کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی پاپ فرانسیس را به پیونگیانگ دعوت کرد
رأی دهید
دعوتنامه رهبر کره شمالی از پاپ را هفته آینده مون جه این، رئیس جمهور کره جنوبی در جریان سفرش به اروپا به واتیکان خواهد برد.
تاکنون هیچ یک از پاپها از کره شمالی دیدار نکردهاند و فقط یک بار پاپ ژان پل دوم برای دیدار از کره شمالی دعوت شده بود.
کره شمالی و واتیکان رابطه رسمی دیپلماتیک ندارند.
سخنگوی آقای مون به خبرنگاران گفت: "در جریان دیدار با پاپ فرانسیس، آقای مون پیام کیم جونگ اون مبنی بر اینکه از بازدید پاپ از پیونگیانگ به شدت استقبال خواهد کرد، را به اطلاع پاپ خواهد رساند."
دعوت از پاپ تازهترین اقدام کره شمالی در راستای مصالحه و بهبود رابطه با کشورهای جهان بوده است.
اوایل امسال رهبر کره شمالی یک دیدار بیسابقه با دونالد ترامپ،رئیس جمهور آمریکا داشت و تکنون سه نشست هم میان دو کره برگزار شده است.
دعوتنامه در دیدار رهبر کره جنوبی با پاپ مطرح شد اما این سفر هرگز انجام نشد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، آن زمان به نقل از واتیکان گزارش داد که پاپ در صورتی به کره شمالی سفر خواهد کرد که در آنجا کشیشهای کاتولیک رسما پذیرفته شوند.
آیا در کره شمالی آزادی مذهبی وجود دارد؟
در قانون اساسی کره شمالی "حق آزادی عقیده" اشاره شده است و کلیساهای هم وجود دارد که بوسیله دولت اداره میشود. با اینحال یک فعال حقوق بشر میگوید که همه اینها فقط نمایشی است.
قانون اساسی کره شمالی وعده داده است که "حق ایمان" و کلیساها تحت کنترل دولتی وجود دارد. با این حال، یک فعال حقوق بشر می گوید این امر عمدتا برای نشان دادن است.
آرنولد فانگ، محقق سازمان عفو بیالملل میگوید: "در حقیقت در آنجا آزادی مذهبی وجود ندارد."
در سال ۲۰۱۴ سازمان ملل متحد گزارش داد که در کره شمالی اگر مسیحیان بخواهند خارج از کلیساهای دولتی مناجات کنند، محاکمه میشوند و با مجازاتهای سنگینی رو به رو میشوند.
به گزارش سایت ان کی، دولت کره شمالی یک کلیسای کاتولیک - کلیسای کاتولیک جانگچونگ- در پیونگ یانگ ساخته است اما این کلیسا ارتباط رسمی با واتیکان ندارد.
یک انجمن دولتی کاتولیک هم وجود دارد که آن هم با واتیکان ارتباطی ندارد. به گزارش خبرگزاری فرانسه این انجمن تخمین زده است که حدود سه هزار نفر در کره شمالی پیور مذهب کاتولیک هستند اما سازمان ملل این رقم را حدود هشتصد نفر تخمین زده است.
سه سال پیش یک کشیش کانادایی به جرم تبلیغ و توطئه علیه امنیت کره شمالی به حبس ابد با کار محکوم شده است.
چهارسال پیش هم جفری فول، یک شهروند آمریکایی به اتهام فعالیتهای "ضددولتی" در فرودگاه پیونگیانگ بازداشت شد. آن زمان گفته شده بود که او یک کتاب انجیل را در یک رستوران گذاشته بود. خانواده او گفته بود که او برای ماموریت دینی به کره شمالی سفر نکرده بود.
آقای فول پس از چند ماه حبس آزاد شد.