اردوغان: از خرید اس ۴۰۰ روسیه نمی‌توانیم پا پس بکشیم

دویچه وله :رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسی تمام شده و دیگر عقب‌نشینی از این معامله غیرممکن است. به گفته وزیر امور خارجه این کشور ترکیه مذاکره برای خرید سامانه پاتریوت با آمریکا را هم آغاز کرده است.
 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در مصاحبه با شبکه‌های تلویزیونی  "تی وی ۲۴" و "تی وی۳۶۰" خبر داد که  در ارتباط با خرید پدافند موشکی اس ۴۰۰ از روسیه مشکل حل شده و دیگر هیچ راه بازگشتی وجود ندارد.

 
رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد که کشورش با روسیه بر سر تولید مشترک سیستم اس ۴۰۰ به توافق رسیده است. او گفت امکان دارد که ترکیه تولید مشترک سیستم موشکی اس ۵۰۰ را نیز با روسیه آغاز کند.
 
فواد اوکتای، معاون اردوغان هم روز پنجشنبه ۱۶ اسفند (۷ مارس) در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آناتولی در این باره گفت که ترکیه در تصمیم‌گیری‌هایش فقط منافع خود را در نظر می‌گیرد. معاون اردوغان تاکید کرد که اگر آمریکا شرایط ترکیه را بپذیرد سامانه موشکی پاتریوت را هم خریداری خواهد کرد.
 
معاون اردوغان درباره زمان تحویل سامانه موشکی اس ۴۰۰ هم گفت که روند تحویل آن در ژوئیه سال جاری خواهد بود.
ترکیه: در ماه ژوئیه روند تحویل اس ۴۰۰ آغاز خواهد شد ترکیه عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمالی ناتو است و برای دفاع از خود قصد دارد پدافند موشکی روسی خریداری کند. این موضوع نشان می‌دهد که اعتماد بین ترکیه و آمریکا خدشه‌دار شده است.
 
معاون اردوغان در مصاحبه‌اش آمریکا را متهم کرد که تا کنون ۲۳ هزار تریلی حامل سلاح‌های سنگین  به طور رایگان برای "تروریست‌ها"یی که ترکیه با آنها مبارزه می‌کند ارسال کرده است.
 
از طرفی آمریکا که قبلا با خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰  توسط  ترکیه، "شریک راهبردی" خود مخالفت می‌کرد بنابه گفته مولود چاووش‌اوغلو، وزیرامور خارجه ترکیه اکنون از مواضع خود عقب‌نشینی کرده است.
مذاکره ترکیه برای خرید سامانه پاتریوت 
وزیر خارجه ترکیه اول مارس (۱۰ اسفند) در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی در اسکی‌شهر خبر داده بود که هیات نمایندگی این کشور مذاکرات با آمریکا را برای خرید سامانه پاتریوت آغاز کرده است. او گفت که ترکیه دو سال پیش درخواست خرید سامانه موشکی پاتریوت را به صورت کتبی به طرف آمریکایی داده و حال پس از گذشت دو سال از ارسال نامه پاسخ مثبتی در این زمینه از سوی واشنگتن دریافت کرده است.
 
وزیر خارجه ترکیه اما گفت که کشورش در ارتباط با خرید پاتریوت از آمریکا شرط‌هایی گذاشته است. مهمترین شرطی که ترکیه برای آمریکایی‌ها تعیین کرده این است که پیمان خرید پاتریوت را باید کنگره آمریکا تصویب کند تا خرید این سامانه برای ترکیه  تضمین شود.
 
شرط دیگر ترکیه بهای پاتریوت است که در قیاس با بهای اس ۴۰۰ روسی برای ترکیه گران تمام می‌شود. به نوشته روزنامه "ینی‌شفق" ترکیه سیستم دفاع موشکی اس۴۰۰ روسیه برای ترکیه سه برابر ارزان تر از پاتریوت است. شرط دیگر ترکیه انتقال سریع‌تر فن‌آوری نظامی پاتریوت به این کشور است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران
هیشکی مثل این تاحالا نتونسته از دوتا ابرقدرت همزمان سواری بگیره. سامانه جفتشونو میزاره که هرکدوم حمله کرد با سامانه اونیکی بزنه و حمایت بشه. کلی هم منت سرشون میزاره و مفتی میگیره.
جمعه ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۲
۴۳
rahjoo - بابل، ایران
یه هواپیمای روسی زد 365 روز سال داره راست و دولا میشه جلو روسیه برا یه نظر نگاه صنم! اونوقت این میگه سواری گرفت.بابا این خودش سواری بده ی قدیمیه که
جمعه ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۸
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران
مهم اینه زد. 2000سال هم دولا راست بشه که نشده بازم زده. همین الان فقط اردوغان رو بیارن رییس جمهور ایران بشه 100سال جلو میوفتیم چون استاد سودجویی هستش.
جمعه ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +138شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو