته. مهتدی از ژانویه ۲۰۱۵ تا می ‌‌همان سال، یعنی حدود پنج ماه، به‌عنوان کارمند وزارت خارجه از دستیاران دفتر مدیریت و هزینه در حوزه‌های منابع طبیعی، انرژی و علوم در کاخ سفید بوده است اما مقالاتی در طول سال‌ها در حوزه تغییرات اقلیمی منتشر کرده و در آنها به طور مشخص، این مسئله جهانی را از زاویه مسائل و بحران‌های سوریه مورد بررسی قرار داده است. مهتدی حالا و در دوره انتقالی دولت بایدن، از اعضای شورایی است که زیر‌مجموعه کاخ سفید قرار است در زمینه محیط زیست و تغییرات اقلیم فعالیت کند.
ارس جیزان؛ وزارت مسکن و شهرسازیجیزان، عضو تیم انتقالی بایدن در وزارت مسکن و شهرسازی است. او که شش سال گذشته در شرکت «کامیونیتی سولوشنز» در همین حوزه فعالیت می‌کرده است، سابقه کارآموزی در «شورای روابط خارجی» را نیز در کارنامه دارد. فوق لیسانس را در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس و در رشته آمار کاربردی گذرانده و لیسانس خود را نیز در دانشگاه تورنتو، در رشته اقتصاد و روابط بین‌الملل گذرانده است. فعالیت‌های او اما بیشتر در زمینه شهری و به‌خصوص حوزه بی‌خانمان‌ها بوده است. او همچنین عضو گروهی به نام «کانون دوست‌داران فرهنگ ایران» در واشنگتن‌ دی‌سی است که از سال ۱۹۸۲ تشکیل شده است. در وب‌سایت این کانون، هدف این تشکیلات «گردهم‌آوردن آن دسته از ایرانیانی» خوانده شده «که علاقه‌مند به مبانی فرهنگ ایرانی، جدا از تفاوت‌های مذهبی، سیاسی و ایدئولوژیک، بر اساس ارزش‌گذاشتن و تأکید بر میراث فرهنگی مشترک در جامعه ایرانیان منطقه واشنگتن» هستند و در سابقه این کانون برگزاری نشست‌های مختلف در این زمینه با دعوت از سخنرانان از کشورهای مختلف بوده است اما در وب‌سایت همین کانون نیز، جیزان درباره بی‌خانمانی در دوران شیوع کووید۱۹ در آمریکا می‌نویسد که البته در شهر واشنگتن‌ دی‌سی، مسئله مطرحی است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
henryaaaa - لوس انجلس ، ایالات متحده امریکا

آفرین بر این ایرانیان تحصیل کرده , با هوش و موفق که به این مرحله رسیده اند . باعث افتخار همه ما هستید .
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۸
۴۳
paksan - ایران، ایران

تو این کشور از همه ملل جهان زندگی میکنند و حالا این عزیزان ایرانی در اداره کشور آمریکا از سهمی دارند ولی اگر دقیق بشوید می بینید در آمریکا همه ملل در دولت ها هستند و حتی روس و چینی و کره ای در دولتها و پستهای مختلف شغلی وجود دارند و کار میکنند. موضوع اساسی در غرب و بخصوص آمریکا اینه که تلاش شدید میکنند که متعهد باشند که هیچ انسانی گناهکار یا دشمن نیست مگر اینکه ثابت بشه یعنی کار سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی اینه که مدرکی بدست بیاروند که مثلا فلان ایرانی یا فلان روس جاسوس یا برخلاف منافع ملت آمریکا عمل کرده یا میکنه و بهترین قسمت اونجاست که سیستم قضایی و دادگاهها هم به راحتی مدرکی رو قبول نمیکنند و اگر اشتباه کنند قطعا پرداخت قرامت باید بشه و ماموران توبیخ خواهند شد. البته در مقابل کشورهایی که اهل گروگانگیری و معاوضه هستند در دوره ترامپ این رویه تغییر کرد و چون سپاه یه عده ایرانی آمریکایی رو گروگان میگرفت تا معامله بکنه آمریکایی ها هم دست به اقدام متقابل زدند ولی در چند مورد قاضی ها قبول نکردند و داستان اونطوری که دولت ترامپ میخواست نشد.در هرصورت سلامت فکر و قضایی در آمریکا بالاست.
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۲
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

ماشالا، خدا زیادتون کنه. موفق و سلامت باشید.
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۱
۴۵
henryaaaa - لوس انجلس ، ایالات متحده امریکا

منفی دادن به این پست چه معنی میتونه داشته باشه ؟ مثلا این ایرانیهای با هوش و موفق کار بد یا خلافی کردند ؟ یا آدمهای بدی هستند ؟ یا جرمی مرتکب شده اند ؟ البته که نه . فقط یک فکر پوسیده سیاسی و مشکل دار عقلی میتواند به این آدمهای موفق و با مرام منفی دهد
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۷
۵۹
ادوینو - گوالف، کانادا
قصه جاسوسان همیشه یکسان است اگر ایران را ندیدن فکوفامیل که دارند سرویسهایه جاسوسی اطلاعاتی حکومت حتما ارتباط میگیرند با آ نها این یک جیزیست انکار ناپذیر در روند جاسوسی مثل خیلیها که در سازمان اطلاعات امریکا جاسوس کشورشان شدن مثل جاسوسی که کوبایی بود که برای کوبا جاسوسی میکرد .
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
۵۰
-xAdolf - اخن، آلمان

هیچی دیگه کارمون بازم درومد مثل زمان اربابش اوباما داره زمینه ای لاس زدن با این اخوندای حرمزاده رو میرزه، اینجور که بوش می یاد یه ۴۰ سال دیگه این بی شرفا باید بمونن تا اخرین دونه سنگ اون مملکت رو هم بحراج بزارن وباج بدن.
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۲
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

[::-xAdolf - اخن، آلمان::]. مگر قرار بود که بیاد و منافع آمریکا را زیر پا بزاره و بشقاب ما را پر بکنه؟ اینکه چهل سال دیگه آخوند بمونه یا بره به غیرت من و شما بستگی داره.
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰
۵۰
-xAdolf - اخن، آلمان
[::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. نه من منظورم این نبود و هیچ قراریم وجود نداره، برداشت شما از چیزی که من نوشتم اشتباه بود. حرف شما از جهتی درسته ولی اینکه سیاست دنیا ویا کشورها ی صاحب قدرت بقول گفته ای شما برای حفظ منافع خودشون در چه جهتی چرخش داشته باشه اثر زیادی و مهمی بر هر حرکت ضد اخوندی در ایران می زاره، اگر که غیر ازاین بود اخوندا و این حزب‌الله ًها یها از ترس ماندن ترامپ شلوارشونو خیس نمی کردن.
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۲
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران
[::-xAdolf - اخن، آلمان::]. دقیقا اینها میشن پل حکومت ایران و امریکا. چون حکومت ایران تمام پلها رو به روی مردم عادی خراب کرده و فقط خودشون و ولچموشهای خودشون و عده ای نخبه مالی و علمی که به درد اونها میخورن میتونن پل داشته باشن. همیشه ثابت شده یک ایرانی در دولتهای خارجی به نفع جمهوری اسلامی کار کرده. صرفا جهت خودشیرینی.
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۲
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
[::-xAdolf - اخن، آلمان::]. امیدوارم که حق به جانب شما و جنابان امیر قریو و ذرتشت باشد. میفرمایید رفتار رئیس جمهور آمریکا تاثیر بر مبارزات مردم دارد، اما کشتاری که رژیم در آبان گذشته انجام داد هم در دوران ریاست ترامپ اتفاق افتاد. تنها تفاوتش این هست که ترامپ کشتار را محکوم کرد، اما اوباما زمانی که مردم ملیونی رای خود را میخواستند، گفت در امور داخلی کشور های دیگر مداخله نمیکنم ( که همه میدانیم مزخرف محض است). امیدوارم در نهایت حمایتی از جانب قدرت های مهم دنیا صورت بگیرد، اما تجربه چهل ساله به من میگوید که فقط ما را سر کار میگذارند که به امید واهی دل ببندیم. ای کاش وقتی آخوند مدعی شد که پایگاه نظامی آمریکا در عراق را زده است، ترامپ هم چهار تا مقر بسیج و سپاه و آخوند را با خاک یکسان میکرد. نگران چه بود که نکرد؟
‌چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۳
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران
[::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. ساده ای اگر ندونی یکی از دلایل کشتن قاسم کتلت گچکار همین کشتار آتبان مردم ایران بود. ترامپ آدمی نیست که راحت از کنار اینطور اعمال بگذره. خود اسراییل هم از آبان 98 به بعد با حکومت ایران بی رحمتر شده و داره دخل اینارو میاره.
‌پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۹
۸۱
واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
تحمل درد مهاجرت و تحمل تفاوت های فرهنگی در ابتدای مهاجرت برای اولیائ این ایرانیان سر افراز که امروزه صاحبان نام های بزرگ و ارزشمند هستند از جمله مسایل و مشکلاتی بود که همه ایراینان مهاجر با ان دست و پنجه نرم کردند تا بتوانند نسلی سر افراز تحویل جامعه نمایند.من بنوبه خود موفقیت و پیشرفت برای کلیه ایرانیان مهاجر که هزاران درد و مصیبت را بجان خریدند تا زیر ستم و یوغ یک مشت روضه خان عقب مانده نباشند ارزوی موفقیت بسیار دارم
‌پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۶
۶۵
zarduscht - فرانکفورت، آلمان
[::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. دید من به سیاست دمکرات‌ها در طی‌ ۸۰ سال گذشته است.خودشان می‌‌گویند.سرزمین موعود .نوشته اوباما.یک حکومت قوی در ایران. تمایل به جهمبوری خواهان دارد. برای دمکرات‌ها و منافعه آمریکا. دولت کنونی بهتر است. در قسمتی‌ دیگر نقل قول از شیخ علی‌ .تنفر او از جهمبوری خواهان و علاقه به رابطه با دمکرات ها.می‌ گوید.اکثریت مردم ایران خواهان جهمبوری اسلامی هستند.تاریخی نگاه. دمکرات‌ها همیشه در کنار یزدی‌ها .بازرگان‌ها بودند. فراموش نکنیم .که بست و بند رابرت کندی رهیس قوه قضاهی آمریکا با مصدق، شاه او را فرستاد. و وجود خواهش از او.که سوپ خود را نپزد. وضع ایران خوب نیست. تجزیه طلبان در هر گوشه توسط انگلیس. کوشش که صنایع نفتی‌ آمریکا را در مقابل انگلیس قررا دهی‌.آقا چکار می‌‌کدند؟ به دیدار رابرت کندی. که کندی قول پشتیبانی به او. که یا قاجار می‌‌گرد. یا خودش شاه ایران می‌‌شود.یعنی‌ پیمان دمکرات‌ها با نواب صفوی.نمی‌ گویم عمدا .ولی‌ نادانی‌.که باور داشتند جهبه ملی‌،دمکرات است.آذری.اصلا هیچی‌ نگو.دارم با دوست محترم خود بحث.قاطی نکن دوباره همه چیز را.
‌پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۸
۵۵
mehran - آران، ایران
پنج تن آل بقا
‌پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۹
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
[::zarduscht - فرانکفورت، آلمان::]. محترم، تلاش من در کمرنگ نشان دادن تاثیر تحریم ها و اقدامات ترامپ بر علیه آخوند برای این هست که مردم به این نتیجه برسند که تا خود ما قدمی برنداریم تغییری رخ نخواهد داد. متوجه هستم که شگرد های ترامپ شاید به مبارزین ما دلگرمی بدهد، اما آیا زمانی که ترامپ بجای گوشمالی دادن دلرحم میشود و یاوقتی که او دیگر در کاخ سفید نیست ما هم باید ..... و منتظر باشیم تا دوره این دموکرات تمام شود و دوباره یک جمهوریخواه به آنجا برگردد؟ آذرمیانه هایی که با ترفند جدید به جان ما افتاده اند تا ما را بی ارزش و ایرانی را لایق حکومت آخوندی معرفی کنند از اینکه چهار یا هشت سال یکبار ملت ما به یک ناجی در کاخ سفید دل میبندند در دل بشکن میزنند و به ریش ما میخندند. بیایید با هم به این مردم حالی کنیم که از ما حرکت - از خدا برکت!
جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۶
۵۹
abadannl - روتردام، هلند
خیلی دوست دارم بدونم اونهائی که منفی دادن علتش چی بوده، شاید ما هم نظرمون برگرده
جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.