این نشانههای زیر فشار بودن عصب را نادیده نگیرید
رأی دهید
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "سلف"، یک عصب باریکش زمانی رخ می دهد که عاملی موجب فشار بیش از حد روی یکی از اعصاب انسان شود که از آن جمله می توان به استخوان، غضروف، عضلات یا تاندون های اطراف عصب اشاره کرد. این اختلال توانایی عصب برای ارائه عملکرد درست را کاهش داده و موجب درد و علائم ناخوشایند دیگری می شود که می تواند احساسی گیج کننده را در فرد ایجاد کند.
دلایل متعددی وجود دارند که ممکن است موجب یک عصب باریکش شوند زیرا اساسا هر چیزی که روی اعصاب انسان فشار وارد کند می تواند به بروز این شرایط منجر شود.
از دلایل بالقوه بروز عصب باریکش می توان به آسیب دیدگی، ابتلا به یک بیماری مانند آرتریت، و استرس جسمانی در یکی از بخش های بدن که از کار تکراری ناشی می شود، اشاره کرد. بارداری نیز می تواند خطر وقوع یک عصب باریکش را افرایش دهد زیرا افزایش وزن می تواند مسیرهای عصبی را متورم کرده و اعصاب را زیر فشار قرار دهد. دیابت یکی دیگر از عوامل خطرآفرین محسوب می شود زیرا این بیماری سطوح قند و چربی در خون انسان را افزایش می دهد که می تواند به اعصاب و رگ های خونی تغذیه کننده آنها آسیب وارد کند.
اگر عصب برای مدتی کوتاه زیر فشار قرار داشته باشد به طور معمول با از بین رفتن عامل فشار از طریق استراحت و درمان، شرایط فرد نیز بهبود می باید، اما اگر به این شرایط رسیدگی نشود، فرد ممکن است با علائم مزمن و حتی آسیب عصبی دائمی مواجه شود. اگر با علائمی مواجه هستید که در کوتاه مدت از بین نمی روند، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط همواره بهترین گزینه است.
از آنجایی که یک عصب باریکش می تواند در هر قسمتی از بدن انسان ظاهر شود، شما می توانید علائم را در تمام آن قسمت احساس کنید. اما علائم این شرایط با توجه به مکان عصب زیر فشار اغلب در دست ها، و پاها پدیدار می شوند. در ادامه با شایعترین علائم عصب باریکش بیشتر آشنا می شویم.
با احساس سوزن سوزن شدن مواجه هستید
سه نوع عصب اصلی در بدن انسان وجود دارند که شامل اعصاب حسی، مسئولیت احساس کردن را بر عهده دارند، اعصاب حرکتی، حرکات ارادی عضلات را کنترل می کنند، و اعصاب خودمختار، کنترل عملکردهای خودکار اندام ها مانند تعریق، تنظیم فشار خون و تنفس را بر عهده دارند، می شوند.
وظیفه اعصاب انتقال سیگنال ها از یک نقطه به نقطه دیگر بدن است. در نتیجه، هر چیزی که سیگنال را مسدود کند موجب بروز علائمی می شود. احساس سوزن سوزن شدن به طور معمول به معنای آن است که یک عصب حسی زیر فشار قرار گرفته است.
با بی حسی یا کاهش احساس در یک بخش از بدن خود مواجه هستید
این شرایط بیشتر با جریان خون ضعیف به عصب به واسطه فشار مرتبط است. کاهش جریان خون به عصب موجب می شود تا سلول های عصبی اکسیژن کافی دریافت نکنند، از این رو توانایی عصب برای ارائه عملکرد درست کاهش می یابد. بی حسی یا کاهش احساس در اندام ممکن است تا زمانی که فشار از بین نرفته و جریان خون به حالت عادی بازنگردد، ادامه یابد.
دست یا پای شما بیشتر از حد عادی به خواب می رود
اگر به طور معمول هنگام نشستن یا استراحت دادن به دست ها به روشی خاص با به خواب رفتن اندام مواجه می شوید، تغییر حالت و تحرک می تواند به بهبود این شرایط کمک کند زیرا زیر فشار قرار گرفتن موقتی عصب می تواند دلیل آن باشد. اما اگر این شرایط به ناگاه و بدون دلیل مشخص رخ می دهد مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط و شناسایی این که چه چیزی به عصب فشار وارد می کند بهترین گزینه است.
با دردی تیز و سوزناک مواجه هستید
این شرایط می تواند به واسطه ملتهب شدن یا زیر فشار قرار گرفتن چیزی در نزدیکی عصب رخ دهد یا خود عصب ملتهب شده باشد. بدن از این طریق هشدار می دهد که مشکلی وجود دارد.
همچنین ممکن است درد را نه در قسمتی که عصب زیر فشار قرار گرفته، بلکه در جایی که عصب به پایان می رسد، مانند قسمت پایینی پا یا دست احساس کنید.
با ضعف عضلانی در یک بخش از بدن خود مواجه هستید
ضعف عضلانی به طور معمول نشانه ای از زیر فشار قرار گرفتن یکی از اعصاب حرکتی، آنهایی که پیام ها را از مغز به عضلات منتقل می کنند، محسوب می شود. به طور معمول این شرایط نشان می دهد که عضله متصل به عصب دستورات لازم برای ارائه عملکرد درست خود را دریافت نمی کند.
باید به این مساله توجه داشت که علائم مذکور می توانند به واسطه شرایط پزشکی دیگر مانند سکته مغزی، حمله قلبی، بیماری ام اس، و تشنج نیز شکل بگیرند. به غیر از مواردی که از دلیل بروز آن آگاه هستید، مانند زمانی که برای مدتی طولانی چهار زانو نشسته و پای شما به واسطه زیر فشار قرار گرفتن عصب خواب رفته است، در موارد دیگر باید برای ارزیابی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید، به ویژه اگر با علائم دیگری مانند تنگی نفس و دشواری در تنفس مواجه هستید.