آیا هر دو حمله اخیر به نفتکش‌ها کار یک گروه بود؟

انتخاب: أمین حبلا در الجزیره نوشت: صبح روز پنجشنبه، منطقه خلیج فارس از خواب بیدار شده و شاهد اتفاق تازه‌ای بود که این بار به هدف گرفته شدن دو نفت کش در دریای عمان مربوط می‌شد؛ که یکی از این نفت کش‌ها نروژی و دیگری سنگاپوری بود.
 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: به نظر می‌رسد آتشی که بخش‌هایی از دو نفت کش را در خود فرو برد، بار دیگر منطقه را به لبه پرتگاه مقابله می‌کشاند.

 
خسارت سنگینی به این کشتی‌ها وارد شده و حتی حادثه با غرق شدن کامل یکی از آن‌ها همراه بود. اما ضرر‌های که این اتفاق برای صلح و امنیت در منطقه دارد، بسیار عمیقتر است.
 
تشابه و نزدیکی حملات اخیر ما را به یاد حوادث مشابهی که برای کانتینر‌های دیگر در آب‌های منطقه‌ای دولت امارات و در نزدیکی بندر الفجیره اتفاق افتاد می‌اندازد؛ علاوه بر اینکه پیچیدگی سنگینی روز به روز در مورد طرف انجام دهنده این حملات و اهداف آن، در ذهن ما سایه می‌اندازد.
 
با اینکه انجام دهنده حملات همچنان ناشناخته است؛ و هیچکس تا کنون نمی‌داند آیا طرفی که عامل شعله ور شدن کشتی‌ها در دریای عمان است، همان عامل عملیات خرابکارانه در الفجیره است؟ اما می‌توان گفت: این دو حادثه شباهت زیادی به یکدیگر دارند که مهمترین آن‌ها عبارتند از:
 
* مکان: این دو حمله در دریای عمان اتفاق افتاد و در منطقه حد فاصل بین ایران و امارات و با اینکه حمله اول در منطقه اقتصادی در محدوده الفجیره و وابسته به امارات صورت گرفت، حمله روز پنجشنبه در منطقه نزدیک به ایران و در فاصله ۲۵ مایل دریایی از بندر جاسک ایران انجام شد.
 
* کانتینر‌های نفت: از دیگر وجوه شباهت در دو حادثه، هدف گرفته شدن دو کانتینر بزرگ نفت است که نگرانی‌های زیادی را در مورد سلامت تجارت در سایه تنش فعلی در منطقه به دنبال دارد و سوالات دیگری را در خصوص اینکه کدام طرف از تنش موجود سود می‌برد، بر می‌انگیزد.
 
اتهامات متعددی وجود دارد؛ از جمله ادعای طرف‌های سعودی و اماراتی و حتی امریکا از احتمال دست داشتن ایران یا طرف‌های وابسته به آن در حمله قبلی است؛ این طرف‌ها معتقدند که تهران با اینگونه اقدامات قصد دارد به جهان ثابت کند که آتش تمام منطقه را فرا می‌گیرد.
 
اما روز پنجشنبه، ایران به سرعت رابطه با حمله دریای عمان را رد کرده و انگشت اتهام خود را متوجه دیگر طرف‌ها کرد.
 
افزون بر این، یک احتمال دیگر نیز وجود دارد که نزدیکان به ایران قائل به آن هستند و براساس آن این حملات می‌تواند توسط جهاتی برنامه ریزی شده باشد که خاموش شدن آتش بحران بین ایران و ایالات متحده به نفع آن‌ها نیست و این طرف‌ها می‌خواهند تنش در منطقه بُعد تازه‌ای به خود بگیرد تا بر این امر تاکید کند که ایران تهدید بزرگی برای امنیت خلیج است.
 
این احتمال زمانی تقویت می‌شود که نظری داشته باشیم به کاهش هیاهوی جنگ و پدیدار شدن نشانه‌های صلح بین تهران و واشنگتن.
 
حال، در گوش واشنگتن زمزمه می‌شود و طرف‌هایی که خواستار ادامه تنش‌ها هستند، منتظر واکنش آمریکا به حادثه جدید هستند. به این ترتیب، خلیج در معرض یک تابستان داغ سیاسی و امنیتی قرار گرفته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
دیارکو - جزیره واق واق ، جزیره کریسمس
همه میدانند کار موساد و عربهاى بادیه نشینه . دیگه علکى اینهمه تحلیل و تجزیه چیه
شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳
۵۸
Hatef - پاریس، فرانسه
نتیجه اعمال تحریمها و تشدید آنها، خفگى و مرگ حتمى حکومت اسلام خواهد بود. براى گریز از این سرنوشت قطعى، اشرار حاکم بر ایران الزاما نیازمند جنگ هستند که با یک تیر دو نشان بزنند. در وهله اول با برانگیختن احساسات ملى گرایانه و مذهبى، جمعیتى را دور خود جمع کنند و از طرف دیگر با توجیه وضعیت ، دست به قلع وقمع مخالفین زده و امکان هر گونه مخالفتى را از مردم بگیرند. بر همه ملى گرایان است ( مذهبیون فاقد شعور کافى براى درک این مطلب هستند و درخواست از آنان اتلاف وقت است) که خود هوشیار بوده و با آگاه کردن اطرافیان خود ، از این دام اشغالگران و شیادان حاکم بر وطن، بر حذر باشند و از هر طریق ممکن برائت خود را از حکومت و اعمال جنگ طلبانه او اعلام دارند.
شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +195شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +132حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +103شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم