خواص قهوه به همراه ارزش غذایی موجود در این نوشیدنی

به گزارش National Coffee Association، بیش از ۵۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی ها هر روز یک فنجان قهوه می خورند. در سراسر جهان، قهوه دومین نوشیدنی پر مصرف پس از آب است و در بسیاری از کشورها، مهمترین منبع کافئین در رژیم غذایی محسوب می شود. اما این نوشیدنی پر طرفدار چه خاصیتی برای بدن دارد؟

در جولای سال ۲۰۱۷، یک جفت مطالعات گسترده منتشر شده در Annals of Medicine نشان داد که به نظر می رسد قهوه طول عمر را افزایش می دهد. با توجه به بررسی نزدیک به ۷۰۰،۰۰۰ نفر از نژادی ها و زمینه های فرهنگی و قومی مختلف، مشخص شد که نوشیدن قهوه زیاد، با خطر کمتر مرگ همراه است.


اولین مطالعه بر روی سفید پوستانی که روزانه دو تا چهار فنجان قهوه مصرف کرده بودند انجام شد. آن ها نسبت به کسانی که قهوه مصرف نکرده بودند، ۱۸ درصد کمتر مرگ را تجربه کردند. نوشیدن قهوه بیشتر احتمال کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی، دیابت یا بیماری مزمن تنفسی را کاهش داد.

در مطالعه دوم، مصرف کنندگان قهوه که در ۱۰ کشور اروپایی زندگی می کردند بررسی شدند. خطر مرگ و میر در آن ها در مقایسه با کسانی که قهوه مصرف نمی کردند کاهش ۲۵ درصدی داشت.

اما این اولین باری نیست که خواص قهوه در ادبیات تحقیقات مختلف تایید شده است.

پیش از این، محقق، میریام نلسون، استاد دانشکده علوم تغذیه در دانشگاه توفتس گفت: ” با خوردن ۳ تا ۵ فنجان قهوه، هیچ اثر منفی و نامطلوبی روی سلامت شما ایجاد نمی شود. برعکس با این کار خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، بیماری پارکینسون و چندین نوع سرطان، از جمله سرطان سینه و پروستات، کاهش می یابد. “
ارزش غذایی و خواص قهوه تازه
دانه های قهوه غنی از آنتی اکسیدان هستند و قهوه یکی از عوامل پیشگیرنده پر از آنتی اکسیدان برای مبارزه با بیماری ها در رژیم غذایی آمریکایی ها است. با توجه به تحقیقات، خواص قهوه در حال حاضر با موارد زیر مرتبط است. زیرا این نوشیدنی می تواند به کاهش التهاب، که ریشه اکثر بیماری ها است، کمک کند.
  •     محافظت در مقابل بیماری های نورودنراتیو
  •     بهبود سلامت قلب
  •     پیشگیری از سرطان
  •     حمایت از دیابت
  •     توانایی مبارزه با افسردگی
  •     افزایش انرژی
  •     بهبود عملکرد فیزیکی
  •     بهبود کنترل آسم
  •     کاهش خطر ابتلا به بیماری های دستگاه گوارش

البته هنوز هم اختلاف زیادی در مورد اینکه آیا قهوه سودمند است یا مضر وجود دارد. به نظر می رسد قهوه یک شمشیر دو لبه است. در حالی که می تواند در برخی افراد احساس هوشیاری و انگیزه ایجاد کند، برای بعضی افراد اثر متفاوتی دارد و شروع کننده اضطراب، ترس و ناتوانی در تمرکز می باشد.
ارزش غذایی قهوه معمولی
قهوه یک نوشیدنی قدیمی است که از دانه های برشته شده قهوه تهیه می شود. این دانه ها از گیاه Coffea برداشت می شوند. اسناد نشان می دهد که قهوه بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد و از قرن ۱۵ میلادی و ابتدا توسط یمنی هایی که در مراسم مذهبی شرکت می کردند استفاده می شد. امروزه، دانه های قهوه در بیش از ۷۰ کشور جهان، به ویژه در مناطق گرمسیری و در امتداد استوا، مانند آمریکای مرکزی و جنوبی، آسیای جنوب شرقی، هند و آفریقا، کشت می شود.

دو نوع قهوه بیشتر از انواع دیگر آن استفاده می شود. این دو نوع عبارتند از:
  •     عربی
  •     روبوستا

قهوه انتخاب بسیار بهتری نسبت به نوشیدنی های انرژی زا، نوشابه و یا چای و آب شیرین شده می باشد. این نوشیدنی شامل شکر یا کربوهیدرات نیست و تقریبا بدون کالری می باشد.

یک فنجان قهوه معادل هشت اونس حاوی مواد زیر است:
  •     ۲٫۴ کالری
  •     ۰ گرم چربی
  •     ۰ گرم قند
  •     ۰٫۳ گرم پروتئین
  •     ۰٫۲ میلی گرم ویتامین B2 ریبوفلاوین (۱۱ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۰٫۶ میلی گرم اسید پانتوتنیک (۶ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۱۱۶ میلی گرم پتاسیم (۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۰٫۱ میلی گرم منگنز (۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۷٫۱ میلی گرم منیزیم (۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
  •     ۰٫۵ میلی گرم نیاسین (۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
چقدر کافئین در قهوه وجود دارد؟
سطح این ماده در قهوه متفاوت است و بستگی به موارد زیر دارد:
  •     نوع دانه استفاده شده
  •     شرکت سازنده
  •     روش تهیه قهوه

به عنوان مثال، یک فنجان استاندارد از Starbucks، کافئین بسیار بیشتری از قهوه تهیه شده در خانه دارد.

بر طبق USDA، یک فنجان قهوه معمولی هشت اونسی حاوی حدود ۹۵ میلی گرم کافئین است. اما مقدار مشابه Starbucks تقریبا دو برابر یعنی ۱۸۰ میلی گرم کافئین دارد. در مقابل، اسپرسو به طور متوسط ​​حدود ۶۴ میلی گرم کافئین دارد و در یک فنجان چای سبز حدود ۴۴ میلی گرم کافئین یافت می شود. این بدین معنی است که نوشیدن قهوه Starbucks بیش از چهار برابر مقدار کافئینی که چای سبز کیسه ای دارد، کافئین وارد بدن می کند.
نوشیدن چه مقدار قهوه ایمن است؟
مقدار متوسط برای بزرگسالان سالم ۵۰۰ میلی گرم کافئین در روز است که حدود پنج فنجان قهوه معمولی می شود. برای زنان باردار، این مقدار کمتر است. حدود ۲۰۰ میلی گرم در روز یا کمتر. در مطالعه اخیر مشخص شد که مصرف قهوه در زنان باردار با زایمان زودرس، وزن کم نوزاد هنگام تولد و افزایش وزن بارداری ارتباط دارد. اکثر متخصصان معتقدند که نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه در روز با واکنش های منفی همراه نیست و برای بیشتر افراد مفید است.
خواص قهوه
خواص قهوه برای تامین آنتی اکسیدان های بدنبرخی از منابع نشان می دهند که قهوه یک نوشیدنی طبیعی ضد پیری است و فعالیت آنتی اکسیدانی بالقوه بیشتری نسبت به کاکائو و حتی برخی از اشکال برگ چای دارد.

مقایسه سطح آنتی اکسیدان در قهوه با سایر نوشیدنی های سالم
تحقیقات نشان می دهد که یک فنجان قهوه معمولی حتی ممکن است حاوی آنتی اکسیدان های پلی فنول بیشتری از کاکائو، چای سبز، چای سیاه و چای های گیاهی باشد! برای بسیاری از افراد، مصرف قهوه تا ۷۰ درصد از کل آنتی اکسیدان های مهم در رژیم غذایی روزانه آن ها را تامین می کند.

سایر خواص آنتی اکسیدانی قهوهقهوه در مبارزه با آسیب های رادیکال آزاد مؤثر است. زیرا آنتی اکسیدان ها را در خون افزایش می دهد. دانشمندان به این خاصیت “ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما” می گویند. دو عنصر مهم آنتی اکسیدانی در قهوه عبارتند از:
  •     اسید کلروژنیک
  •     اسید کافئیک

هر دو آنتی اکسیدان قوی هستند.

برآورد شده است که مصرف کنندگان قهوه ممکن است روزانه به میزان یک گرم اسید کلروژنیک و ۵۰۰ میلی گرم اسید کافئیک مصرف کنند. در حالی که دیگران از این آنتی اکسیدان ها محروم هستند. قهوه همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنل ها است که در کاکائو نیز یافت می شوند. این آنتی اکسیدان خواص زیر را برای بدن دارد:
  •     تقویت سیستم ایمنی
  •     کاهش استرس اکسیداتیو
  •     پیشگیری از افزایش بیماری

در حالی که هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما اعتقاد کلی بر این است که اثرات ضد التهابی قهوه می تواند گسترده باشد. قهوه به عنوان یک غذای ضد التهابی، به دلیل توانایی اش برای ایجاد بیان mRNA و پروتئین، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. کافئین موجود در قهوه نیز بر روی متابولیت ها و کریستال های چربی اثر می گذارد و با تعدیل برخی از آنزیم های ضد سم زدایی خاص، در برابر برخی از سلول های بدخیم از بدن محافظت می کند.

این به این معنی است که قهوه ممکن است به طور بالقوه در برابر بیماری های قلبی از بدن محافظت کند. یک مطالعه که در سال ۲۰۱۷ انجام شد نشان داد که مصرف کنندگان پرو پا قرص قهوه، ۱۸ درصد کمتر خطر ابتلا به سرطان را تجربه کردند. مصرف کنندگان گاه و بی گاه قهوه نیز ۱۳ درصد کاهش خطر را مشاهده کردند.
خواص قهوه برای بهبود سلامت قلب و جلوگیری از بیماری قلبی عروقیقهوه منبع مهمی از کافئین و آنتی اکسیدان هایی می باشد که ترکیبات دیترپن هستند. این مواد در اثر متعادل کننده کلسترول در قهوه دخیل هستند. در مطالعات اپیدمیولوژیک مشخص شده است که مصرف قهوه با کاهش مرگ و میر همراه است.

علاوه بر این، مصرف قهوه خطرات ناشی از نارسایی قلبی و سکته را کاهش می دهد. به طرز شگفت آوری، قهوه حتی با کاهش آریتمی قلبی همراه است. این در حالی است که بسیاری از افراد پس از مصرف قهوه احساس می کنند که ضربان قلبشان افزایش پیدا کرده است.

مطالعات اخیر نشان داده اند که مصرف سه تا چهار فنجان قهوه مرگ و میر مربوط به مشکلات قلب و عروق را ۱۹ درصد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را ۱۵ درصد کاهش می دهد.

خواص قهوه برای بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از کاهش شناختیبعضی از شواهد وجود دارد که نشان می دهد آنتی اکسیدان های مفید در قهوه می توانند در برابر بیماری پارکینسون، که یک بیماری عصبی غیر قابل درمان است، و جلوگیری از زوال عقل از بدن محافظت کرده و به عنوان یک درمان طبیعی آلزایمر عمل کند. قهوه حتی ممکن است در برابر افسردگی از بدن محافظت کند.

در مطالعات حیوانی مشخص شد که موش هایی که از کافئین استفاده کرده بودند، در برابر اختلال حافظه و کاهش سطح غیرطبیعی پروتئین در مغز (آمیلوئید بتا یا آبتا) که به عنوان مهمترین عامل ایجاد آلزایمر شناخته می شوند مقاوم بودند. بازسازی حافظه و سطح آبتا در مغز این موش ها بعد از یک تا دو ماه مصرف کافئین بهبود یافت.

محققان معتقدند که مزایای شناختی ناشی از مصرف کافئین به دلیل خود کافئین و سوخت و ساز کافئین نیست. بنابراین مصرف قهوه بدون کافئین نیز مفید است. کافئین اثرات اصلاح کننده مغز را از طریق مکانیزم های متعدد، از جمله کاهش مستقیم تولید آبتا، که به نظر می رسد از طریق تغییر در فعالیت مغزی (سرکوب سطح بتا و گاما-اسیدزی) اتفاق می افتد، فراهم می کند. آنتی اکسیدان های قهوه همچنین التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند و ممکن است در بعضی افراد موجب افزایش فعالیت بدنی شود.

خواص قهوه برای جلوگیری از دیابتاگر می خواهید به طور طبیعی اثر دیابت را معکوس کنید، علاوه بر اجتناب از نوشیدنی های شیرین و نوشیدن مقدار زیادی آب، باید از قهوه نیز استفاده کنید. برخی تحقیقات نشان می دهند که قهوه رابطه معکوسی بین انسولین و نشانگر قند خون دارد و این امر می تواند اثر مثبتی بر روی بدن داشته و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به جای افزایش آن کاهش دهد.

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد نوشیدن قهوه (۶ و یا بیشتر از ۶ فنجان در روز) می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بر اساس مطالعه Nurse’s Health Study، نوشیدن دو یا سه فنجان قهوه در روز می تواند به کاهش شیوع دیابت نوع ۲ و کاهش تشکیل سنگ کلیه نیز کمک کند.

اعتقاد بر این است که اسید کلروژنیک، آنتی اکسیدان مشابه ای که خاصیت ضد سرطان دارد، ممکن است جذب گلوکز از مواد غذایی حاوی قند یا کربوهیدرات زیاد، را کاهش دهد. این خاصیت می تواند افرایش قند خون پس از مصرف غذا را متعادل کند و برای جلوگیری از مقاومت به انسولین سودمند باشد. اما هنوز برای اثبات این امر تحقیقات بیشتری لازم است.

خواص قهوه برای بهبود عملکرد فیزیکی و استقامت بدنمطالعات بسیاری نشان می دهند که قهوه باعث افزایش هوشیاری و بهبود عملکرد ذهنی و فیزیکی در کوتاه مدت می شود. با توجه به تحقیقات انجام شده، کافئین ظرفیت اکسیژن رسانی را به طور مستقیم بهبود نمی بخشد، اما می تواند به ورزشکاران اجازه دهد تا با قدرت بیشتری ورزش کنند.

یک گزارش که در سال ۲۰۱۳ توسط محققان دانشکده ورزش و علوم ورزشی در دانشگاه بیرمنگام منتشر شده نشان داد که عملکرد ورزشی در مردان بالغ که قبل از ورزش کافئین مصرف کرده بودند در مقایسه با گروه مصرف کننده دارونما، به میزان قابل توجهی سریع تر بود. قدرت متوسط مردانی که نوشیدنی کافئین دار استفاده کرده بودند در مقایسه با گروه مصرف کننده دارونما و نوشابه نیز بیشتر بود.

هنگامی که محققان پاسخ های متابولیک، تنفسی و قلبی عروقی این افراد را پس از ورزش بررسی کردند دریافتند که تا سه ساعت پس از ورزش، ضربان قلب، فشار خون، گلوکز، لاکتات و اسیدهای چرب در بدن آن ها تحت تاثیر قرار نگرفت. با این حال، مصرف کافئین انرژی پس از ورزش را نسیت به دارونما ۱۵ درصد بالاتر برد.

خواص قهوه برای بهبود سلامت کبدمطالعات متعدد نشان داده اند که خطر غیر طبیعی بودن جواب تست های کبدی در مصرف کنندگان قهوه کمتر از سایر افراد است. یک مطالعه منتشر شده در Archives of Internal Medicine نشان می دهد که قهوه می تواند در مقابل بیماری کبد الکلی از بدن محافظت کند. این مطالعه نشان داد به ازای مصرف هر یک فنجان قهوه در روز (تا حدود ۴ فنجان قهوه در روز)، خطر ابتلا به سندرم کبد الکلی ۲۰ درصد کاهش می یابد. یکی دیگر از مطالعات، مصرف قهوه را با کاهش خطر ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد مرتبط می داند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.