دانشمندان ژاپنی از سلولهای بنیادی موش «مینی قلب» ساختند
رأی دهید
به گزارش تلویزیون ملی ژاپن، NHk، یک گروه از دانشمندان در دانشگاه پزشکی توکیو تحت هدایت پروفسور ایشینو فومیتوشی این قلب را با استفاده از سلولهای بنیادی جنینی ساختهاند.
این محققان با اضافه کردن یک پروتئین مخصوص به نام «لامینین» به سلولهای بنیادی جنینی، ساختاری قلبی شکل به عرض یک میلیمتر را درست کردهاند که همچون این عضو حیاتی دارای دهلیز و بطن بوده و میتپد.
سلولهای بنیادی جنینی موش از آن رو در آزمایشات به کار میروند که با طول ۸ میکرون، جزو نزدیکترینها به سلولهای بنیادی انسان به طول ۱۴ میکرون هستند.
این برای نخستین بار است که یک قلب با ساختاری سهبعدی و قابلیت کارآیی ساخته شده است. پروفسور ایشینو گفته است که از این قلب میتوان برای آزمایش ایمنی داروهای جدید استفاده کرد.Scientists 'make mini-heart from mouse stem cells' https://t.co/NzqxIWbi4X
— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) September 13, 2020
داشمندان اعلام کردهاند که مرحله بعدی این آزمایش تحقیق برای تولید قلبی مشابه و به همین روش اما از سلولهای بنیادی جنین انسانی است.
سلولهای بنیادی جنینی خصوصیاتی مشابه با سلول های پرتوان بنیادی یا «آی پی اس» دارند و میتوانند به انواع سلول های بدن تبدیل شوند. از سلولهای بنیادی جنینی پیشتر برای درمان اختلالات ژنتیکی، کبدی و کلیوی استفاده شده است.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، بیماریهای قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ و میر در دنیا به شمار میروند و سالانه بیش از ۱۶ میلیون نفر بر اثر ابتلا به نارساییهای قلبی و عروقی جان خود را از دست میدهند.
پژوهشگران امیدوارند با استفاده از روش کشت سلولهای بنیادی به فناوری ساخت قلب انسان دست یابند.