تلاش امدادگران برای خارج کردن پلدختر از «حالت فوق بحرانی»

رادیو فردا :رئیس جمعیت هلال احمر ایران می‌گوید پلدختر در حالت «فوق بحرانی» است و امدادگران در تلاش هستند هرچه سریع‌تر این شهر را از این وضعیت خارج کنند. تخلیه مناطق مسکونی و امدادرسانی در نقاط مختلف ایران، از جمله در مناطق بحران‌زده لرستان، ایلام و خوزستان ادامه دارد.
 

پلدختر در جنوب استان لرستان، روز گذشته در شرایط اضطراری قرار گرفت و راه‌های ارتباطی و مخابراتی با آن قطع شد.

 
استاندار لرستان هشدار داده بود اگر فورا «فکری اساسی و کمکی مؤثر» برای کمک‌رسانی به این شهر نشود، «شاهد فاجعه عظیم انسانی در آن خواهیم بود».
 
تصاویر و فیلم‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نیز حاکی از بحرانی بودن شرایط است؛ بسیاری از شهروندان به مناطق مرتفع پناه برده‌اند و آب بسیاری از خانه‌ها را فرا گرفته‌است.
 
در یکی از فیلم‌های منتشرشده از ۱۲ فروردین ماه یکی از شهروندان می‌گوید «دو سوم شهر زیر آب رفته‌است». این ویدئو در حدود ۲۴ ساعت پیش منتشر شده و ممکن است بیانگر وضعیت فعلی در شهر نباشد.
صبح روز دوشنبه صارم رضایی، مدیرعامل هلال احمر استان لرستان، به خبرگزاری مهر گفت «با اقدامات صورت گرفته اولین روزنه برای امداد رسانی به منطقه پیدا شده‌است».
 
رئیس هلال احمر ایران، خود صبح امروز گفت «امیدواریم بتوانیم پلدختر را به‌سرعت از حالت فوق بحرانی خارج کنیم».
 
ده‌ها تن از نیروهای متخصص هلال احمر به پلدختر اعزام شده‌اند، با این حال هنوز گزارشی از وضعیت فعلی شهر و خسارت‌های احتمالی جانی منتشر نشده‌است.
 
وضعیت در برخی دیگر نقاط لرستان، از جمله در خرم‌آباد، نیز بحرانی‌ست. روز گذشته سیلاب به باند فرودگاه خرم‌آباد رسید و پروازها به این شهر را لغو کرد.
 
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا در حال حاضر رودخانه خرم‌رود و رودخانه شهرستان‌های دلفان، کوهدشت، سلسله، پلدختر، معمولان، بروجرد و چگنی طغیان کرده‌اند، سد مروک دورود سرریز کرده و برخی سدها همچون هاله و کزنار در آستانه سرریز هستند. به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شده خانه‌های خود را ترک کنند.
خرم‌آباد
محمود صادقی، نماینده مجلس ایران، عصر دوشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر خطاب به معاون رئیس‌جمهوری ایران، نوشته بود «آقای جهانگیری به داد استان لرستان برسید. راه ارتباطی چند شهر قطع است. مردم بی‌پناه در محاصره سیل اند. با هر مسئولی تماس می‌گیرم اظهار عجز می‌کند». دیگر استانی که در حال حاضر وضعیت مناطق مختلف آن بحرانی گزارش می‌شود، خوزستان است. نیمه‌شب دوشنبه گزارش شد که ۴۴ روستا در این استان تخلیه شده و ۱۰ روستای دیگر در حال تخلیه هستند.
 
استاندار خوزستان گفته بر پایه برآوردها باید دست‌کم ۷۱ روستا تخلیه شوند. هلال احمر ایران گفته است فعالیت‌های امدادی در این استان از صبح سه‌شنبه آغاز می‌شود.
 
کاوه مدنی، معاون پیشین سازمان حفاظت محیط زیست ایران، در مورد وضعیت در خوزستان هشدار داده و می‌گوید «میزان آب دز و کرخه به علت پر شدن مخازن سدها در بالادست رفته رفته بیشتر خواهد شد». او از شهروندان خواسته تا حد امکان از این رودخانه‌ها فاصله بگیرند.
 
در ایلام نیز رئیس جمعیت هلال احمر ایران ضمن هشدار در مورد احتمال «آبگرفتگی شدید» گفته تجهیزات امدادی برای این استان مهیا شده است.
 
جلال میرزایی نماینده شهر ایلام در مجلس، گفته «در برخی مناطق استان ایلام شرایط خاص است، که مربوط به بخش پایین‌دست و بالادست رودخانه سیمره است. در برخی مناطق نیز رانش زمین اتفاق افتاده و شرایط بحرانی است».
 
ریزش کوه در بامداد سه‌شنبه در محور ریلی ازنا، قطار تهران اهواز را متوقف کرد. در همدان برق دست‌کم ۴۴ روستا به‌دلیل بارش‌ها و سقوط تیرهای برق قطع شده‌است. طغیان رودخانه بخشی از مسیر رشت به قزوین در حد فاصل شهر منجیل را مسدود کرد.
 
فرماندار چالوس هشدار داده است «با توجه به آب شدن برف‌ها و شدت بارندگی، سطح رودخانه‌ها در حال افزایش است و احتمال سیلاب شدن رودخانه‌های شهرستان به خصوص در بالادست وجود دارد».
 
بنا بر گزارش‌ها از نیمه‌های شب دوشنبه بارش باران در استان‌های تهران، البرز، آذربایجان شرقی، ایلام، قزوین، سمنان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، لرستان، مازندران، هرمزگان و گیلان ادامه دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۶
mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
این حکومت میخواست اسرائیل را نابود کند؟ از پس یک سیل برنمیاد که حداقل چندتا هلیکوپتر بفرسته برای کمک آنوقت میخواد...
‌سه شنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۶
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران
توی عمرم همچین اتفاقایی در ایران ندیده بودم. باید همگی کمک کنیم تا این بنده خداها حداقل امکانات زندگی رو بدست بیارن. واقعا در حد مرگ سخته اینطوری بی خانمان شدن.
‌سه شنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۹
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران
اونایی که به این کامنت من منفی دادن: آسکاریس دارید؟ چی دارید؟ با سیل زده ها دشمنی قبلی دارید؟ با خودتون درگیری شدید دارید؟ درد دارید. آخه اسکلا عقده ای هم دارید ببینید در چه مطلبی دارید از من عثده گشایی میکنید. شان خودتونو حفظ کنید. یه دره برای مردم صدمه خورده و نابود شده ارزش قائل بشید. اگه من جمله ای میگم میخوام دهنها رو درگیر موضوع کنم تا شاید در حد توانشون به اینها کمک کنن. وقتی منفی میدید تاثیر حرف رو در ذهن بیننده پیام کم میکنید. به قول لرهای بیچاره سیل زده: خاک وچول (یعنی خاک برسرتون)
‌چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازدید دختر و داماد پزشکیان از فروشگاه «تاربیا» در قزاقستان در طی سفر رسمی مسعود پزشکیان به این کشور
  • رحیم پور ازغدی: در پیاده روی اربعین من پسر ماندلا و پسر چگوارا را دیدم که برای زیارت حسین آمده بودند
  • حسین مرعشی در مورد به خیابان آمدن «مردم گرسنه» در پی بحران مواد غذایی هشدار داد
  • «قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • از دنیای ورزش تا بازیگری؛ کریستیانو رونالدو ممکن است در «سریع و خشن ۱۱» در کنار وین دیزل ظاهر شود
  • بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • ترس حکومت از تبریز؛ بازی تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه ۳هزار نفری
  • ابراز نگرانی بقایی از احتمال عدم صدور ویزا برای اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی آمریکا
  • خشم اسرائیل از استرالیا؛ «هشدارهای موساد درباره ایران نادیده گرفته شد»
  • رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +149شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم