سم زنبور عسل بعضی از سلول‌های سرطانی پستان را «از بین می‌برد»

بی بی سی :دانشمندان استرالیایی می‌گویند در شرایط آزمایشگاهی سم زنبور عسل، سلول‌های مهاجم سرطان پستان را از بین می‌برد. آنها این سم و ترکیب موجود در آن به نام ملیتین را، برای دو نوع سرطان پستان که درمانشان سخت است به کار گرفتند؛ "منفی سه‌گانه" و "HER۲-مازاد".

این یافته "مهیج" توصیف شده است ولی دانشمندان هشدار می‌دهند که به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.


این تحقیق در موسسه پژوهش‌های پزشکی هری پرکینز در استرالیای غربی انجام و در نشریه "سرطان‌شناسی دقیق نیچر" منتشر شده است. پژوهش‌هایی که در این نشریه منتشر می‌شوند همتاداوری می‌شوند.

سرطان‌های پستان منفی سه‌گانه و HER۲-مازاد سرطان‌های کمیاب‌تری هستند اما میزان مرگشان بالاتر است. منفی سه‌گانه یعنی رشد سلول سرطانی پستان به هورمون‌های استروژن و پروژسترون و پروتئین HER۲ وابسته نیست. HER۲-مازاد یعنی ازدیاد پروتئین HER۲ که باعث رشد سریع و متاستاز سلول سرطانی پستان می‌شود.

سرطان سه‌گانه منفی، یکی از بدخیم ترین انواع سرطان پستان، ۱۰ تا ۱۵ درصد سرطان‌های پستان را تشکیل می‌دهد و معمولا آن را با جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی معالجه می‌کنند.

سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در زنان در تمام دنیا است. در شرایط آزمایشگاهی هزاران ترکیب شیمیایی وجود دارند که می‌توانند با سلول‌های سرطانی مقابله کنند ولی دانشمندان می‌گویند تعداد اندکی از آنها را می‌توان برای درمان در انسان بکار گرفت.

پیش از این معلوم شده بود که سم زنبور در بعضی انواع سرطان مانند ملانوما (نوعی سرطان پوست) می‌تواند خواص ضدسرطان داشته باشد.
کی‌یرا دافی دانشجوی ۲۵ ساله دکترا این پژوهش را سرپرستی کردهیافته این پژوهشگران چه بوده است؟
آنها سم بیش ازسیصد نوع زنبور عسل و خرزنبور را آزمایش کردند. کی‌یرا دافی دانشجوی ۲۵ ساله دکترا که این پژوهش را سرپرستی کرده می‌گوید سم زنبور عسل "بسیار قوی" است. این سم در یک غلطت خاص در عرض یک ساعت با کمترین آسیب به سلول‌های دیگر، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد، البته با افزایش غلظت سمیت آن برای سلول‌های سالم افزایش پیدا می‌کند.

این پژوهشگران همچنین دریافتند که ملیتین خود به تنهایی می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را متوقف یا مختل کند. ملیتین طبیعی در سم زنبور عسل وجود دارد ولی می‌توان آن را مصنوعی هم ساخت.
آیا در آینده می‌توان از این یافته استفاده کرد؟
پروفسور پیتر کلینکن دانشمند ارشد دولت استرالیای جنوبی این تحقیق را "بسیار هیجان‌انگیز" توصیف کرد: "ویژگی جالب توجه این پژوهش این است که نشان می‌دهد چگونه ملیتین، راه‌های پیام‌رسانی را در داخل سلول سرطانی پستان مختل می‌کند و تکثیر سلولی را کاهش می‌دهد. این مثال بارز دیگری است که در درمان بیماری‌های انسان می‌توان از ترکیب‌های طبیعی استفاده کرد".

با این حال این پژوهشگران هشدار داده‌اند که برای بررسی کارآیی این سم به عنوان داروی ضد سرطان، به تحقیقات بیشتری احتیاج است.

سایر محققان سرطان هم موافقند. الکس سواربریک دانشیار موسسه تحقیقات پزشکی گاروان در سیدنی به بی‌بی‌سی گفت: "هنوز اول کار است. ترکیب‌های بسیاری می‌توانند سلول‌ سرطانی پستان را در ظرف آزمایشگاهی یا موش از بین ببرند ولی تا رسیدن به چیزی که بتواند رویه درمان بالینی را تغییر دهد فاصله زیادی داریم".
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +189حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +165لحظه زیر گرفتن عمدی یک روحانی در بلوار فرودگاه شهر یزد + ویدئو
  • +152سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +148«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +117حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +114پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +113مایک پومپئو: جمهوری اسلامی به‌شدت تضعیف شده؛ ایرانیان نه حکومت دینی می‌خواهند، نه سلطنت
  • +98بازداشت شهین محمودی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-نروژی، پس از سفر به ایران
  • +92لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +89علی کریمی: «فرداد فرحزاد بخاطر پول کِس و کارشو میفروشه»