ژنرال دانفورد: گزینه نظامی تنها یکی از گزینه‌های واکنش به حملات به عربستان است

 ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در این تصویر در مارس سال جاری در واشینگتن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا می‌گوید همه نشانه‌های فعلی حاکی از دست‌ داشتن «ایران یا گروه‌های نیابتی آن» در حملات به تاسیسات نفتی عربستان است. او تاکید کرده گزینه نظامی، تنها یکی از گزینه‌ها برای واکنش است.
 

وزارت دفاع ایالات متحده از ژنرال جوزف دانفورد نقل کرده‌است که در جمع خبرنگاران در لندن گفته تیمی از کارشناسان ایالات متحده برای بررسی شواهد و مدارک رهسپار عربستان شده‌است.

 
آقای دانفورد گفته قصد ندارد پیشاپیش ریاض برآوردی ارائه کند، اما همه نشانه‌های فعلی حاکی از نقش ایران یا گروه‌های نیابتی مورد حمایت جمهوری اسلامی در حملات به تاسیسات نفتی در بقیق و میدان نفتی خریص در عربستان است.
 
این تاسیسات روز شنبه هدف حملاتی گسترده قرار گرفتند که طی چند ساعت نیمی از تولید نفت عربستان کاست.
 
مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در همان روز پس از حملات گفت «ایران اکنون حمله بی‌سابقه‌ای به منبع تأمین انرژی جهان انجام داده است».
 
مقامات ایالات متحده روز سه‌شنبه ۲۶ شهریور اعلام کردند که حملات «از داخل مرزهای ایران» انجام شده‌است.
 
ژنرال دانفورد در همین روز به خبرنگاران گفته «در منطقه (خاورمیانه)، از هرکجا که حمله انجام شده باشد، بیشترین تهدید از سوی ایران یا گروه‌های نیابتی مورد حمایت آن است».
 
تهران هرگونه دست داشتن در حملات را رد کرده‌است. وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفته متهم کردن ایران به حملات، برنامه‌ریزی «برای اقداماتی در آینده» است.
 
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نیز در توئیت تازه‌ای، در واکنش‌ نوشته است «احتمالا باعث خجالت است که صد میلیارد دلار جنگ‌افزار آن‌ها جلوی آتش یمن را نگرفته است. اما انداختن تقصیرها به گردن ایران چیزی را عوض نمی‌کند. تنها راه‌حل برای همه، پایان دادن به جنگ است».
 
جوزف دانفورد در عین حال گفته نیروهای نظامی ایالات متحده گزینه‌هایی را در اختیار رئیس‌جمهوری و دیگر رهبران غیرنظامی آمریکا قرار داده‌اند.
 
او تاکید کرده گزینه نظامی، تنها یکی از گزینه‌های احتمالی برای واکنش نشان دادن به حملات است و افزوده واکنش‌های اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک نیز در میان گزینه‌ها قرار دارند.
 
ژنرال دانفورد در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با خبرنگاران اظهار کرده «ما به ارزیابی‌ها برای اطمینان یافتن از وجود ظرفیت‌های مناسب برای جلوگیری از اقدامات گروه‌های نیابتی مورد حمایت ایران علیه ایالات متحده، ادامه می‌دهیم».
 
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه افزوده «اما، بر پایه حملاتی که به عربستان و امارات شده، می‌دانیم… که جلوی حملات آن‌ها به این کشورها گرفته نشده‌است».
 
این مقام ارشد ارتش آمریکا گفته اندازه حمله اخیر بزرگ‌تر از حملات قبلی به عربستان بود، او در عین حال گفته حمله روز شنبه، با در نظر گرفتن تنش‌ها در منطقه، چیز حیرت‌انگیزی نیست.
 
مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه اعلام کرد وزیر خارجه آن کشور راهی عربستان سعودی شده تا درباره چگونگی واکنش به حملات علیه تاسیسات نفتی با مقام‌های آن کشور گفت‌وگو کند.
 
آقای پنس نیز گفته بود پس از بررسی شواهد، رئیس‌جمهوری آمریکا در روزهای آینده «بهترین تصمیم را برای واکنش» در این زمینه خواهد گرفت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
باور عمیق - قم، ایران
چقدر باهوشید که نشانه ها را پیدا کردید . از شما بعید بود . فعلا سه روز گذشته، تازه دارید نشانه پیدا میکنید؟
‌چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳
۵۱
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
[::باور عمیق - قم، ایران::]. فکر کردید مثل مسولین دله دزد و دغل باز جمهوری اخوندی اشغالگر ایران است که اول اعدام کند و بعد محاکمه، .یک نگاه به اون بیچاره های به اسم دست داشتن در کشتن دانشمندان هسته ای بینداز تا ببینی فرق مملکت با قوانون و مملکت اخوند زده و رژیم سقط پرستان در چیست
‌چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۷
۵۹
ادوینو - گوالف، کانادا
عراق وافغانستان که دستتون است شما هم تجربه تعلیم گروه های چریکی مخالف دولتها را دارید میمونه سرمایه این تشکیلات که باید سعودیها تعمین کنند دیگه چی میخواهید شما هم تاکتیک ایران را به خودشون برگردانید و موشکپرانی کنید و گردن کروه چریکی بیاندازید
شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +204شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو