آشنایی با روش تهیه‌ی اُردور سبزیجات گرم

مواد اولیه:
  • کدو خورشتی اسلایس شده 3 عدد
  • هویج حلقه ای و نازک خرد شده 2 عدد
  • لوبیا سبز نگینی درشت خرد شده 1/5 پیمانه
  • گردوی خرد شده 1/2 پیمانه
  • پیاز داغ 4 قاشق سوپخوری
  • سیر پوره شده 2-3 حبه
  • ماست چکیده ترش 1 پیمانه
  • شکر 1 قاشق سوپخوری
  • نمک، فلفل، پودر آویشن به میزان لازم
روش تهیه:
برای شروع مقداری روغن رو داخل تابه میریزیم و بعد از اینکه داغ شد، کدو ها رو به صورت دایره ای و حتی الامکان به صورت یک اندازه برش زدیم داخل روغن ریخته و سرخ می کنیم.

وقتی دو طرف کدو ها تفت داده شدن و رنگشون تغییر پیدا کرد، لوبیا سبز خرد شده رو به کرد اضافه می کنیم و همراه با هم به تفت دانشون ادامه میدیم. سپس درب تابه رو قرار میدیم و اجازه میدیم تا با حرارت ملایم، به صورت بخارپز دربیاد. بهتر هست تا لوبیا خیلی سرخ نشه و به همون صورت بخار پز تهیه بشه چون سرخ شدن بیش از حد لوبیا باعث میشه تا بافتش سفت و خشک بشه. بعد از این مرحله، کدو سبز و لوبیا رو از ماهیتابه خارج می کنیم و هویج های حلقه شده داخل ماهیتابه اضافه می کنیم. هویج رو با شعله ملایم تفت داده و مجدداً درب تابه رو قرار می دیم تا هویج هم بخار پز بشه. بعد از زمان لازم برای پخت هویج، یک قاشق سوپخوری شکر رو اضافه می کنیم. اگر شما شیرینی هویج رو نمی پسندین می تونین از چاشنی مورد علاقتون استفاده کنین. اگر دوست داشتین تا کلاً عملیات طبخ سبزیجات بدون روغن باشه، می تونین تا اون ها رو بدون روغن و به صورت آبپز تهیه کنین.

کار پخت سبزیجات به پایان می رسه و حالا باید اون ها در ظرف سرو قرار بدیم. به این صورت که نیمی از مخلوط کدو و لوبیا سبز رو کف ظرف مورد نظر می ریزیم و بعد نیمی از هویج رو روی اونها پخش می کنیم. سپس نیمی از پیاز داغی که از قبل تهیه کردیم رو هم روی سبزیجات می ریزیم. سپس مقداری از گردو که خرد شده رو روی لایه پیاز داغ و بقیه سبزیجات می ریزیم. حالا نوبت آماده کردن سس این اردور هست به این صورت که سیر ها رو رنده می کنیم و با ماست چکیده مخلوط می کنیم تا یک سس یکنواخت بدست بیاد. اگر احساس کردین که سس خیلی غلیظ هست می تونین با کمی آب لیمو ترش تازه و یا آب اون رو رقیق کنین. من برای سس از کمی فلفل و پودر آویشن هم استفاده کردم که کاملاً سلیقه ای هست و شما از هز نوع ادویه معطر دیگه هم میتونین استفاده کنین. مقداری از سس روی روی لایه اول مخلوط سبزیجات می ریزیم. اضافه کردن سس هم بستگی به نظر خودمون داره یعنی می تونیم مقدار کمتر یا بیشتری اضافه کنیم. حالا همین مراحل رو یکبار دیگه تکرار می کنیم تا به لایه آخر برسیم. حالا اردور ما آماده برای سرو کردن هست. این پیش خوراک رو می تونیم هم به صورت گرم و هم به صورت سرد و همراه با نان سرو کنیم. در صورت تمایل می تونیم به این ترکیب، مرغ پخته و خرد شده هم اضافه کنیم.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +246پرچم شیر و خورشید ایران بر فراز سکوی نخست المپیاد جهانی به اهتزاز درآمد!
  • +179رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +131برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +124ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +120ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +119مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +113درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +104انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +88همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +87دو فلسطینی «در حال تسلیم» به ضرب گلوله سربازان اسرائیل کشته شدند + ویدیو