وزیر خارجه آلمان: چون به ایران بدبین هستیم، می‌خواهیم که برجام بماند

دویچه وله :هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، در مصاحبه‌ای ضمن انتقاد از کاهش ارتباطات میان آمریکا و اروپا، گفت که با خروج دولت ترامپ از برجام تحقق خواست‌های ایران دشوارتر شده است. او سطح تنش در منطقه را خطرناک خواند.
 

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، در مصاحبه‌ای با سایت t-online علاوه بر پرداختن به مسائل مربوط به روابط بین‌المللی آلمان و چشم‌اندازهای اتحادیه اروپا به سوال‌هایی درباره سرنوشت برجام و رابطه با ایران هم پاسخ داد. او با اشاره به رویکردهای دولت دونالد ترامپ، گفت که "گرچه ارتباطات میان ما برقرار است، ولی گه‌گاه در واشینگتن تصمیماتی می‌گیرند که ما آنها را درست نمی‌دانیم".

 
ماس با اشاره به گذشته رابطه دو کشور گفت که قبلا مناسبات فشرده‌تری میان برلین و واشینگتن برقرار بود "ولی امروز برخی از تصمیم‌گیری‌ها و رویکردهای جدید واشینگتن را ما از طریق توییتر ترامپ متوجه می‌شویم. و تا حدودی هم قضیه این گونه است که نه تنها شرکای بین‌المللی آمریکا، بلکه گاه اعضای خود دولت آمریکا هم از تصمیمات آن غافلگیر و حیرت‌زده می‌شوند".
 
خبرنگاران t-online سپس با بیان این که "ظاهرا ترامپ، بولتون و پمپئو در حال طراحی احتمالی یک حمله نظامی‌به ایران هستند" از ماس پرسیدند که این برای خاورمیانه چه معنایی دارد. وزیر امور خارجه آلمان در پاسخ گفت که هم آمریکا و هم ایران اطمینان داده‌اند که به دنبال جنگ نیستند و هر دو طرف می‌دانند که بروز جنگ چه معنا و ابعادی دارد: مناقشه‌ای درازمدت و دهشتناک که می‌تواند کل منطقه را به آتش بکشد. خطر فعلی به بالا بودن سطح تنش برمی‌گردد.
"کاستن سطح تنش ضرورتی مبرم‌تر از همیشه"
ماس در برابر این پرسش که آیا ممکن است اشتباهات و برداشت‌های نادرست طرف‌های درگیر از رفتار یکدیگر یا تحرکات عواملی از طرف سوم سبب بروز جنگ شود، گفت که اتفاقا خطرناکی وضعیت به همین مواردی برمی‌گردد که می‌تواند جنگی ناخواسته را دامن بزند. او افزود: «در روزهای گذشته ما شاهد اقدامات خرابکارانه‌ای در منطقه بوده‌ایم، اقداماتی که در وضعیت پرتنش کنونی می‌تواند وضع را مغلوبه کند و به یک درگیری مسلحانه بکشد. از همین رو ما در تلاش هستیم تا از طریق گفت‌وگو با همه طرف‌ها شرایطی را ایجاد کنیم که متضمن کانال‌های ارتباطی سریع باشند برای مواقعی که اتفاقی پیش‌بینی‌نشده روی دهد.» ماس کاستن سطح تنش را ضرورتی مبرم‌تر از همیشه دانست.
 
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه، ضمن تاکید بر انسجام اروپایی‌ها در قبال بحران برجام، این انسجام را در خدمت آن دانست که بتوان صراحتا توقعات نسبت به ایران را مطرح  کرد. ماس گفت: «اتفاقا ما چون به ایران بدبین هستیم تلاش داریم که برجام باقی بماند.» اما او با تصریح این که شرایط حفظ برجام، یک سال پس از خروج آمریکا از آن دشوارتر شده، افزود: «امتیازات اقتصادی که ایران از برجام انتظار داشت با خروج آمریکا به سختی قابل تحقق هستند. ولی ما در این راه به تلاش خود ادامه می‌دهیم، چرا که جهان با برجام ایمن‌تر از بدون برجام است. ما به تعهدات خود عمل می‌کنیم، و از ایران هم رفتاری مشابه را انتظار داریم.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
scandal - برلین، آلمان
هر چه زودتر بهتر! این ویروس اسلامی باید نابود شود، پس همه خرد سالم در این حکم متحدیم و فقط میماند که چگونه و در چه زمانی!؟ هر گاه ماهی را از آب بگیریم تازه است! ولی میترسم همانی شود که دو سال پیش خواندم که در سال ۲۰۲۲ فاجعه ایی رخ خواهد داد که جهان تا به آن روز تجربه نکرده که این عدد ۲۲ دو برابر عدد ۱۱ است همانند ماه پیروزی انگل آب (انگلاب) اسلامی که در روز ۲۲ بهمن اتفاق افتاد و آنهم در ماه ۱۱ سال! بهرحال این ویروس زیاد بلا و گرفتاری برای جهان ایجاد کرده که از صحنه گیتی باید حذف شود! دیر بشه دروغ نمیشه!
یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +187شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +125حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +120نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +119اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +102تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو