شهروند لبنانی زندانی در ایران (نزار زاکا) آزاد شده و ایران را ترک کرد

نزار زاکا (چپ) به همراه عباس ابراهیم رییس سازمان امنیت داخلی لبنان به هنگام ترک تهران دویچه وله :خبرگزاری‌ها به نقل از سخنگوی قوه‌ قضاییه خبر از آزادی قریب الوقوع نزار زکا، شهروند لبنانی زندانی در ایران داده‌اند. زکا سال ۱۳۹۴ به اتهام جاسوسی برای آمریکا به ده سال زندان و پرداخت چهار میلیون دلار جریمه محکوم شده بود.
 

خبرگزاری‌ها به نقل از سخنگوی قوه‌ قضاییه خبر از آزادی قریب الوقوع نزار زکا، شهروند لبنانی زندانی در ایران داده‌اند. زکا سال ۱۳۹۴ به اتهام جاسوسی برای آمریکا به ده سال زندان و پرداخت چهار میلیون دلار جریمه محکوم شده بود.

 
خبرگزاری رویترز اعلام کرد نزار زکا، زندانی لبنانی، روز سه‌شنبه ۲۱ خرداد (۱۱ ژوئن) تهران را به مقصد بیروت ترک کرد. پیشتر غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه خبر آزادی قریب الوقوع نزار زکا را اعلام کرده بود.
 
خبرگزاری ایلنا به نقل از نشست خبری اسماعیلی به تلاش‌های میشل عون، رئیس جمهوری لبنان برای آزادی نزار زکا اشاره کرده است. این در حالی است که منابع لبنانی تاکید کرده بودند که حسن نصرالله رهبر حزب‌الله لبنان نیز برای آزادی نزار زکا پا در میانی کرده است.
 
سخنگوی قوه قضاییه تلاش‌های حسن نصرالله برای آزادی نزار زکا را تایید کرده است. ایلنا به نقل از اسماعیلی نوشته است: «حزب الله لبنان هم موافقت با این درخواست را برای کشورشان مفید دانستند که همین مساله موجب شد درخواست آزادی مشروط زندانی بررسی شود. ما تقاضای فرد را داشتیم که زندان هم تایید کرد که در مدت محکومیت حسن رفتار داشته و دادگاه ما امروز ایشان را تحویل نمایندگان کشور لبنان خواهد داد.»
 
گمانه‌زنی بر سر مبادله زندانیان
 
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، "ایرنا" با انتشار گزارشی با عنوان "متن و حاشیه آزادی نزار زکا" به گمانه‌زنی‌ها پیرامون پیشنهاد اخیر محمدجواد ظریف درباره مبادله زندانیان اشاره کرده است.
 
اخبار مربوط به گفت‌وگوی بین میشل عون، رئیس جمهوری لبنان با همتای ایرانی خود، حسن روحانی نه تنها درمنابع لبنانی بازتاب یافته است، بلکه در اخبار و گزارش‌های خبرگزاری‌های داخلی نیز منتشر شده است. این در حالی است که خبرگزاری دانشجویان ایران "ایسنا" از بی اطلاعی محمدجواد ظریف درباره آزادی نزار زکا سخن گفته است.
 
"ایرنا" درباره گمانه‌زنی‌ها پیرامون مبادله زندانیان نوشته است: «محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، اخیراً موضوع مبادله زندانیان خارجی در ایران با ایرانیانی که در خارج از کشور و خصوصاً کشورهای غربی زندانی هستند را مطرح کرده است. حالا نزار زکا در آستانه آزادی قرار دارد و برخی در فضای مجازی یا در رسانه‌ها گمانه‌زنی کرده‌اند که آزادی زکا در قالب مبادله زندانیان صورت می‌گیرد.»
 
همین خبرگزاری به نقل از روزنامه "صبح نو" آزادی نزار زکا را عمدتا ناشی از تلاش حسن نصرالله می‌داند. نزار زکا، شهروند لبنانی است که در روز ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ به هنگام خروج از ایران در فرودگاه بازداشت شد. این چهارمین سفر نزار زکا به ایران بوده است.
 
نزار زکا با دعوت شهین‌دخت ملاوردی برای شرکت در همایشی درباره "نقش زنان در توسعه پایدار" به ایران آمده بود که به هنگام خروج از کشور دستگیر شد.
 
گفته می‌شود که عباس ابراهیم، مدیر اداره امنیت عمومی لبنان به قصد بازگرداندن نزار زکا به ایران سفر کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
rood120 - منچستر، انگلستان
باز یک دست چلاق قنبل قهرمانه را انجام داد از ترس .
‌سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازدید دختر و داماد پزشکیان از فروشگاه «تاربیا» در قزاقستان در طی سفر رسمی مسعود پزشکیان به این کشور
  • رحیم پور ازغدی: در پیاده روی اربعین من پسر ماندلا و پسر چگوارا را دیدم که برای زیارت حسین آمده بودند
  • حسین مرعشی در مورد به خیابان آمدن «مردم گرسنه» در پی بحران مواد غذایی هشدار داد
  • «قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • از دنیای ورزش تا بازیگری؛ کریستیانو رونالدو ممکن است در «سریع و خشن ۱۱» در کنار وین دیزل ظاهر شود
  • بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • ترس حکومت از تبریز؛ بازی تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه ۳هزار نفری
  • ابراز نگرانی بقایی از احتمال عدم صدور ویزا برای اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی آمریکا
  • خشم اسرائیل از استرالیا؛ «هشدارهای موساد درباره ایران نادیده گرفته شد»
  • رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +148شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم