۹ خاصیت شگفت انگیز روغن سبوس برنج برای بدن

پیام سلامت : روغن سبوس برنج از سبوس برنج یا همان لایه بیرونی دانه برنج استخراج می شود. معمولاً در بسیاری از کشورهای آسیایی از جمله ژاپن، هند و چین از این روغن به عنوان روغن پخت و پز استفاده می شود.
 

در بیشتر نقاط جهان از سبوس برنج به عنوان یک محصول جانبی یاد شده و معمولاً به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد یا به عنوان زباله دور ریخته می شود. با این حال دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که از این بخش دانه که ما به راحتی آن را دور می اندازیم می توان روغنی پر از خاصیت گرفت. اگر می خواهید بدانید که روغن سبوس برنج چه خواصی برای بدنمان دارد ما را تا انتهای این مطلب مجله پیام سلامت همراهی کنید.

خواص روغن سبوس برنج
دارای مواد مغذی مفیدی است روغن سبوس برنج حاوی چربی های سالم و انواع مواد مغذی دیگر است. یک قاشق غذا خوری (۱۴ میلی لیتر) از این روغن ۱۲۰ کالری و ۱۴ گرم چربی دارد.
 
روغن سبوس برنج حاوی نسبت خوبی از چربی های اشباع نشده سالم و مفید برای قلب، و چربی های اشباع شده مانند چربی هایی که در روغن های گیاهی معمولی مانند روغن کانولا و روغن زیتون یافت می شوند؛ می باشد.
 
همچنین ۲۹٪ از نیاز روزانه بدن به ویتامین E را پاسخ می دهد. ویتامین E یک نوع ویتامین محلول در چربی است که در عملکرد سیستم ایمنی و سلامت رگ های خونی نقش دارد.
 
تحقیقات زیادی بر روی ترکیبات دیگر موجود در روغن سبوس برنج مانند توکوترینوول ها، اوریزانول و استرول های گیاهی انجام شده است. این ترکیبات خواص زیادی برای بدن دارند.

ممکن است سطح قند خون را متعادل کند روغن سبوس برنج ممکن است با بهبود مقاومت به انسولین، که یکی از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است، سطح قند خون را متعادل نگه دارد. انسولین با انتقال گلوکز به سلول های بدن، قند خون را کاهش می دهد. با این وجود بدن افرادی که مقاومت به انسولین دارند؛ از پاسخ دادن به ترشح این هورمون سرباز می زند.
 
در یک مطالعه آزمایشگاهی که بر روی سلول های بدن موش ها انجام شد مشخص گردید که روغن سبوس برنج با خنثی کردن رادیکال های آزاد، مقاومت به انسولین را کاهش می دهد. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که ممکن است منجر به استرس اکسیداتیو در بدن شوند.
 
در یک مطالعه ۱۷ روزه که بر روی موش های مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد، روغن سبوس برنج با افزایش میزان انسولین، در مقایسه با گروه کنترل، سطح قند خون موش های تحت آزمایش را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
 
یک مطالعه انسانی نیز نتایج مشابه ای را نشان داد. در این مطالعه میزان قند خون ۱۹ مرد سالم، پس از یک وعده غذایی حاوی ۳٫۷ گرم سبوس برنج مخلوط شده در روغن، در مقایسه با افرادی که این ماده را نخورده بودند؛ ۱۵٪ کاهش یافت.
 
با این حال هیچ تغییری در میزان انسولین بدن آنها رخ نداد. این موضوع نشان می دهد که روغن سبوس برنج حتی ممکن است بدون اینکه بر روی انسولین تأثیر بگذارد سطح قند خون را متعادل کند. البته برای تایید این ادعا باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

ممکن است سلامت قلب را ارتقا بخشد روغن سبوس برنج ممکن است سلامت قلب را ارتقا بخشد. در حقیقت دولت ژاپن به دلیل اثرات کاهنده کلسترول که در این روغن یافت می شود؛ استفاده از آن را به عنوان یک ماده غذایی سالم مجاز کرده است.
 
مطالعات اولیه که بر روی موش ها انجام شده اند نشان می دهند که روغن سبوس برنج به طور قابل توجهی کلسترول LDL (کلسترول بد) را کاهش می دهد در حالی که باعث افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) می شود. به همین ترتیب مطالعات انسانی نیز به این نتیجه رسیده اند که این روغن باعث کاهش کلسترول LDL (بد) می شود.
 
مروری بر ۱۱ کارآزمایی کنترل شده تصادفی که بر روی ۳۴۴ نفر انجام شد نشان می دهد که مصرف روغن سبوس برنج؛ کلسترول LDL (کلسترول بد) را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. افت متوسط کلسترول در بین شرکت کنندگان ۶٫۹۱ میلی گرم در دسی لیتر بود. این در حالی است که فقط کاهش ۱ واحد LDL می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به میزان ۱ تا ۲٪ کاهش دهد. هشت نفر از این افراد مبتلا به هایپرلیپیدمی یا غلظت بالای چربی در خون بودند. در حالی که مابقی افراد در سلامت کامل به سر می بردند.
 
یک مطالعه ۴ هفته ای که بر روی افراد مبتلا به هایپرلیپیدمی انجام شد نشان داد که پیروی از رژیم غذایی کم کالری که حاوی ۲ قاشق غذا خوری (۳۰ میلی لیتر) روغن سبوس برنج در روز است منجر به کاهش قابل توجه کلسترول LDL و همچنین کاهش سایر عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
 
محققان افزایش سطح کلسترول را به استرول های گیاهی در این روغن نسبت دادند. این ترکیبات مانع از جذب کلسترول در بدن می شوند.

دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است برخی از ترکیبات موجود در روغن سبوس برنج اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بر روی بدن دارند. یکی از این ترکیبات اوریزانول است که می تواند ترشح چندین آنزیمی که باعث التهاب می شوند را مهار کند.
 
به طور خاص مصرف این روغن ممکن است التهاب رگ های خونی و غشای قلب را هدف قرار دهد. این التهاب در صورت عدم درمان می تواند باعث آترواسکلروز یا همان سفت شدن و باریک شدن عروق شود.
 
علاوه بر این مطالعات آزمایشگاهی که بر روی سلول های بدن موش ها انجام شده اند نشان می دهند که سایر ترکیبات فعالی که به نام توکوترینولول ها شناخته می شوند؛ می توانند التهاب را مهار کنند.
 
در یک مطالعه ۴ هفته ای، ۵۹ فرد مبتلا به هایپرلیپیدمی یا ۲ قاشق غذا خوری (۳۰ میلی لیتر) روغن سبوس برنج یا همان مقدار روغن سویا مصرف کردند. ظرفیت آنتی اکسیدانی بدن افرادی که روغن سبوس برنج مصرف کرده بودند در مقایسه با کسانی که روغن سوبا استفاده کرده بودند؛ به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد. این ویژگی ممکن است به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند.
ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد توکوتریولول ها که گروهی از ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در روغن سبوس برنج محسوب می شوند؛ ممکن است اثرات ضد سرطانی بر روی بدن داشته باشند.
 
تست های آزمایشگاهی و تحقیقاتی که روی حیوانات انجام شده اند نشان می دهند که توکوتریولول ها رشد سلول های سرطانی مختلف از جمله سینه، ریه، تخمدان، کبد، مغز و لوزالمعده را سرکوب می کنند.
 
در یک مطالعه آزمایشگاهی، توکوترنیول ها استخراج شده از روغن سبوس برنج توانستند از سلول های انسانی و حیوانی که در معرض اشعه یونیزه قرار داشتند؛ محافظت کنند. قرار گرفتن در معرض این اشعه ممکن است باعث ایجاد اثرات مضری مانند سرطان شود.

مطالعات دیگری که در آزمایشگاه های مختلف انجام شده اند نشان می دهند که توکوترنیول ها وقتی با سایر داروهای ضد سرطانی یا شیمی درمانی ترکیب می شوند؛ اثرات ضد سرطانی زیادی دارند.
 
با این حال پزشکان هنوز استفاده از مکمل های آنتی اکسیدانی مانند توکوترنیول ها در طول شیمی درمانی را توصیه نمی کنند. این به این دلیل است که تحقیقات انجام شده در مورد اینکه آیا انجام این کار باعث بهبودی می شود یا اختلال در درمان؛ نتایج متناقضی را به دست آورده اند.
 
بنابراین انجام مطالعات بیشتر در این زمینه لازم است. به خاطر داشته باشید که روغن سبوس برنج را نباید به عنوان درمانی برای سرطان در نظر گرفت.
سایر خواص امیدوار کننده روغن سبوس برنج
روغن سبوس برنج چندین خاصیت دیگر نیز دارد.

ممکن است با بوی بد دهان مبارزه کند غرغره کردن روغن یک روش قدیمی است که در آن از روغن های گیاهی مانند دهانشویه استفاده می شود. یک مطالعه که بر روی ۳۰ زن باردار انجام شد نشان داد که غرغره کردن روغن سبوس برنج باعث کاهش بوی بد دهان می شود.

محققان حدس می زنند که ممکن است آنتی اکسیدان های این روغن مسئول ایجاد این خاصیت باشند.

ممکن است سیستم ایمنی را تقویت کند روغن سبوس برنج ممکن است پاسخ سیستم ایمنی را که اولین خط دفاعی بدن در برابر باکتری ها، ویروس ها و سایر ارگانیسم های ایجاد کننده بیماری هستند؛ بهبود بخشد.
 
به عنوان مثال یک مطالعه آزمایشگاهی که بر روی سلول های بدن موش ها انجام شد نشان داد که استفاده از عصاره غنی از اوریزانول که از این روغن استخراج شده است باعث افزایش پاسخ سیستم ایمنی می شود. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا این اثر در بدن انسان نیز رخ می دهد یا خیر.

ممکن است سلامت پوست را افزایش دهد آنتی اکسیدان های موجود در روغن سبوس برنج ممکن است سلامت پوست را ارتقاء دهند. در یک مطالعه ۲۸ روزه شرکت کنندگان بعد از استفاده از ژل و کرم حاوی عصاره سبوس برنج، آن هم دو بار در روز، در ضخامت، زبری و الاستیسیته پوست بهبودی هایی را مشاهده کردند.
 
با وجود این که هنوز تحقیقات نتوانسته اند این خاصیت را به طور کامل اثبات کنند اما برخی از محصولات مراقبت از پوست و کرم های مرطوب کننده ای که در بازار وجود دارند از این ماده اولیه استفاده می کنند.

اضافه کردن آن به رژیم غذایی کار ساده ای است کاربردهای این روغن بسیار متنوع است. روغن سبوس برنج بر خلاف روغن زیتون و کانولا، برای سرخ کردن و پخت و پز ایده آل است زیرا طعم لطیف آن بر طعم مواد غذایی غلبه نمی کند.
 
نقطه دود بالای آن نیز به معنای مناسب بودنش برای پخت و پز با درجه حرارت بالاست. علاوه بر این ترکیبات مفیدی مانند اوریزانول و توکوتریولول ها در این روغن وجود دارد که هنگام پخت و پز می توانند خاصیت خود را حفظ کنند.
 
اگرچه کارخانه های مختلف از شیوه های متفاوتی برای روغن گیری از سبوس برنج استفاده می کنند، اما روغنی که با استفاده از حلال به جای کمپرس سرد استخراج می شود، ممکن است دارای ترکیبات مفید بیشتری باشد.
 
می توانید از این روغن برای سرخ کردن سیب زمینی و تهیه انواع سس استفاده کنید. همچنین اضافه کردن آن به غلات و حبوبات پخته شده ای مانند جو دوسر و نخود نیز آنها را خوشمزه تر می کند. برای افزایش خواص این ماده می توانید آن را با روغن های دیگری مانند روغن زیتون یا کلزا مخلوط کنید.
نکته آخر
روغن سبوس برنج از سبوس برنج یا همان لایه بیرونی هسته برنج تولید می شود. کنترل قند خون و افزایش سلامت قلب از جمله مهمترین خواصی هستند که برای این روغن تعریف شده اند. علاوه بر این آنتی اکسیدان های مختلفی در این ماده یافت می شود که می توانند اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی در بدن ایجاد کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.