سایه بازگشت تحریم‌ها بر راهپیمایی ۱۳ آبان در ایران

راهپیمایی اعتراضی ۱۳ آبان ۱۳۹۷ تنها چند ساعت پیش از موعدی برگزار شد که واشینگتن برای برقراری دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران در نظر گرفته است. فرمانده سپاه سخنران ویژه مراسم تهران در مقابل سفارت سابق آمریکا بود.
 

سی‌ونهمین راهپیمایی ۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی ایران امروز یکشنبه (۴ نوامبر) برگزار شد. تظاهرکنندگان در تهران به روال هر سال پرچم آمریکا را به آتش کشیدند. آنها همچنین با آتش‌زدن دلارهای ساختگی و عبور از روی تصویر دلار به سیاست‌های ایالات متحده آمریکا اعتراض کردند.

 
بسیاری از تظاهرکنندگان پلاکاردهایی را بالا گرفته بودند که در آنها دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، استهزا شده بود. روی گروه دیگری از پلاکاردها نیز شعارهایی علیه آمریکا و اسرائیل نوشته شده بود. فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سخنران ویژه مراسم اعتراضی امسال بود. محمدعلی جعفری در مقابل ساختمان سفارت سابق ایالات متحده در تهران "جنگ اقتصادی" را "آخرین حربه دشمن" خواند. او خطاب به "رئیس جمهور عجیب و غریب" آمریکا گفت: «هرگز مردم ایران را تهدید نکن.»
 
این جمله جعفری مشابه جمله‌ای است که در تیرماه ۱۳۹۴ اعلام شد محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، طی یک اختلاف نظر بر سر میز مذاکرات هسته‌ایِ پیش از برجام، به فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اروپا، گفته است. راهپیمایی ۱۳ آبان که در سالروز اشغال سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ و آغاز گروگانگیری ۴۴۴روزه بیش از ۵۰ دیپلمات آمریکایی برگزار می‌شود، در شهرهای دیگر هم برگزار شد. قطع روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی و آمریکا از آن زمان از پیامدهای حمله به سفارت و گروگانگیری بود.
 
محمد علی جعفری در سخنرانی روز یکشنبه با دفاع از اشغال سفارت آمریکا و انتقاد تلویحی از "کسانی که به دنبال مذاکره هستند"، گفت: «اگر سال ۵۸ لانه جاسوسی برچیده نمی‌شد انقلاب ما به ۴۰ سالگی نمی‌رسید و آمریکا انقلاب اسلامی را با شکست روبه‌رو می‌کرد. این موضوع برای کسانی که به دنبال مذاکره هستند قابل توجه است.»
 
او اشغال سفارت را "انقلاب دوم ملت ایران" توصیف کرد.
 
راهپیمایی سیزدهم آبان امسال تنها چند ساعت پیش از آغاز دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی (چهارم نوامبر – به وقت محلی) برگزار شد. این تحریم‌ها که در پی خروج واشینگتن از برجام بازمی‌گردند، مراودات نفتی و بانکی ایران (بانک مرکزی، کشتیرانی و حوزه نفت و انرژی) را هدف گرفته‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
پاسدار جعفری این جمله اش واقعا" راست و درست است که می گوید اگر سال 58 سفارات خانه امریکا برچیده نمیشد نظام اخوندی به 40 سالگی نمیرسید . امریکا چون مخالف دولتهای دیکتاتور و مستبد مثل نظام اخوندی ایران است اگر در ایران سفارتخانه اش باز میبود و با رژیم اخوندی ارتباط دیپلماتیک و اقتصادی داشت هرگز نمیگذاشت اخوندهای حاکم بر ایران تا به این حد دیکتاتور باشن.
یکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۸
۴۱
mehrdaduk - لندن، انگلستان
اخوند و نوچهاش هیچ راهى جز فرار از ایران ندارند که این کارو از ٨٨ شروع کردن ،
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۹
۳۷
Imod.barbekan - منامه، بحرین
منتظریم ببینم آخوندکهای مرده پرست و شیاد چندتا ترقه به طرف نفتکشهای منطقه شلیک میکنند یا به نرمش قهرمانانه تن میدن
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.