یورونیوز: شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی با ابراز نگرانی از اقدامات ایران در منطقه، برگزاری رزمایش مشترک با این کشور در آینده نزدیک را رد کرد.
وی درباره گزارشهای خبری اخیر پیرامون رزمایش مشترک بین عربستان و ایران گفت: «هیچ تمرین نظامیای انجام نشده است. من فکر میکنم با توجه به شرایط منطقهای کنونی، بعید است که رزمایشهایی در کوتاهمدت انجام شود.»
اظهارات تازه وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبهای در کنفرانس «ابتکار سرمایهگذاری آینده» در ریاض بیان شده است.
پیش از این فرمانده نیروی دریای ارتش خبر داده بود که عربستان سعودی تقاضای رزمایش مشترک دریایی با ایران را داشته است.
شهرام ایرانی در این باره گفته بود: «عربستان تقاضا داشته است که در دریای سرخ رزمایش مرکب داشته باشیم»
آقای ایرانی اضافه کرده بود که عربستان سعودی و مصر به همکاری با تهران برای انجام رزمایش به منظور تقویت امنیت دریایی به ویژه در کریدور استراتژیک حیاتی دریای سرخ «علاقهمندی» نشان دادهاند و زمانبندی و تدارکات برای رزمایشها قرار است «به سرعت» انجام شود.
در پی اظهارات این مقام نظامی ایرانی ترکی المالکی سخنگوی وزارت دفاع عربستان گفته بود به جز رزمایش «آیونز ۲۰۲۴» که در روزهای پایانی مهرماه انجام شد و در آن عربستان به عنوان ناظر شرکت داشت، «هیچ رزمایش نظامی مشترکی با ایران در دستور کار قرار نداشته است».
رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ با حضور ایران، روسیه و عمان در روزهای ۲۸ و ۲۹ مهر به میزبانی ایران و در منطقه شمال اقیانوس هند برگزار شد. رزمایش دریایی آیونز ۲۰۲۴عربستان سعودی در کنار هند، تایلند، پاکستان، قطر و بنگلادش به عنوان ناظر در این رزمایش حضور داشت.
وزیر عربستان سعودی در کنفرانس «ابتکار سرمایهگذاری آینده» همچنین با بیان اینکه روابط با تهران علیرغم چالشهای منطقهای در مسیر درستی پیش میرود، گفت: «تنشهای عربستان سعودی با ایران ناشی از اقدامات منطقهای تهران است که ریاض آن را بیثباتکننده میداند.»
و با اشاره به اینکه نظر میرسد ایران خطرات تشدید بیشتر تنش را تشخیص داده و میخواهد از آن اجتناب کند، گفت: «من اهمیت جلوگیری از تشدید تنشهای جدید را به همتای ایرانی خود (عباس عراقچی) منتقل کردم. احساس میکنم ایرانیها خطرات را درک میکنند و خویشتنداری را ترجیح میدهند، البته آنها محاسبات استراتژیک خود را دارند که باید در نظر بگیرند».
ایران و عربستان سعودی رقبای دیرینه منطقهای هستند و در سالهای اخیر در سوریه و یمن به صورت نیابتی با یکدیگر درگیری داشتهاند.
عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ پس از هجوم معترضان به مقرهای دیپلماتیک این کشور در تهران و مشهد روابط خود را با ایران قطع کرد.
با این حال، دو کشور در سال گذشته با میانجیگری چین برای عادیسازی روابط موافقت کردند.
+24
رأی دهید
-5
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.