چه عضوی از بدن به درد حساس نیست؟
رأی دهید
بدن انسان از هزاران رشته تار عصبی تشکیل شده است که در هر لحظه میتوانند به ما احساس درد را منتقل کنند. با این حال یک عضو است که با این احساس بیگانه است: مغز ما!
برای اینکه دریافت چرا مغز نمیتواند چنین حسی را دریافت کند باید به مکانیزم احساس درد در بدن مراجعه کرد. گیرندههای درد در بدن پیام محرکهای دردزا به سیستم عصبی مرکزی منتقل میکنند و مغز با پردازش اطلاعات احساس را به انسان تلقین میکند. اما خودش که چنین مسئولیتی را بر عهده دارد نمیتواند درد را حس کند. به همین دلیل پزشکان زمانی که قصد دارند مغز بیمار را جراحی کنند، از ماده بیهوشی استفاده نمیکنند. در سال ۲۰۱۴ جراحان در آمریکا چندین الکترود را در مغز مردی کار گذاشتند در حالی که او هوشیار و در حال نواختن ویولن بود.
اما پرسش میتواند این باشد که پس سردرد و میگرن از کجا میآیند؟ تحقیقات نشان داده است که هرچند خود مغز نسبت به درد بیحس است، بافتها، اعصاب و رگهای عروقی که آن را در بر گرفتهاند با استفاده از گیرندههای درد میتوانند پالسهای احساس درد را به مغز مخابره کنند.
نتایج پژوهش گروهی از محققان دانشگاه کتدازور نیس در فرانسه نشان میدهد کلیه بافتهای عروقی و عصبی که مغز را احاطه کردهاند در فرستادن پالسهای درد و تحریک سردردهای میگرنی نقش دارند.
با این حال باید گفت علت دقیق به وجود آمدن میگرن همچنان رازآلود باقی مانده است.
تنها در کشور فرانسه بین ۷ تا ۸ میلیون نفر مبتلا به میگرن هستند که سهچهارم آنان را زنان تشکیل میدهد.