روغن آووکادو چه برتری به روغن های گیاهی دیگر دارد؟
رأی دهید
- پیشگیری از پیشرفت دیابت
- پیشگیری از افزایش کلسترول
- پیشگیری از افزایش تری گلیسیرید
- پیشگیری از چاقی
روغن آووکادو حتی به دلیل توانایی اثبات شده خود برای مقابله با اثرات منفی آرتروز، در فرانسه جزء داروهای تجویزی این بیماری محسوب می شود. این تنها یکی از دلایلی است که باید به خاطر آن علاوه بر روغن نارگیل از روغن این میوه نیز در غذاهای خود استفاده کنید.
در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت علاوه بر معرفی فواید روغن آووکادو در مورد برتری آن نسبت به سایر روغن ها و عوارض جانبی اش نیز صحبت خواهیم کرد.
چرا روغن آووکادو برتر از سایر روغن ها است؟
روغن آووکادو از میوه آووکادو که محصول درخت آووکادو است تولید می شود. روغن آووکادو از خمیر گوشتی که در اطراف هسته آواکادو است به دست می آید. این روغن یکی از محدود روغن هایی است که از بذر یا هسته میوه استخراج نشده است. این خمیر روغنی پر از چربی های سالم، از جمله اسید اولئیک و اسیدهای چرب ضروری است.
روغن های گیاهی مانند روغن تخم کتان و روغن تخم کدو تنبل بسیار مغذی هستند. اما نمی توان از آن ها برای پخت و پز استفاده کرد. نکته عالی که در مورد روغن آووکادو وجود دارد این است که این روغن فقط یک روغن فوق العاده برای استفاده در غذایی هایی مانند سالاد نیست، بلکه مصرف آن برای پخت و پز نیز بسیار توصیه می شود.
هنگام استفاده از روغن های گیاهی برای پخت و پز، بسیار مهم است که نقطه دود (درجه حرارتی که در آن روغن دود می کند و می سوزد) را در نظر بگیرد. حتی روغن های سالم مانند روغن زیتون که منافع زیادی برای بدن دارند، زمانی که به نقطه دود می رسند، خواص خود را از دست می دهند. هنگامی که روغن به نقطه دود خود می رسد، ساختارش شروع به تجزیه می کند، مواد مغذی اش از بین می روند، عطر و طعمش تغییر می کند و با ایجاد ترکیبات خطرناک مضر می شود. نقطه دود روغن آووکادو بالا است و این موضوع باعث می شود که این روغن روغن مناسبی برای پخت و پز باشد.
شما باید مصرف خود را از روغن مایع کانولا اصلاح شده ژنتیکی و دیگر روغن های پردازش شده مانند روغن سویا، پنبه دانه و گلرنگ متوقف کنید. سطح بالای چربی های سالم در روغن آووکادو آن را جایگزین مناسبی برای این روغن های خطرناک کرده است.
منبع روغن آووکادو و ارزش غذایی آن
آووکادو میوه درخت آواکادو یا Persea americana است. این درخت درختی است که در مکزیک رشد می کند. میوه های آوکادو دارای گوشتی سبز یا زرد با قوام کره ای و طعم بسیار زیاد و نادری هستند. آووکادو غنی از تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین A است و در برخی از انواع آن می تواند ۲۵ درصد روغن غیر اشباع پیدا کرد.
بر خلاف بسیاری از میوه های دارای کربوهیدرات بالا، آووکادو حاوی چربی های سالم منحصر به فردی است. روغن خامی که از آووکادو گرفته می شود، به طور معمول سبز است و بوی تندی دارد. اگر روغن تصفیه شده باشد، رنگ آن زرد شده ولی بویش همچنان باید قوی باشد.
یک قاشق غذاخوری روغن آوکادو شامل حدود ۱۲۴ کالری و ۱۴ گرم چربی است. این مقدار چربی ۲۱ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند. با وجود اینکه این درصد چربی ممکن است زیاد به نظر برسد، اما از این ۱۴ گرم چربی ۹٫۹ گرم چربی اشباع شده و ۱٫۹ گرم آن چربی غیر اشباع (چربی سالم) است. روغن آووکادو کلسترول و ترانس ندارند و غنی از ویتامین E است.
۵ خاصیت روغن آووکادو
کاهش فشار خون
اگر به دنبال روش های طبیعی برای کاهش فشار خون یا حفظ فشار خون در محدوده سالم هستید، روغن آووکادو یک انتخاب هوشمندانه است. چربی های غیر اشباع موجود در روغن آووکادو می توانند تاثیر مثبتی بر فشار خون داشته باشند. از این رو قلب شما هنگام مصرف آن نسبت به زمانی که از چربی اشباع شده و چربی ترانس در رژیم غذایی خود استفاده می شود، بهتر عمل می کند.
یک مطالعه منتشر شده در مجله American Medical Association نشان می دهد که در یک رژیم غذایی سالم، جایگزینی بخشی از کربوهیدرات با پروتئین یا چربی غیر اشباع می تواند فشار خون را کاهش دهد، سطح چربی را بهبود دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کم کند.
بهبود علائم آرتریت
آرتروز یا همان آرتریت یک بیماری شایع است که موجب تورم و درد مفاصل می شود. این بیماری به دو دسته اصلی استئوآرتریت و یا آرتریت روماتوئید طبقه بندی می شود. استئوآرتریت هنگامی رخ می دهد که غضروف بین مفصل ها باعث ایجاد التهاب و درد می شود. این نوع آرتروز به طور کلی در مفاصلی مانند زانوها، مفصل ران، ستون فقرات و دست ها رخ می دهد. آرتریت روماتوئید ناشی از یک اختلال خود ایمنی است که در آن سلول های سفید خون، غضروف ها را از بین می برند.
در فرانسه، ASU عصاره ای است که از ترکیب عصاره های آوکادو و سویا به دست می آید و جزء داروهای تجویزی برای درمان استئوآرتریت زانو و اندام های تحتانی در نظر گرفته می شود. در دانمارک، ASU به دلیل اثرات ضد التهابی و توانایی اش برای تحریک رشد غضروف و ترمیم آن، به عنوان یک مکمل غذایی به بازار عرضه می شود.
ASU در شرایط آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی مورد بررسی قرار گرفته است. این ماده اثرات ضد التهابی و تحریک کننده بر روی مولکول های بافت همبند دارد. چهار کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور کنترل شده با پلاسبو منتشر شده است و نشان می دهد که ASU اثر مثبتی بر علائم استئوآرتریت زانو و ران دارد.
بنابراین، روغن آووکادو را به عنوان یک ماده ارزشمند برای درمان آرتریت استفاده کنید.
مزایای آن برای پسوریازیس و سایر مشکلات پوستی
بیش از ۶ میلیون نفر در ایالات متحده دارای پسوریازیس هستند. پسوریازیس می تواند در هر سنی ایجاد شود. هرچند شیوع آن در دوران نوجوانی و سالخوردگی بیشتر است. پسوریازیس یک مشکل پوستی رایج است که در آن سلول های پوستی خشن، خشک و مرده روی سطح پوست جمع می شوند.
یک مطالعه که در سال ۲۰۰۱ در Dermatology منتشر شده است، شواهدی را ارائه می دهد که بر مبنای آن مشخص شده، استفاده از کرم روغن آووکادو که حاوی ویتامین B12 است دارای پتانسیل قابل توجهی در درمان موضعی پسوریازیس است. بیماران مبتلا به پسوریازیس از این کرم به مدت ۱۲ هفته استفاده کردند و در طول دوره مطالعه بهبودی مستمر داشتند. روغن آووکادو می تواند نقش حیاتی در رژیم غذایی افراد مبتلا به پسوریازیس داشته باشد. این ماده برای افرادی که مبتلا به پسوریازیس پلاکت مزمن هستند، نتایج قابل توجهی داشت. زیرا درمان های معمول این نوع پسوریازیس اغلب با عوارض جانبی نامطلوب همراه است.
بهبود سلامت قلب و کاهش کلسترول
روغن آووکادو یک غذای کاهش دهنده کلسترول است. زیرا دارای مقدار زیادی اسید اولئیک است. این ماده باعث می شود که روغن آووکادو ماده خوبی برای بهبود سلامت قلب باشد. اسید اولئیک، مانند دیگر اسیدهای چرب امگا ۹، می تواند با بالا بردن سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (کلسترول خوب یا HDL)، به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند. اسید اولئیک در روغن آووکادو می تواند لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا همان کلسترول بد)، را در بدن پایین بیاورد.
شواهد اپیدمیولوژیک نشان می دهد که اسید های چرب غیر مونوکلنیک دارای اثرات مفیدی بر خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی (CHD) می باشند. شواهد حاصل از مطالعات بالینی کنترل شده نشان داده است که اسید های چرب غیر اشباع بر روی برخی از عوامل خطر ابتلا به CHD، از جمله میزان کلسترول و تری گلیسیرید، عوامل مرتبط با تشکیل لخته خون، حساسیت اکسیداتیو LDL و حساسیت به انسولین، تاثیر مثبت دارد.
افزایش جذب مواد مغذی
بر اساس نتایج یک مطالعه که در Nutrition منتشر شده، افزودن روغن آووکادو به وعده های غذایی می تواند جذب کاروتنوئیدها را در غذا افزایش دهد. کاروتنوئید ها آنتی اکسیدان های سالمی هستند که محلول در چربی می باشند و با جذب مواد مغذی ارتباط دارند.
این مطالعه نشان داد که افزودن روغن آووکادو به سالاد باعث افزایش جذب آلفا کاروتن، بتا کاروتن و لوتئین می شود. کاروتنوئید ها به دلیل توانایی خود در کاهش خطر ابتلا به بیماری ها، به ویژه سرطان های خاص و بیماری های چشم، برای بدن بسیار مفید هستند.
عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف روغن آووکادو
اگر به آوکادو آلرژی دارید، متاسفانه باید از مصرف داخلی و موضعی روغن آووکادو نیز اجتناب کنید. علاوه بر این، افراد مبتلا به حساسیت به لاتکس می توانند به روغن آووکادو و خود میوه آووکادو نیز آلرژی داشته باشند. آلرژی به لاتکس با حساسیت به غذاهای خاصی مانند آووکادو، موز، زیتون و کیوی مرتبط است. چرا که این غذاها حاوی مقداری از انواع مختلف آلرژن موجود در لاتکس هستند. اگر به لاتکس آلرژی دارید، متاسفانه، احتمال ابتلای شما به حساسیت به روغن آووکادو نیز وجود دارد.
با توجه به گزارشات مختلف، آووکادو اثربخشی وارفارین را کاهش می دهد. وارفارین، که با نام تجاری Coumadin فروخته می شود، نوعی داروی رقیق کننده خون است که برای کاهش سرعت لخته شدن خون استفاده می شود. اگر از هر کدام از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، قبل از مصرف روغن آووکادو با پزشک مشورت کنید.