پیشگیری از آرتریت با کمک رژیم غذایی

مفاصل دردناک، تغییر شکل انگشتان و درد آزاردهنده همگی می توانند به آرتریت (التهاب مفصل) اشاره دارند. آرتریت اصطلاحی است که برای بیماری یا درد مفاصل استفاده می شود. آرتریت یکی از دلایل اصلی ناتوانی و از کارافتادگی مردم در جهان محسوب می شود.
 

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "مایتی"، اگر به آرتریت مبتلا هستید، از این موضوع آگاهید که حتی موارد خفیف نیز می توانند تا چه اندازه دردناک باشند. از آنجایی که آرتریت شامل التهاب مزمن می شود، فرد در معرض بیماری قلبی و دیگری بیماری های مرتبط با التهاب نیز قرار دارد.

 
چهار گروه پایه برای آرتریت وجود دارند که شامل انحطاطی (استئوآرتریت یا آرتروز)، التهابی (آرتریت روماتوئید)، عفونی (ناشی از یک عفونت)، و متابولیک (نقرس) می شوند. تمام این گروه ها حداقل تا حدی به یک رژیم غذایی ضد التهاب واکنش مثبت نشان می دهند.
مواد غذایی سرشار از ویتامین C ویتامین C پیشرفت استئوآرتریت را کند می سازد. از منابع غذایی خوب برای این ماده مغذی می توان به پرتقال، توت فرنگی، آناناس، طالبی، بروکلی، گوجه فرنگی، و فلفل اشاره کرد. شما می توانید این مواد غذایی را به صورت خام، تفت داده یا اندکی بخارپز مصرف کنید.
 
در شرایطی که می توان از مکمل های ویتامین C نیز استفاده کرد، اما خطر مصرف بیش از حد این ویتامین وجود دارد که می تواند به تشکیل سنگ های کلیه منجر شود. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C به بدن در جذب مقدار مورد نیاز و دفع مازاد این ویتامین کمک می کند. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان نیز عمل کرده و به نابودی رادیکال های آزاد کمک می کند که کاهش التهاب و خطر ابتلا به آرتریت را در پی دارد. همچنین، این ماده مغذی در ترمیم استخوان ها، غضروف و دیگر اجزاء اسکلتی نقش دارد.
مواد غذایی سرشار از آنتوسیانین ها آنتوسیانین ها، آنتی اکسیدان هایی هستند که در میوه ها و سبزی های به رنگ قرمز تیره یا بنفش یافت می شوند. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله کرده و آنها را از بین می برند. اگر به نقرس یا استئوآرتریت مبتلا هستید، مصرف گیلاس ترش یا آب گیلاس ترش شیرین نشده را مد نظر قرار دهید.
 
آنتوسیانین ها از خواص ضد التهاب، ضد ویروس، و ضد سرطان نیز برخوردار هستند. آنها نشان داده اند که توانایی کمک به بهبود بیماری قلبی، چاقی، و عفونت های دستگاه ادراری را دارند. از دیگر منابع غذایی خوب برای آنتوسیانین ها می توان به توت فرنگی، تمشک، بلوبری، انگور و شاه توت اشاره کرد.
مواد غذایی سرشار از امگا-3 اسیدهای چرب امگا-3 چربی هایی سالم هستند. بدن انسان تقریبا برای هر چیزی، از بهبود قدرت بینایی تا تقویت انرژی و مبارزه با پیری به این مواد مغذی نیاز دارد. اسیدهای چرب امگا-3 با بهبود شرایط روماتیسم و آرتروز نیز پیوند خورده اند.
 
راحت‌ترین روش برای دریافت اسیدهای چرب امگا-3 مصرف ماهی های چرب است که از آن جمله می توان به سالمون، تن، خالمخالی و ساردین اشاره کرد.
 
اگر علاقه ای به مصرف ماهی ندارید می توانید مصرف دانه های چیا، گردو، تخم مرغ و مغزهای خوراکی را برای دریافت اسیدهای چرب امگا-3 مد نظر قرار دهید.
 
همچنین، برای بهره‌مندی از فواید اسیدهای چرب امگا-3 می توانید روغن زیتون فوق بکر، روغن آووکادو و روغن گردو مصرف کنید.
زردچوبه زردچوبه ادویه ای پر استفاده در جهان است که علاوه بر بهبود عطر و طعم غذا می تواند فواید سلامت مختلفی را نیز ارائه کند. زردچوبه حاوی کورکومین است که از خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدانی سود می برد. دیر زمانیست که از زردچوبه برای درمان بیماری های التهابی استفاده می شود و پژوهش های علمی نیز فواید این ماده غذایی را تایید کرده اند.
 
مکمل های زردچوبه نیز در دسترس هستند که روشی ساده برای بهره‌مندی از فواید این ماده غذایی محسوب می شوند. برای افزایش جذب کورکومین موجود در زردچوبه می توانید فلفل سیاه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
ویتامین D و کلسیم از آنجایی که آرتریت یک بیماری استخوانی است، برای پیشگیری و بهبود شرایط آن باید از استخوان های خود محافظت و پشتیبانی کنید. در همین راستا، به دو ماده مغذی کلسیم و ویتامین D نیاز دارید. یکی از راحت‌ترین گزینه ها برای دریافت این دو ماده مغذی مصرف لبنیات است. انواع کم چرب را انتخاب کرده و ماست یونانی را به جای ماست معمولی مصرف کنید تا از بیشترین فواید برخوردار شوید. محصولات لبنی با کمترین میزان قند و چربی را انتخاب کنید.
 
از دیگر منابع غذایی خوب برای کلسیم و ویتامین D می توان به سبزی های برگدار، مانند اسفناج، کیل، و بروکلی اشاره کرد. بروکلی حاوی سولفورفان نیز است که این ماده روند آسیب دیدگی غضروف را کند می سازد. سبزی ها را به صورت خام، تفت داده یا اندکی بخارپز مصرف کنید.
چای سبز چای سبز می تواند به کاهش درد آرتریت و تخریب غضروف کمک کند. چای سبز حاوی پلی فنول هاست که این آنتی اکسیدان ها آسیب دیدگی غضروف و التهاب را کاهش می دهند. همچنین، این نوشیدنی مفید حاوی اپیگالوکاتچین-3-گالات است که این آنتی اکسیدان در توقف تولید برخی مولکول ها که شرایط آرتریت روماتوئید را وخیم‌تر می سازند، نقش دارد.
 
چای سبز به پیشگیری از سرطان، چربی سوزی، و کاهش افسردگی نیز کمک می کند. بی تردید، افزودن این نوشیدنی سالم به رژیم غذایی روزانه برای شما مفید خواهد بود. البته نباید با افزودن شکر یا شیرین کننده های مصنوعی فواید سلامت چای سبز را از بین ببرید.
فیبر فیبر سطوح پروتئین واکنشی C (CRP) را کاهش می دهد. این پروتئین نشانگری است که به پزشکان در تشخیص بیماری قلبی، دیابت، و برخی انواع آرتریت کمک می کند. افزودن فیبر به رژیم غذایی از جهات مختلفی اهمیت دارد.
 
از بهترین منابع غذایی برای فیبر می توان به دانه های چیا، نان های غلات کامل (به استثنای گندم)، برنج قهوه ای، جو، و لوبیاها اشاره کرد. به عنوان یک مزیت جانبی، با مصرف این قبیل مواد غذایی اسید فولیک و برخی دیگر از مواد مغذی مهم که برای سلامت انسان مفید هستند را نیز دریافت می کنید.
سخن پایانی
فرسایش عادی استخوان ها و غضروف ها، افزایش سن، مصرف مواد غذایی التهاب‌زا و برخی عفونت ها می توانند به آرتریت منجر شوند. دنبال کردن یک رژیم غذایی ضد التهاب برای کمک به کاهش علائم آرتریت و بهبود سلامت قلب، کاهش خطر دیابت و سرطان اهمیت دارد.
 
در همین راستا، از مصرف گوشت های فرآوری شده، شکر، شیرین کننده های مصنوعی، چربی های ترانس، و برنج/نان/پاستای سفید پرهیز کنید. سالم‌ترین کربوهیدارت ها را انتخاب کرده و میزان مصرف را محدود کنید. نیازی نیست به ناگاه رژیم غذایی خود را کاملا تغییر دهید، بلکه می توانید به تدریج مواد غذایی مضر را حذف کرده و گزینه های سالم را جایگزین آنها کنید. 
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.