ایران، کره شمالی و اسرائیل؛ برندگان و بازندگان برکناری بولتون چه کسانی هستند؟

انتخاب: محمد المنشاوی در الجزیره نوشت: با برکناری بولتون توسط ترامپ، باب بزرگی برای صحبت از انگیزه‌های این تصمیم و محاسبات سود و زیان آن، گشوده شده است؛ بویژه آنکه بولتون سومین شخص در دولت ترامپ است که از منصب مشاور امنیت ملی کاخ سفید برکنار می‌شود.
 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: پیش از این، گزارش‌های آمریکایی به اختلافات گسترده بین ترامپ و بولتون، در مورد پرونده‌های کره شمالی، ونزوئلا، ایران و طالبان اشاره کرده بودند.

 
برخی تحلیلگرانی که شناختی از بولتون دارند، می‌گویند: بولتون از عدم پاسخ ترامپ به ساقط شدن پهپاد آمریکایی توسط ایران، بسیار ناراحت و عصبانی شد. این در حالی است که ترامپ از مشاور خود انتظار دارد که از تمام تصمیمات رئیس جمهور حمایت کرده، اعتراضی نداشته باشد و تنها «بله قربان گو» باشد.
 
در مورد برندگان و بازندگان برکناری بولتون، یک کارشناس آمریکایی می‌گوید: مسئولان ایرانی و رهبر کره شمالی، از برکناری بولتون خوشحالند. در مقابل، رفتن بولتون خبر بدی برای نخست وزیر اسرائیل و جبهه باز‌هایی که در واشنگتن بر طبل جنگ علیه ایران می‌کوبند، محسوب می‌شود.
 
کارشناس آمریکایی در گفتگو با الجزیره افزود: چه بسا کرد‌ها نیز از برکناری مشاور امنیت ملی امریکا زیان می‌کنند؛ چرا که بولتون با قدرت از منافع ان‌ها در شمال سوریه حمایت کرده و در برابر فشار‌های ترکیه بر واشنگتن برای چشم پوشی از حمایت کردها، ایستاد.
 
وی همچنین ضمن اشاره به کاهش قیمت نفت، به دنبال افزایش پیش بینی‌ها در مورد عقد معامله جدیدی بین تهران و واشنگتن، که به ایران اجازه افزایش صادرات نفت خام آن به بازار‌های جهانی را می‌دهد، این مساله را خسارت بزرگی برای تولید کنندگان نفت و گاز دانست که از تحریم‌های بیشتر دولت ترامپ علیه ایران، به دنبال خروج از توافق هسته ای، بهره می‌بردند.
 
منصب مشاور امنیت ملی، یکی از مهمترین پُست‌ها در دولت آمریکا بوده، رئیس جمهور برای انتخاب فرد مناسب، آزادی و اختیار تام دارد و در این باره، نیازی به تایید کنگره ندارد.
 
در این شرایط، هنوز مشخص نیست چه چیزی در انتظار بولتون بوده و در ادامه، قرار است عهده دار چه منصبی شود. برای روشن شدن این موضوع، باید منتظر گذشت زمان باشیم.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

بولتن با مواضع تند خودش نه در امریکا و نه اسرائیل طرفداران چندانی نداشت و رفتن او سیاست های کلی ترامپ را عوض نمی کند. تنها بازنده در این میان مجاهدین خلق هستند که همه جا از اخوندها منفورترند
‌پنجشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۸
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
تحلیل بسیار ابکی بود. قیمت نفت علیرغم حذف إیران أز بازار حتی کاهش هم داشته. پس رفتن بولتون خبر بدی برای تولید کنندگان نفت نیست. داستان ایران مقابله با چین هست. و أین با رفتن و امدن بولتون فرقی توش نمیکنه
‌پنجشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۶
۲۹
آذرمیانه - آذربادگان، ایران
امریکا برای جنگ با ایران با یکنفر مشاوره نمیکنه که بخواد این آدم باعث جنگ بشه. اونا پنتاگون رو دارند سازمان سیا رو دارند نماینده های کنگره رو دارند که همه همفکری میکنند احتمالا به این نتیجه هم رسیدند که با شرایط اقتصادی امریکا و اینکه ایران در موقعیت دفاع هستش و بیشتر هم موشک میندازه عملی نیست که بخوان پیروز بشند دارند تک تک جنگ باز ها رو میندازند بیرون میخوان از در صلح وارد بشند از طریق اینکه بگند تحریم رو برمیداریم ارز بهتون میدیم تا بریزید توی اقتصادتون یا اینکه هواپیمای مسافری میدیم و از این چیزا
‌پنجشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۲
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. مطلقا و هیچوقت امریکا قصد تسخیر ایران را نداشته است. در اغاز انقلاب نکبتبار سال 57 عقب افتادگان مذهب تشیع به تحریک مفتخورهای کمونیست و چپول شروع به شعار همیشگی خودشان یعنی "مرگ بر امریکا" کردند و ابلهان متعصب اهل تشیع هم در این دام خزیدند. حالا چپول ها از شکر خوردن خودشان پشیمانند و ابلهان اهل تشیع هم هنوز نمیدانند که بازی خورده اند
جمعه ۲۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.