ظریف با هدف 'پیگیری وضعیت گروگان های ایرانی' به پاکستان رفت

وزیر خارجه ایران برای دیدار با مقام های پاکستانی وارد اسلام آباد شده است محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، برای دیدار با مقام های پاکستان به این کشور سفر کرده است. آقای ظریف گفته هدف از این سفر پیگیری وضعیت گروگان های ایرانی است که ماه گذشته در مرز میرجاوه ربوده و به داخل پاکستان برده شدند.
 

آقای ظریف در زمان ورود به فرودگان اسلام آباد، پایتخت پاکستان، گفت "ضرورت دارد که با مقامات پاکستانی گف‌و‌گوهای مستمر صورت گیرد تا بازگشت این عزیزان به وطن را شاهد باشیم".

 
وزیر خارجه ایران گفته "مقام های پاکستانی در سفرهای پیشین هیات ایرانی و در تماس های تلفنی با اینجانب وعده و تعهد دادند که دولت این کشور همه تلاش ها و اقدامات خود را برای آزادی مرزبانان کشورمان انجام می دهد".
 
شماری از نیروهای مسلح ایران در مرز میرجاوه در سیستان و بلوچستان با پاکستان، اواخر مهرماه امسال ربوده شدند. قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه مستقر در سیستان و بلوچستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که نیروهای ایرانی "با خیانت و تبانی عامل یا عوامل نفوذی گروهک های ضد انقلاب ربوده شدند".
نیروهای ایرانی در مرز میرجاوه ربوده شدند
چه کسی مسئولیت ربودن ایرانی ها را به عهده گرفته؟
 
گروه جیش العدل با انتشار اطلاعیه ای مسئولیت این اقدام را به عهده گرفت و سپس خواستار آزادی شماری از زندانیان بلوچ از زندان های جمهوری اسلامی و عدم حمله به مراکز دینی آنها در ازای آزادی گروگان ها شد.
 
حکومت ایران این گروه را تروریستی و وابسته به سازمان های اطلاعاتی عربستان سعودی و آمریکا می‌داند و آن را "جیش الظلم" می‌خواند. خبرگزاری فارس گفته بود "براساس گمانه زنی‌های اولیه این افراد براثر غذای آلوده مسموم شده و توسط گروهک جیش الظلم به داخل پاکستان منتقل شده‌اند".
 
جیش العدل پیشتر نیز در چندین مورد، درگیری‌هایی مسلحانه با نیروهای نظامی و امنیتی ایران داشته و مسئولیت چند حمله مسلحانه در مناطق مرزی جنوب شرق ایران را هم به عهده گرفته است. این گروه خود را مدافع حقوق سنی‌ها به ویژه در استان سیستان و بلوچستان ایران معرفی می‌کند.

جیش العدل چیست؟
 
جیش العدل خود را "ارتش عدالت و برابری" و سنی معرفی می کند. این گروه پیش از این مدعی شده بود که "ده ها" نفر از نیروهای ایرانی را کشته است. در پی قتل مرزبانان ایرانی در سال ۱۳۹۲ جیش العدل این اقدام را در "دفاع" از جوانان بلوچ، کرد و خوزستانی توصیف کرد اما سپس در جایی دیگر قتل آنها را به جنگ سوریه و حمایت ایران از دولت بشار اسد نسبت داد.
 
پیش از جیش العدل، گروه موسوم به "جند الله" برای مدتی از شیوه مشابه ارتکاب قتل مرزبانان در ایران و سپس فرار به پاکستان استفاده می کرد تا این که عبدالمالک ریگی، رهبر آن گروه بازداشت و اعدام شد و مقام های امنیتی ایران هم اعلام کردند که شبکه او را متلاشی کردند.
 
محمود علوی وزیر اطلاعات ایران در آذر ۱۳۹۳ گفته بود "چند ماه پیش عبدالرئوف ریگی از عناصر نظامی جیش العدل و برادر زاده وی در پاکستان هدف تیر غیب قرار گرفتند، فردی به نام شیخ ندیم هم که همراه برادرش پانزده شیعه پاکستانی و دو مهندس ایرانی را کشته بودند، هدف تیر غیب قرار گرفتند."
 
عبدالرئوف ریگی، رهبر گروه جیش‌النصر (منشعب از جیش‌العدل)، که آقای علوی به او اشاره کرده، شهریور سال ۱۳۹۳ در پاکستان کشته شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد

کاشت بجای این 14 نفر که به اسارت مبارزان بلوچ در امده اند ظریف و اسکورتانش میبودن!
‌چهارشنبه ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۴
۴۹
شهلای من - بروکسل، بلژیک
هیچ کرد و بلوچ اصیل اسلحه به روی هموطنان خود نکشیده و نخواهد کشید عده قلیلی با پول های عربستان و حمایت کشور های همسایه هر از گاهی جوانان بی گناهی که گناهشان دفاع از خاک وطن است کشته و یا میربایند تا بهانه بدست حکومت اخوندی بدهند تا ملت زجر کشیده کرد و بلوچ را تحت فشار و ظلم قرار دهند و خائنین به وطن برایشان کف بزنند این وطن فروشان نمیدانند اخوند دیر یا زود خواهد رفت و این ایران است که جاودانه خواهد ماند
‌چهارشنبه ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.