اولین داروی مالاریا بعد از ۶۰ سال تایید شد
رأی دهید
این دارو به خصوص برای درمان نوعی از این بیماری است که بعد از یک دوره پنهان ظاهر می شود، مشکلی که باعث بیماری سالانه بیش از هشت میلیون نفر در جهان می شود.
مقابله با این نوع مالاریا مشکل است چون پیش از ظاهر شدن برای سال ها در کبد پنهان می ماند.
متخصصان داروی تازه به نام "تافنوکوئین" را یک دستاورد مهم دانسته اند.
اکنون مسئولان بهداشتی هر کشور در اطراف جهان باید مفید بودن این دارو را برای مردم خود بررسی کنند.
مالاریای بازگردنده - ناشی از انگل پلاسمودیوم ویواکس - شایع ترین نوع مالاریا در خارج از ناحیه موسوم به جنوب صحرای آفریقاست.
به خصوص کودکان در مقابل این نوع بیماری مالاریا آسیب پذیرند و بر تحصیلاتشان اثر منفی می گذارد.
به علاوه وقتی انگل بیدار می شود، این افراد منبع انتشار آن می شوند چون نیش پشه آن را به دیگران منتقل می کند.
اکنون سازمان مواد دارویی و غذایی آمریکا تافنوکوئین را تایید کرده است، دارویی که می تواند انگل عامل بیماری را از مخفیگاه هایش در کبد دفع کند و مانع ابتلای دوباره به بیماری شود.
هم اکنون داروی دیگری به نام پریماکوئین هست که می تواند مالاریا را از مخفیگاه هایش در کبد براند اما برخلاف داروی جدید که با یک دوز واحد کار می کند، پریماکوئین باید برای ۱۴ روز مصرف شود.
بعضی کارشناسان نگرانند که خیلی از مردم بعد از چند روز احساس می کنند بهتر شده اند و مصرف آن دارو - پریماکوئین - را قطع کنند که باعث احیای دوباره انگل می شود.
سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا هشدار داد که داروی تازه می تواند عوارض جدی داشته باشد. از جمله برای کسانی که یک مشکل آنزیمی به نام کمبود "جی ۶ پی دی" دارند نباید این دارو را مصرف کنند چون باعث کم خونی شدید می شود.
پروفسور ریک پرایس از دانشگاه آکسفورد به بی بی سی گفت: "توانایی دفع انگل در کبد با یک دوز واحد تافنوکوئین یک دستاورد فوالعاده است و به نظر من یکی از مهم ترین پیشرفت ها در درمان مالاریا در ۶۰ سال اخیر است."