جزئیات بیشتر از حمله به اسرائیلی‌ها در آمستردام پس از فوتبال؛ هواداران گمشده «پیدا شدند»

رادیو فردا: در پی مورد حمله قرار گرفتن شهروندان اسرائیلی در آمستردام پس از برگزاری یک مسابقه فوتبال در شامگاه پنجشنبه ۱۷ آبان، پلیس پایتخت هلند از بازداشت بیش از ۶۰ نفر و بستری شدن پنج نفر خبر داد.

بنیامین نتانیاهو شامگاه پنجشنبه ۱۷ آبان در تماس با دیک اسخوف، همتای هلندی خود، خواستار «برخورد قاطع و سریع با آشوبگران» و اطمینان از سلامت و امنیت شهروندان اسرائیلی شد و روز جمعه گیدئون سعار را که کمتر از یک روز است وزیر خارجه شده، راهی هلند کرد.
وزارت امنیت ملی اسرائیل هم از شهروندان این کشور در آمستردام خواسته است فعلاً از هتل‌های خود بیرون نروند.

در آخرین اعلام، وزارت امور خارجه اسرائیل عصر روز جمعه خبر داد تمامی شهروندان اسرائیلی که در درگیری‌های رخ‌داده پس از مسابقه فوتبال در آمستردام گم شده بودند، پیدا شده‌اند.

پس از انتشار گزارش‌هایی از ناپدید شدن چندین اسرائیلی در طول شب گذشته وزارت خارجه اسرائیل در اطلاعیه‌ای خبر داد که «تمامی اسرائیلی‌هایی که در آمستردام ارتباطشان قطع شده بود، پیدا شده‌اند».

خشونت‌های روز پنجشنبه در آمستردام پس از مسابقه بین دو تیم فوتبال مکابی تل‌آویو و آژاکس آمستردام روی داد. سه هزار هوادار اسرائیلی برای حمایت از مکابی تل‌آویو به آمستردام رفته بودند.

خیرت ویلدرس، رهبر حزب راست هلند، روز جمعه در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «در خیابان‌های آمستردام، یهودیان گویی که هدف شکار بودند».

او افزود: «از این رویداد غیر قابل قبول باید شرمسار بود و باید عوامل این حملات را اخراج کرد».
تصاویر حمله به اسرائیلی‌ها در آمستردام پس از بازی فوتبال
به نوشته رویترز، جزئیات این خشونت‌ها هنوز روشن نیست اما مقام‌ها و رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند عده‌ای که به طرفداری از فلسطینیان شعار می‌دادند، به شهروندان اسرائیلی و صدها تن از هواداران تیم مکابی حمل کردند.

درگیری‌ها از چهارشنبه، ۲۴ ساعت پیش از مسابقه آغاز شده بود. به گفته پیتر هولا، سخنگوی پلیس، «چهارشنبه‌شب حوادثی از سوی دو طرف رخ داد».

او افزود: «هواداران تیم مکابی اسرائیل، پرچمی را از نمای ساختمانی در منطقه رُکین پایین کشیدند، به یک تاکسی آسیب رساندند و یک پرچم فلسطین را در میدان تاریخی دام، در قلب آمستردام، به آتش کشیدند».

رویترز نیز می‌گوید پیش از شروع مسابقه اتفاقاتی بین هواداران رخ داده بود و شبکه NOS هلند هم گزارش داد که پرچم فلسطین از ساختمانی در مرکز شهر پاره شد و پلیس ضد شورش هواداران طرفدار فلسطینیان را که می‌خواستند به سمت استادیوم راهپیمایی کنند، مسدود کرد.
سفیر اسرائیل در هلند به شبکه کان گفت: «آمدن شمار زیادی از هواداران ترکیه‌ای تیم فوتبال فنرباغچه به آمستردام، زنگ خطر را از چند روز پیش برای سفارت در زمینه احتمال حملات آن‌ها به هوداران اسرائیلی فوتبال تیم مکابی تل‌آویو به صدا در آورده بود و مراتب نگرانی و هشدار را به مقامات هلندی ابلاغ کرده بودند».

وزارت خارجه اسرائیل هم با اعلام این‌که در این حمله شماری از شهروندان اسرائیل مجروح شده‌اند، خبر داد که گیدئون سعار، وزیر خارجه جدید این کشور، در تماس با همتای هلندی خود از او خواسته است که به خروج امن اسرائیلی‌ها کمک کند.

به گزارش شبکه کان، گیدئون سعار در مأموریتی از سوی بنیامین نتانیاهو به هلند می‌رود تا با مقامات این کشور دیدار کند.

شرکت‌های هوایی اسرائیلی ال‌عال و ایسراایر هم خبر دادند چند پرواز فوق‌العاده را در روزهای جمعه و شنبه به رایگان برای بازگرداندن فوری اسرائیلی‌های گرفتار در آمستردام برقرار کرده‌اند.

در پی این خبر، اعلام شد ارتش از طرح خود برای اعزام هواپیمای نظامی به هلند خودداری کرده زیرا مقامات هلند اطمینان داده‌اند که وضعیت کنترل شده است.

ابتدا قرار بود تظاهرات طرفداران فلسطینی در اعتراض به این دیدار فوتبال در نزدیکی استادیوم برگزار شود، اما شورای شهر آمستردام به دلایل امنیتی آن را به مکان دیگری منتقل کرد.

مسابقه فوتبال بین تیم‌های مکابی تل‌آویو و آژاکس آمستردام روز پنجشنبه در چارچوب رقابت‌های «لیگ اروپا» برگزار شد و آژاکس با نتیجه پنج بر صفر تیم مکابی را شکست داد.
جزئیات بیشتر و واکنش‌ها در اسرائیل
مقامات و رسانه‌های اسرائیل حملات مهاجمان «عرب‌ و ترک‌تبار» در هلند به صدها جوان اسرائیلی در شهر آمستردام را به رویدادهای دوران نازی‌ها در اروپا در ضرب‌وجرح یهودیان تشبیه کرده و آن را «پوگروم آمستردام» نامیدند.

اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، بامداد جمعه گفت: «ما شاهد صحنه‌های تکان‌دهنده‌ای بودیم که امید داشتیم بعد از حمله هفتم اکتبر دیگر آن را نبینیم، اما مشاهده کردیم که یک پوگروم یهودستیزانه علیه دوستداران تیم فوتبال اسرائیلی رخ داده و شهروندان اسرائیلی در قلب شهر آمستردام در هلند هدف این پوگروم قرار گرفته‌اند».

«پوگروم» اصطلاحی است که از قرن نوزدهم به این سو برای «کشتار خشونت‌بار یا آزار یک گروه قومی یا مذهبی» به کار می‌رود.

وزارت یهودیان در سرزمین‌های خارج از اسرائیل نیز اعلام کرد درباره احتمال تهدید و خطر برای دوستداران فوتبال اسرائیلی که برای دیدن مسابقه تیم محبوب خود به آمستردام می‌رفتند، پیشاپیش به مقامات مسئول در هلند هشدارهای لازم را داده بود اما «هلند در دفاع از جان اسرائیلی‌ها شکست خورده است».

وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرد هنوز از سرنوشت سه اسرائیلی در آمستردام خبری در دست نیست.

گیدئون سَعار اعلام کرده با مقامات ارشد هلند در طول ساعات شب و بامداد در تماس پیوسته بوده و از آن‌ها برای کمک به شهروندان کشورش درخواست کمک کرد.

رسانه‌های اسرائیل با آگاهی از این حملات، در سراسر شب برنامه‌های خبری اضطراری پخش می‌کردند و تأکید داشتند که «بسیاری از جوانان پناه گرفته در نقاط مختلف آمستردام نگران هستند که به زبان عبری مصاحبه کرده و وضعیت را بازگو کنند».

با این اوصاف، شماری از مصاحبه‌شوندگانی که به هتل‌ها رفته بودند، گفتند که «در قطارها، نزدیکی هتل‌ها و خیابان‌ها مورد حملات جسمی شدید و توهین‌های تحقیرآمیز قرار گرفتند» و به «قصد کشت» کتک زده شدند. آن‌ها مهاجمان را «عرب‌تبارها و ترک‌تبارها» نامیدند.

گزارش شده که «مهاجمان از اسرائیلی‌ها در میانه ضرب‌وشتم می‌خواستند بگویند زنده باد فلسطین». تصاویری نیز از گذرنامه‌های اسرائیلی‌ «دزدیده‌شده» در شبکه‌های اجتماعی هلند منتشر شده است.

شورای امنیت ملی اسرائیل به سایر اسرائیلی‌ها در هلند توصیه کرد ضمن حفظ تدابیر لازم برای جان خود، به سرعت به کشورشان بازگردند.
واکنش‌ها در سطح بین‌المللی

نخست‌وزیر هلند در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «حملات یهودستیزانه غیرقابل قبول علیه طرفداران تیم مکابی تل‌آویو در کشور هلند روی داده و او در گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو تأکید کرده که عوامل این حملات محاکمه خواهند شد». نخست‎‌وزیر هلند افزود اکنون آرامش در پایتخت برقرار است.

به گزارش دفتر رئیس‌جمهور اسرائیل، ویلیام الکساندر، پادشاه هلند، در گفت‌وگو با اسحاق هرتسوگ با ابراز تأسف عمیق گفت در این ماجرا «مانند جنگ جهانی دوم، یهودیان را دوباره از خود ناامید کردیم».

اشاره او به کشته شدن هزاران تن از یهودیان هلند در پی یورش آلمان نازی به این کشور در جنگ جهانی دوم است.

پادشاه الکساندر به رئیس‌جمهور اسرائیل خبر داد که از نهادهای قانونی کشورش خواسته با قاطعیت علیه هر نوع خشونت و یهودستیزی اقدام کرده و اسرائیلی‌ها را فورا نجات دهند.

رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه گفت از حملات شرورانه در آمستردام که اسرائیلی‌ها را هدف قرار داده، خشمگین شده و در این مورد با نخست‌وزیر هلند گفت‌وگو کرده است.

اورسولا فون‌درلاین افزود این اقدامات غیر قابل قبول را شدیداً محکوم می‌کند و تأکید دارد که یهودستیزی مطلقا نباید جایی در اروپا داشته باشد و ما «مصمم به مبارزه با هر نوع نفرت‌پراکنی هستیم».

وزیر خارجه آلمان هم گفت از دیدن صحنه‌های آمستردام شوکه شده و از آن ابراز انزجار می‌کند. آنالنا بائربوک در پیامی در شبکه ایکس نوشت این تصاویر در اروپا «عمیقاً شرم‌آور است»، و افزود «چنین خشونت‌هایی علیه یهودیان همه مرزها(ی اخلاقی) را می‌شکند و هیچ توجیهی ندارد».

خانم بائربوک تأکید کرد که یهودیان باید بتوانند در اروپا احساس امنیت کنند.

سازمان ملل متحد هم اعلام کرد از حمله به هواداران فوتبال در آمستردام که مقامات اسرائیلی و هلندی ماهیت آن را یهودستیزانه نامیده‎‌اند، «به‌شدت نگران» شده است.

جرمی لورنس، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، گفت این نهاد آگاه شده که مقامات هلند تحقیقات در این باره را آغاز کرده‌اند.

در این میان، وزیر کشور فرانسه که قرار است کشورش در روزهای آینده میزبان مسابقه‌ای با تیم اسرائیلی در چارچوب لیگ ملت‌ها باشد، اعلام کرد این رقابت طبق برنامه برگزار خواهد شد.

برونو رتالو افزود فرانسه عقب‌نشینی نمی‌کند زیرا هر عقب‌نشستنی در این زمینه به مفهوم تسلیم شدن در برابر تهدیدات خشونت‌آمیز و یهودستیزانه خواهد بود.

سازمان یهودیان هلند اعلام کرد که این کشور باید در مقابله با عوامل این حملات اقدامات سختی در پیش بگیرد.
واکنش‌های جهانی در محکومیت یهودستیزی در آمستردام
دویچه وله: آشوب‌های ضد اسرائیلی در آمستردام منجر به زخمی‌شدن پنج نفر و بازداشت بیش از ۶۰ نفر شد. این رخداد با واکنش‌های بین‌المللی روبرو شد که بر لزوم مقابله با یهودستیزی و حفاظت از امنیت جوامع یهودی تاکید کردند.
 
در جریان آشوب‌های اخیر در آمستردام و اقدامات ضد اسرائیلی، پنج نفر راهی بیمارستان شده و ۶۲ نفر دستگیر شدند. این‌رویداد منجر به جریحه‌دار شدن احساسات عمومی و انتشار بیانیه‌های رسمی از سوی سازمان‌ها و شخصیت‌های برجسته شد.
 
با‌توجه‌به نگرانی‌های امنیتی، وزارت امور خارجه اسرائیل اعلام کرد که ۱۰ تن از شهروندان اسرائیلی حاضر در آمستردام هنوز با مقامات تماس نگرفته‌اند و احتمال می‌رود تلفن‌های آنها به سرقت رفته باشد. این بیانیه، نگرانی‌ها نسبت به وضعیت امنیتی جامعه یهودی در اروپا را افزایش داده است.

سازمان ملل: حمله به هواداران فوتبال اسرائیلی نگران‌کننده است
سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی شدید از حمله به هواداران فوتبال اسرائیلی در آمستردام، این حادثه را "بسیار نگران‌کننده" خواند و آن را تهدیدی برای امنیت افراد یهودی در جامعه اروپا دانست.
 
سخنگوی سازمان ملل ضمن محکوم کردن این حملات، بر ضرورت تلاش‌های بین‌المللی برای جلوگیری از هر گونه خشونت و نفرت علیه گروه‌های مذهبی و قومی تأکید کرد.
واکنش تند اتحادیه اروپا: هیچ جایی برای یهودستیزی در اروپا نیست
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، نیز با واکنشی تند به این رخداد اعلام کرد که از این حملات "بسیار خشمگین" است و اظهار داشت: «هیچ جایی برای یهودستیزی در اروپا نیست.»
 
رئیس کمیسیون اروپا ضمن اشاره به اینکه چنین رفتارهایی به اصول اروپایی توهین می‌کند، بر لزوم برخورد قاطعانه و موثر با تمامی اشکال یهودستیزی تأکید کرد و از دولت‌های اروپایی خواست در حفاظت از جوامع یهودی همکاری کنند.
پادشاه هلند: در شب گذشته جامعه یهودی را ناامید کردیم
ویلم-آلکساندر پادشاه هلند، با یادآوری خاطرات جنگ جهانی دوم، از ناکامی کشورش در حمایت از جامعه یهودی ابراز تاسف کرد و اعلام داشت: «ما در جنگ جهانی دوم جامعه یهودی را ناامید کردیم و شب گذشته دوباره ناکام بودیم.»
 
این سخنان حاکی از نگرانی عمیق او از تکرار لحظات تاریک تاریخ اروپا و تعهد به حمایت از امنیت و احترام به حقوق همه اقلیت‌هاست.

رئیس‌جمهور اسرائیل، اسحاق هرتزوگ در گفت‌وگویی تلفنی با پادشاه ویلم-الکساندر هلند، نگرانی عمیق خود را نسبت به رخدادهای آمستردام ابراز کرد.
 
دفتر رئیس‌جمهور اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که هرتزوگ این حملات به هواداران تیم فوتبال اسرائیلی را به «زمان‌های تاریک و تلخ برای ملت یهود» تشبیه کرده و تاکید کرده که این وقایع باید «به‌طور صریح و بی‌قیدوشرط محکوم شوند.»
 
این اظهارات بیانگر اهمیت و حساسیت اسرائیل نسبت به موج جدید یهودستیزی و خشونت علیه جوامع یهودی در اروپا است.
پیام صدراعظم آلمان: حمله به یهودیان، حمله به همه ماست
اولاف شولتس،صدراعظم آلمان، در واکنش به خشونت‌ها علیه هواداران اسرائیلی در آمستردام، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «گزارش‌های مربوط به خشونت علیه هواداران اسرائیلی در آمستردام غیرقابل تحمل است و نباید چنین چیزی را بپذیریم.»
 
وی تاکید کرد: «هر کس به یهودیان حمله کند، به همه ما حمله کرده است. یهودیان باید بتوانند در اروپا احساس امنیت کنند.»
 
پیام شولتس بار دیگر بر تعهد آلمان نسبت به حمایت از جامعه یهودی و مقابله با یهودستیزی تاکید دارد و نشان‌دهنده موضع قاطع او در برابر هر گونه تهدید علیه امنیت یهودیان در اروپا است.
واکنش رئیس‌جمهور فرانسه: یادآور تاریک‌ترین لحظات تاریخ
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، نیز در واکنش به خشونت‌ها علیه هواداران فوتبال اسرائیلی در آمستردام، این رخداد را «یادآور تاریک‌ترین لحظات تاریخ» دانست. اظهارات مکرون بر ضرورت مقابله با این نوع خشونت‌ها و یهودستیزی تأکید کرده و هشداری است نسبت به تکرار لحظات تلخ تاریخی که ملت یهود در گذشته با آن‌ها مواجه بوده‌اند.
 
پیام او، همچون دیگر واکنش‌ها، نشان‌دهنده همبستگی فرانسه با جامعه یهودی و مخالفت جدی با اشکال مختلف تبعیض و خشونت است.
وزیر خارجه آلمان: تصاویر آمستردام برای اروپا شرم‌آور است
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز این رخداد را "بسیار شرم‌آور برای اروپا" خواند و خواستار اقدامات قاطع برای مبارزه با نفرت‌پراکنی علیه جامعه یهودی در اروپا شد.
 
بربوک اعلام کرد که چنین صحنه‌هایی تنها به تضعیف همبستگی اروپایی منجر شده و بار دیگر بر تعهد آلمان به مبارزه با یهودستیزی تأکید کرد.
 
واکنش‌ها از سوی مقامات و سازمان‌های بین‌المللی حاکی از نگرانی‌های عمیق نسبت به امنیت جوامع یهودی و تاکید بر اهمیت مقابله با یهودستیزی در اروپا است.
+44
رأی دهید
-13

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۱۰۴
    خداوند - آسمان، ایران

    کار خود دولتهای اروپایی هست، میخوان بگن به اسراییلیها که هر اتفاقی افتاد یه وقتی فکر فرار از اون سرزمین و برگشت به اروپا تو سرشون نیاد، راحت بیرونشون نکردن که زرتی بخوان برگردن، تمام این کمکها ی نظامی و غیر ه برا همینه که شما برنگردین اینجا ما هر کاری براتون میکنیم
    90
    30
    جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    سهراب هیچستانی - لاهه، هلند

    خیرت ویلدرس، رهبر حزب راست هلند، روز جمعه در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «در خیابان‌های آمستردام، یهودیان گویی که هدف شکار بودند». او افزود: «از این رویداد غیر قابل قبول باید شرمسار بود و باید عوامل این حملات (تروریستی) را اخراج کرد».
    19
    63
    جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان

    یک حرکت سازمان یافته توسط مسلمانان وحشی. در اخبار هم بود که اکثر راننده های تاکسی شهر که (اغلب عرب مراکشی و دیگر مسلمان ها هستند) در دادن اطلاعات محل توریستها در شهر به مهاجمین نقش داشتند.مهخاجمین هم که حمه از ارداذل اوباش مراکشی مقیم هلند و دیگر پناهندگان عرب و مسلمان شهر. لعنت بر این دین که هر جا هست،وحشیگری،ترور،نقض حقوق انسانی،خفقان،استبداد و در بهترین حالتش فساد و رشوه و باند بازی موج میزنه.
    25
    73
    جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    ماینر - اسن، آلمان
    چرا اینقدر ترس و هراس در گفتار مقامات بلند پایه هلند و حتی اروپا وجود داره؟اصل موضوع اشتباه است ولی اتفاقی که افتاده ولی چرا اینقدر حقارت؟
    25
    29
    جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    Ali siya - لندن، انگلستان

    Munchen - مونیخ، آلمان
    اشغال به دین یهودیت .الان که دین کثیف یهودی داره کودکان میکشه بعد تو توهین به اسلام میکنی ....
    45
    21
    جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Parsina - بروکسل، بلژیک

    نیاز چندانی به بررسی گسترده نیست اینها همشون مراکشیهای مقیم هلند هستند که بسیار سابقه این وحشیگریها دارند ولی پلیس و دولت هلند شوخی تو کارشون نیست سالها منتظر بهانه ای برای بیرون انداختن این اوباش وحشی هستند که امروز این بهانه بدستشون اومد و ترتیب یک به یکشون میدن
    10
    33
    جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    rood120 - منچستر، انگلستان
    بدبخت ها تو اروپا هم منفور هستند و دارند منفورترین می شوند ، دوستان من اسلام ستیز هستند ولی جالبه بچه هاشون اینجا بدنیا آمدند و رنگ ایران را هم ندیده‌اند و به هیچ دینی اعتقاد ندارند ولی تاریخ را دارند با واقعیت بیان می کنند و از صهیونیست ها نفرت دارند
    20
    14
    جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ابن ملجم(ع) - مونیخ، آلمان
    ممکلت که صاحب داشته باشد یعنی این‌، کوچکترین مشکل شهر ونداش حتی در خارج براش مهم است، تو مملکت صیغهزاده و امام زمان زده ایران ،ملت حتی تو خونه خودشون اهمیت و ارزش ندارند
    3
    6
    شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.