حمایت روسیه از سیف الاسلام قذافی و نقش او در آینده لیبی
رأی دهید
این خبرگزاری ضمن تاکید اینکه فرزند قذافی در ارتباط مستمر با روسیه است گزارش داد که فرستاده سیف الاسلام قذافی در ماه جاری نامهای را از طرف وی به مسکو تحویل داده است که سیف الاسلام در آن دیدگاههای خود درباره آینده سیاسی لیبی را مشخص کرده است.
بنابراین خبرگزاری، روسیه با اقدامات خود در تلاش است تا سیف الاسلام القذافی را به روند سیاسی بازگردانده و مشارکت وی در تلاشهای آشتی ملی در لیبی را ممکن سازد تا از این طریق او را چند هفته پیش از برگزاری کنگره ملی جامع لیبی و برای مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری در لیبی آماده سازد.
در همین راستا طرفداران رژیم سابق لیبی نیز به شدت امیدوارند نمایندگانی در کنگره ملی جامع لیبی داشته باشند.
مسکو نیز خواستار آن شد که «هیچ طرفی نباید از حق مشارکت در تلاشهای آشتی و انتخابات ریاست جمهوری پیش رو که قرار است در سه ماهه اول سال آینده برگزار شود، کنار گذاشته شود».
حمایت مسکو به عنوان یکی از مهمترین قدرتهای جهانی از فرزند قذافی بر مبنای این استراتژی کرملین استوار است که ایجاد آشتی، صلح و پایان نزاع در لیبی بدون مشارکت دادن سیف الاسلام قذافی که تجربه سیاسی زیادی در دوره حکمرانی پدرش اندوخته است و طرفداران او که بخش مهمی از مردم لیبی را تشکیل میدهند، امکان پذیر نیست.
در همین راستا «اسپوتنیک» روسیه به نقل از میخائیل بوغدانوف، معاون وزیر خارجه این کشور گزارش داد که گفته: «سیف الاسلام و طرفداران او که قبایلی مشخص در بخشهای مشخصی از کشور هستند، میبایست به همراه مشارکت سایر احزاب سیاسی موجود در طبرق، طرابلس و مصراته بخشی از روند فراگیر سیاسی در این کشور را تشکیل دهند».
بوغدانوف اما حمایت روسیه از سیف القذافی به عنوان نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری را تایید نکرد و در اینباره توضیح داد «کشورش از همگان حمایت کرده و بر این باور است که نباید هیچ طرفی را از روند سیاسی سازنده در این کشور دور ساخت و به همین خاطر است که مسکو در تلاش است تا ارتباط خود با تمامی گروههای موجود در غرب، جنوب و شرق این کشور را حفظ کند».
در همین راستا است که روسیه تلاش میکند تا قبل از انعقاد کنگره ملی فراگیر در لیبی، سیف الاسلام قذافی را قادر به ایفای نقشی سیاسی در آینده کشورش کند.
سوسن غوشه، سخنگوی نمایندگی سازمان ملل در لیبی دوشنبه ۲۴ دسامبر اعلام کرده بود که کنگره ملی فراگیر لیبی طی هفتههای اول از سال ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد تا انتخابات در این کشور نیز به تبع آن در بهار آینده برگزار شود.
از سوی دیگر طرفداران رژیم سابق لیبی امیدوارند تا بتواند در فعالیتهای این کنگره مشارکت فعال و تنگاتنگی داشته باشند، کنگرهای که بعضی از طرفهای لیبیایی آن را آخرین فرصت برای پایان دادن به بحران و تلاش برای فراهم کردن چشماندازی جهت هر ایجاد گونه حل سیاسی در این کشور میدانند.
تاکنون فهرست دعوت شدگان به مشارکت در این گنگره و همچنین مکان برگزاری آن مشخص نشده است، اما محمد القیلوشی، عضو تیم سیاسی سیف الاسلام قذافی در تماس با «العربیه. نت» ضمن تصریح در این رابطه ابراز امیدواری کرد که «طرفداران رژیم سابق از این کنگره کنار زده نشوند و مشارکت هیچ گروهی در این کنگره محدود یا لغو نشود» تا بتوان آشتی ملی و اجتماعی فراگیری را با مشارکت همگان و بدون هر گونه مورد استثناء قرار دادن، کنار زدن و یا محروم کردن ایجاد و انتخابات شفافی را در این کشور برگزار کرد.
القلیوشی همچنین بعضی از ادعاهای رسانهای مبنی بر اینکه «سیف الاسلام از روسیه خواسته تا از نامزدی وی برای انتخابات ریاست جمهوری لیبی حمایت کند» را تکذیب کرد و افزود که در سایه نبود قانون انتخاباتی هماهنگ کننده روند انتخابات در لیبی، بحث درباره این موضوع قضاوتی پیشهنگام است.
وی در ادمه گفت که تصمیم به نامزدی برای انتخابات موضوعی است که فقط به شخص سیف الاسلام باز میگردد و توضیح داد که ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه نامهای فرستاده که تنها شامل دیدگاه او درباره حل در لیبی بوده است.
سیف الاسلام قذافی از زمان آزادی از زندان الزنتان در ژوئن سال ۲۰۱۷ علیرغم اینکه همچنان از انظار عمومی مخفی و هیچگونه حضوری در چشمانداز سیاسی کشورش نداشته است، نظرسنجیهای اخیر اما رقابت را به نفع وی رقم زده است و طبق این نظرسنجیها مشخص شده که پس از گذشت ۸ سال از انقلاب لیبی که به سرنگونی رژیم پدرش معمر قذافی انجامیده، هم اکنون نیز عده بسیاری از اینکه او ریاست کشورش را در آینده به دست گیرد، حمایت میکنند.
منبع: العربیه