مسمومیت با ویتامین E و هر آنچه که نیاز است در مورد این عارضه بدانید

ویتامین E یک ویتامین ضروری است که نقش های مهمی در بدن شما ایفا می کند. با این حال مانند بسیاری از ویتامین ها، مصرف زیاد آن می تواند منجر به ایجاد عوارض جانبی شود. در این حالت، مصرف بیش از حد ویتامین E یا مسمومیت با ویتامین E گفته می شود.

در این مقاله همه چیزهایی که لازم است در مورد مسمومیت با ویتامین E بدانید از جمله علائم و عوارض جانبی آن و همچنین نحوه درمان و پیشگیری از این عارضه بررسی شده است.

مسمومیت با ویتامین E چیست؟
مسمومیت با ویتامین E زمانی رخ می دهد که مقدار زیادی ویتامین E در بدن تجمع پیدا کرده و منجر به ایجاد عوارض جانبی برای بدن می شود. ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند. این ویتامین ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی، برخی از سرطان ها، مشکلات بینایی و اختلالات مغزی را کاهش دهد.

یکی از کارکردهای مهم ویتامین E در بدن، گشاد کردن عروق خونی و جلوگیری از ایجاد لخته در رگ های خونی است. مقدار مصرف مجاز ویتامین اِی ۱۵ میلی گرم در روز است. غذاهای زیر سرشار از این ویتامین هستند:

روغن هایی مانند:
 
  •     روغن سویا
  •     روغن آفتابگردان
  •     روغن گلرنگ
  •     روغن جوانه گندم
  •     روغن ذرت

آجیل ها و دانه هایی مانند:
 
  •     تخمه آفتابگردان
  •     بادام
  •     فندق
  •     کره بادام زمینی
  •     بادام زمینی

میوه هایی مانند:
 
  •     کیوی
  •     انبه
  •     گوجه فرنگی

سبزیجاتی مانند:
 
  •     اسفناج
  •     کلم بروکلی

با توجه به اینکه ویتامین های محلول در چربی در چربی ذخیره می شوند، می توانند در چربی بدن تجمع پیدا کنند. به ویژه اگر مقدار زیادی از این ویتامین ها را از طریق رژیم غذایی با مکمل مصرف کرده باشید. برای ویتامین E، حد نهایی (UL)، یا مقداری که اکثر افراد می توانند روزانه از طریق مواد غذایی و مکمل ها بدون عوارض مصرف کنند، ۱۰۰۰ میلی گرم است.
چه کسی به مکمل ویتامین E احتیاج دارد؟
بسیاری از افراد برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر ابتلا به سرطان یا تقویت مو، پوست و ناخن های خود، از آنتی اکسیدان و ویتامین های ضد پیری که یکی از آنها مکمل ویتامین E است استفاده می کنند.

با این حال، مکمل های حاوی ویتامین E، جزء مکمل های ضروری نیستند و فواید کمی را به همراه دارند. مگر اینکه از نظر این ویتامین در بدن کمبود داشته باشید. افرادی که رژیم های غذایی کم چرب دارند و یا افرادی که در هضم و جذب چربی با اختلالاتی مواجه هستند (مانند افراد مبتلا به بیماری کرون یا فیبروز کیستیک) ممکن است در معرض خطر کمبود ویتامین E قرار داشته باشند.
عوارض جانبی و علائم ناشی از مسمومیت با ویتامین E
مصرف زیاد ویتامین E می تواند باعث رقیق شدن خون شده و منجر به خونریزی های کشنده شود. به همین ترتیب می تواند در روند لخته شدن خون، که دفاع طبیعی بدن در برابر خونریزی بیش از حد پس از آسیب دیدگی است، اختلال ایجاد کند. همچنین زیاده روی در مصرف این ویتامین با افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی یا سکته ناشی از خونریزی در مغز ارتباط دارد.

علاوه بر این، یک مطالعه نشان داد که مصرف بیش از حد ویتامین E، شانس مرگ ناشی از علل مختلف را افزایش می دهد. اما برای کشف این احتمال به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.

با توجه به این خطرات و عوارض احتمالی مسمومیت با ویتامین E شدید است، نباید از این مکمل زیاد استفاده کنید.
تداخلات دارویی بالقوه
به نظر می رسد که این ویتامین، در صورت مصرف متعادل، تداخل دارویی خاصی ندارد. با این حال، مصرف مکمل های ویتامین E در دوز بالا (مکمل هایی که بیش از ۳۰۰ میلی گرم در روز از این ویتامین را برای بدن تأمین می کنند) می تواند با داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین تداخل داشته باشد.

این مکمل ها همچنین می توانند با تاموکسیفن (دارویی که برای معالجه سرطان پستان تجویز می شود) و سیکلوسپورین ( یک نوع سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن مورد استفاده برای افرادی است که پیوند عضو انجام داده اند) تداخل داشته باشند.

اگر در مورد تداخل بین مکمل ویتامین E و داروهایی که به صورت روتین از آنها استفاده می کنید نگرانی یا سوالی دارید، باید قبل از هر اقدامی با پزشک مشورت کنید.
درمان و پیشگیری از مسمومیت با ویتامین E
درمان مسمومیت جزئی با ویتامین E شامل قطع مصرف مکمل است. اما عوارض جدی تر ممکن است نیاز به مداخله پزشکی داشته باشند. بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد این نوع مسمومیت، مصرف روزانه ویتامین E (اعم از مکمل ها و غذاها) به میزان متعادل و زیر ۱۰۰۰ میلی گرم در روز است. بعید است که یک فرد بتواند از طریق رژیم غذایی به مصرف بیش از حد این ویتامین دست پیدا کند.

گفته می شود که مصرف بیش از ۳۰۰ میلی گرم مکمل ویتامین E  در روز ممکن است در کارکرد برخی از داروها تداخل ایجاد کند. در یک مطالعه مشخص شد که خطر سکته مغزی در افرادی که ۱۸۰ میلی گرم در روز از این ویتامین مصرف می کنند، بالاست.

با این حال، اکثر افراد به این میزان ویتامین E احتیاج ندارند، زیرا DV یا همان نیاز روزانه بدن به این ویتامین فقط ۱۵ میلی گرم است. اگر در مورد مکمل های ویتامین E سؤال یا نگرانی دارید، حتما با پزشک صحبت کنید.

همچنین حتما این مکمل ها را در مکانی امن و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. از آنجا که ویتامین E محلول در چربی است، باعث افزایش خطر ابتلا به مسمومیت و ایجاد عوارض در کودکان می شود.
بخشی از فواید ویتامین E برای بدن
با این که ویتامین E یک نوع ویتامین محلول در چربی است و به دلیل عدم دفع مازادش در بدن ممکن است منجر به مسمومیت شود، اما این ماده برای بدن حیاتی است. در ادامه به چند مورد از مهمترین فوایدی که این ویتامین برای بدن دارد اشاره می کنیم.
آنتی اکسیدان
ویتامین E یک نوع آنتی اکسیدان است. این خاصیت ممکن است به محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب منجر شود. این ماده مغذی مهم به طور طبیعی در بسیاری از غذاها و خوراکی هایی که به صورت روزانه مصرف می کنیم وجود دارد. البته مکمل آن در داروخانه ها به فروش می رسد. بعضی اوقات، در غذاهای فرآوری شده نیز به عنوان یک ماده غنی کننده استفاده می شود.

ویتامین E محلول در چربی است. این بدان معناست که بدن شما در صورت نیاز از آن استفاده کرده و مازاد آن را به جای دفع کردن، در چربی ها ذخیره می کند. اصطلاح “ویتامین E” هشت ترکیب مختلف را توصیف می کند که آلفا توکوفرول فعال ترین آنها در بدن انسان است.
عمر طولانی تر سلول ها
حتما تا به حال شاهد زنگ زدگی وسایل فلزی بوده اید. جالب است بدانید که این اتفاق در بدن انسان نیز رخ می دهد. هنگامی که سلول ها در معرض مولکول هایی به نام رادیکالهای آزاد قرار می گیرند، روند مشابه ای با زنگ زدگی از طریق اکسیداسیون و تسریع پیر شدن در بدن صورت می گیرد. رادیکال های آزاد سلول های سالم را تضعیف و تجزیه می کنند. این مولکول ها همچنین ممکن است در ایجاد بیماری های قلبی و سرطان نقش داشته باشند.

رادیکال های آزاد در نتیجه فرایندهای طبیعی بدن تشکیل می شوند. آنها باعث آسیب دیدگی می شوند و به این ترتیب عمر سلول ها را کوتاه می کنند. به گفته متخصصان موسسه ملی بهداشت (NIH) در آمریکا، ویتامین E یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که ممکن است به کاهش آسیب های ناشی از تماس با رادیکال آزاد کمک کند و روند پیری سلول ها را کند کند.
حفاظت بیشتر از بدن
ویتامین E ممکن است به افرادی که به دلیل قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی یا سبک زندگی غلط، در خطر هستند کمک کند. رادیکال های آزاد توسط عوامل زیر تشدید می شوند:
 
  • سیگار کشیدن
  • قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش نور خورشید

ویتامین E ممکن است به ترمیم سلول های آسیب دیده کمک کند. مصرف زیاد این ویتامین از طریق رژیم غذایی کمی دشوار است. اما شما می توانید از طریق مکمل، مقداری کافی از این ویتامین را به راحتی وارد بدن کنید. درست است که بیشتر مسمومیت ها بر اثر استفاده بیش از حد از مکمل ایجاد می شوند، اما دریافت ویتامین E از طریق منابع غذایی به حدی که بتواند مسمومیت ایجاد کند، بسیار دشوار است.
سایر فواید

محققان در حال انجام پژوهش هایی در مورد استفاده از ویتامین E به عنوان درمانی برای انواع بیماری های دژنراتیو از جمله موارد زیر هستند:
 
  •     سفت شدن سرخرگ ها
  •     فشار خون بالا
  •     بیماری های قلبی
  •     سرطان

طبق تحقیقات محققان کلینیک مایو (Mayo Clinic)، مطالعات انجام شده تاکنون نتوانسته اند تاثیر این ویتامین بر روی کاهش بروز این بیماری ها را نشان دهند. در کنار کمبود ویتامین E که یک بیماری نادر محسوب می شود، استفاده پزشکی از ویتامین E هنوز اثبات نشده است.
خلاصه ای از آنچه که در این مقاله خوانده اید
اگرچه ویتامین E یک ماده مغذی ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است به عوارض جانبی منتهی شود. به ویژه اگر به صورت مکمل استفاده شود. مسمومیت با ویتامین E می تواند عوارض شدیدی مانند رقیق شدن خون ایجاد کند و ممکن است خطر ابتلا به سکته مغزی و مرگ را افزایش دهد.

برای جلوگیری از این نوع مسمومیت، باید مطمئن شوید که بیش از ۱۰۰۰ میلی گرم در روز، ویتامین E مصرف نمی کنید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • لحظه ورود محمد رضا شاه و شهبانو فرح پهلوی به مصر و استقبال انور سادات+ تصاویر سفر بی بازگشت
  • سالروز خروچ شاه از ایران و نظر برخی شهروندان در ایران به این موضوع پس از ۴۶ سال
  • دادستان‌های آمریکایی با آزادی با قید وثیقه مهندس ایرانی به دلیل احتمال فرارش مخالفت کردند
  • خاطرات «گروگان» فرانسوی در ایران: «صدای گریه زندانیان اعدامی را می‌شنیدم»
  • سقوط هواپیمای آموزشی نیروی انتظامی در اطراف رشت سه کشته برجاگذاشت
  • پزشکیان در گفت‌و‌گو با ان. بی. سی نیوز: ایران هیچ نقشه‌ای برای ترور ترامپ نداشته است +ویدیو
  • نرگس محمدی : ایران مستعد قیام است و از نظر مردم ایران سقوط اسد نشانه‌ای گویا است
  • بیانیه برخی از خانواده های شهدا، ایثارگران و دلسوزان ایران: در برابر نسل امروز بدهکار و شرمنده‌ایم
  • محمد دادکان: اگر محمدرضا شاه ورزشگاه آزادی را نمی‌ساخت مسابقات ورزشی کجا برگزار می‌شد
  • سه پرسش از جناب کوچک زاده نماینده بسیار مؤدب تهران در مجلس