چه کسانی نباید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند؟
رأی دهید
به گزارش بیزینس اینسایدر و طبق اعلام CDC برخی از علائم واکنش آلرژیک به واکسن آنفلوانزا عبارتند از تورم صورت بخصوص اطراف چشم و دهان، احساس ضعف، سرگیجه، رنگ پریدگی، افزایش ضربان قلب و مشکل در تنفس. اگر این علائم را تجربه کردید، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
خوشبختانه، خطر واکنش آلرژیک شدید به واکسن آنفلوآنزا، ۱.۳ در یک میلیون است. افرادی که به تخممرغ حساسیت دارند بیشتر در معرض واکنش آلرژیک شدید هستند. اما برخی دیگر از افراد نیز ممکن است به مواد نگهدارنده واکسن واکنش نشان دهند که آنهم بسیار نادر است.
البته بنا به تاکید متخصصان، تقریبا هر فردی که به تخممرغ آلرژی دارد نیز میتواند در برابر آنفلوآنزا واکسینه شود. بیشتر واکسنها و اسپریهای بینی آنفلوآنزا حاوی مقدار کمی از پروتئینهای تخممرغ مانند اوالبومین هستند. مطالعات نشان دادهاند، واکنشهای آلرژیک شدید به واکسن در میان افرادی که به تخممرغ حساسیت دارند، بعید است. با این حال اگر در اثر خوردن تخممرغ دچار ناراحتی تنفسی، سبکی سر، تورم زیر پوست و استفراغ میشوید، باید واکسن را تحت نظارت دقیق پزشک در یک محیط درمانی دریافت کنید. فقط در صورتی که قبلاً به شدت نسبت به تزریق آنفلوآنزا واکنش نشان داده باشید، باید از دریافت واکسن آنفلوآنزا پرهیز کنید.
سندرم گیلنباره نیز یک واکنش بسیار نادر دیگر نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزاست و فقط یک یا دو نفر در هر یک میلیون نفر ممکن است بعد از تزریق واکسن، این عارضه را تجربه کنند. این سندرم باعث می شود سیستم ایمنی بدن شما به اعصاب بدن حمله کند و در نتیجه علائمی مانند گزگز یا بیحسی ایجاد شود.
اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به سندرم گیلنباره به طور کامل بهبود مییابند و نرخ ابتلا به سندرم گیلنباره بین افراد واکسینه شده و واکسینه نشده برابر است. با این وجود، به دلیل احتمال ارتباط بین تزریق واکسن و ابتلا به این سندرم، افرادی که قبلا طی ۶ هفته پس از دریافت واکسن، به سندرم گیلنباره مبتلا شدهاند، نباید دیگر از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند.