پومپئو از ایران ، روسیه و کوبا خواست که نیروهای خود را از ونزوئلا خارج کنند

درگیری خیابانی در کاراکاس که با موج پرتاب گاز اشک‌آور به سوی معترضان همراه بوده است. رادیو فردا :وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت از ایران، روسیه و کوبا خواست که نیروهای خود را از ونزوئلا خارج کنند تا جنبش دمکراسی این کشور «رشدونمو» کند.
 

به گفته وی، چین نیز مانعی در تحقق دمکراسی در ونزوئلا است.

 
مایک پومپئو در مصاحبه‌های آخر هفته با سه شبکه عمده تلویزیونی آمریکا گفت مستشاران نظامی ایران و کوبا به شبه‌نظامیان ونزوئلایی که مخالفان را سرکوب می‌کنند، کمک می‌رسانند.
 
به گفته وزیر خارجه آمریکا، روسیه نیز مانع تحقق اهداف جنبش مردم‌سالاری ونزوئلا است و چین هم باید از سر راه این جنبش کنار برود.
 
خوان گوایدو، رئیس مجمع ملی ونزوئلا که از چهار ماه پیش در اعتراض به «دستکاری نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی نیکلاس مادورو، رهبر سوسیالیست ونزوئلا، خود را رئیس‌جمهوری دوران گذار کشورش نامیده است، هفته گذشته هوادارانش را به «قیام نهایی» فرا خواند.
 
با وجود آن‌که در پی فراخوان آقای گوایدو، گروه‌های کثیری از مخالفان حکومت مادورو در کاراکاس، پایتخت، و دیگر شهرهای ونزوئلا، دوباره به خیابان‌ها ریختند و شماری از نظامیان نیز به آنها پیوستند اما هنوز بخش بزرگی از نظامیان و فرماندهان ارتش به دولت مرکزی وفادار مانده‌اند.
 
مایک پومپئو در مصاحبه روز یکشنبه با کریس والاس، از شبکه فاکس‌نیوز، گفت، پرزیدنت ترامپ به روشنی تاکید کرده که روسیه باید از ونزوئلا بیرون برود؛ این امر شامل ایران، چین و به ویژه کوبا نیز می‌شود.
 
آمریکا هفته گذشته گفته بود که نیکلاس مادورو آماده ترک قدرت بود اما روسیه مانع این کار شد؛ آقای مادورو این سخنان را قویا رد کرد و آن را مورد تمسخر قرار داد.
 
فراخوان روز یکشنبه وزیر خارجه آمریکا به قطع حمایت‌های روسیه، ایران، چین و کوبا از حکومت ونزوئلا در حالی است که خورخه آریاسا، وزیر خارجه وفادار به آقای مادورو، روز یکشنبه در مسکو با همتای روس خود، سرگئی لاوروف دیدار و گفت‌وگو کرد.
 
آقای لاوروف در این دیدار از آمریکا خواست از ایجاد تغییرات در ونزوئلا خودداری کند.
 
اما وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت در دیدار این هفته در فنلاند با همتاس روس خود همین مواضع آمریکا را مورد تاکید قرار خواهد داد.
 
مایک پومپئو یادآور شد که بیش از ۵۰ کشور دیگر جهان در کنار آمریکا، از ریاست‌جمهوری خوان گوایدو پشتیبانی کرده و خواهان تحقق دمکراسی در ونزوئلا هستند.
 
به گفته آقای وی، مهم نیست که تغییرات اساسی در نظام سیاسی ونزوئلا این هفته یا ماه آینده انجام شود.
 
وزیر خارجه آمریکا افزود، مشخص است که حکومت مادورو که کشور را با بحران بی‌برقی و بی‌آبی روبرو کرده و با بی‌کفایتی، میلیون‌ها تن از مردم ونزوئلا را به گرسنگی کشانده، دیگر کارایی ندارد و رفتنی است.
 
نیکلاس مادورو و دولتمردان وفادار به او مدعی شده‌اند که هفته گذشته «توطئه آمریکا برای کودتا» در ونزوئلا شکست خورد.
 
کریس والاس در فاکس نیوز از آقای پومپئو پرسید دور نشدن مقامات ونزوئلا از حکومت مادورو، آیا یک «ناکامی اطلاعاتی» نیز محسوب می‌شود یا نه؟
 
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ، وجود طرح کودتا را از اساس رد کرد و استدلال آورد که خوان گوایدو به عنوان رئیس مجمع ملی، «رهبر منتخب» است.
 
آقای پومپئو در همین حال گفت، آمریکا نسبت به رخدادهایی که سه‌شنبه گذشته در ونزوئلا به وقوع پیوست، آگاهی داشت.
 
وزیر خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به پرسش شبکه سی‌بی‌اس در خصوص احتمال مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا گفت، آمریکا مجموعه‌ای از گزینه‌ها، و رئیس‌جمهور ترامپ اختیارات کافی را در این زمینه دارد؛ وی توضیح بیش‌تری در این زمینه نداد.
 
آقای پومپئو روز یکشنبه در صفحه توئیتر خود به مردم ونزوئلا گفته بود: «زمان تغییر فرا رسیده» و آمریکا «کاملا» در کنار شما می‌ایستد.
 
نام ایران تنها به خاطر کمک‌های مستشاری نظامی به حکومت مادورو در رخدادهای جاری ونزوئلا مطرح نیست.
 
روزنامه «نیویورک‌تایمز» پنجشنبه گذشته در گزارشی با استناد به اطلاعات دولت آمریکا و برخی پرونده‌های اطلاعاتی دولت ونزوئلا نوشته بود که حزب‌الله لبنان، بازوی منطقه‌ای و بین‌المللی ایران، در امور این کشور آمریکای لاتین ایفای نقش می‌کند.
 
به نوشته نیویورک تایمز، طارق العیسمی، وزیر صنایع دولت مادورو و خانواده عرب‌تبارش، به نیروهای حزب‌الله برای جاسوسی، تولید مواد مخدر و پولشویی کمک کردند.
 
ایران به ویژه از زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد که مناسبات بسیار نزدیکی با رهبر سوسیالیست وقت ونزوئلا، هوگو چاوز، برقرار کرد، روابط تهران- کاراکاس را به سطح راهبردی ارتقا داد.
 
دولت پیشین آمریکا نیز آن زمان در گزارش مشروحی نوشته بود که ایران موفق شده است ونزوئلا و بخش‌هایی از آمریکای لاتین را به حیات خلوت خود تبدیل کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Zaall - اصفهان، ایران
بالکس
یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۵
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
کشور هایی که نفت دارن مثل ونوزللا آمریکا همیشه آماداست تا دمکراسی رو ببره اونجا نمونش عراق و لیبی هست، کشور‌های بعدی تو لیست ونزللا و ایران هستن. آخر داستان هم که معلومه به بهانه دمکراسی یه جنگ داخلی راه میندازن کشور مورد نظر رو داغون می‌کنن بعدش شرکت‌های نفتیشون یکی یکی وارد میشن و بقیه داستان
یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۴
۶۵
samak - پاریس، فرانسه
پمپئیو غلط کرد
دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۱
۳۷
loder - شیراز، ایران
خخخخخخخخ بفهم اخه نفهم دوره شما به سر اومده تا کی میخواین به این نفهمی ادامه بدین و در توهم به سر ببرین انریکا تموم شد قدرتش و خلاص
دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.