تشخیص ملانوما با آزمایش خون

برای تشخیص ملانوما، بافت‌برداری ضروری استپژوهشگران استرالیایی می‌گویند با انجام آزمایش خون می‌توان ملانوما یا سرطان بدخیم پوست را در مراحل اولیه‌اش شناسایی کرد.
 
به گفته این پژوهشگران هدف از طراحی این آزمایش، تشخیص آسان‌تر سرطان پوست قبل از وخیم شدن آن است.
 
در حال حاضر پزشکان از طریق آزمایش‌های پوستی و بافت‌برداری، ملانوما را شناسایی می‌کنند. این نوع سرطان به سرعت می‌تواند گسترش پیدا کند.
 
پژوهشگران می‌گویند آزمایش خون می‌تواند نتایج دقیق‌تری نسبت به چشم انسان داشته باشد و زندگی‌های بسیاری را نجات دهد.
 
بنا به تحقیقات محققان دانشگاه ادیث کوان، این آزمایش با شناسایی پادتن‌های خودکاری که بدن تولید می‌کند تا با رشد سرطان در مراحل اولیه مبارزه کند، ملانوما را تشخیص می‌دهد.
 
در آزمایشی بر روی ۲۰۰ نفر که نیمی از آنها مبتلا به سرطان بودند، ۸۱.۵% آزمایش موفق بود.
مراحل کلینیکی این آزمایش شروع شده و تا سه سال طول خواهد کشید. هدف از طی این مراحل این است که دقت آزمایش به ۹۰ درصد برسد. پژوهشگران امیدوارند طی ۵ سال استفاده از آن تایید شود.
تشخیص زودهنگام
منشاء ملانوما، جدی‌ترین شکل سرطان پوست، عمدتا قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش است و غالبا با تغییر در خال یا رشد یک ضایعه پوستی جدید شروع می‌شود.
 
پروفسور مل زیمان، رئیس گروه تحقیقاتی این آزمایش به بی‌بی‌سی گفت متخصصان به خوبی متوجه ملانوما می‌شوند اما آزمایش خون می‌تواند تشخیص آن را تسریع کند.
 
او افزود: "در اغلب آزمایش های بالینی معمول، تشخیص مراحل اولیه ملانوما از خال غیرسرطانی، کمی دشوار است."
 
خانم زیمان همچنین گفت: "این آزمایش خون برای زمانی است که بیمار به کلینیک می‌رود تا تشخیص دهند که ملانوما دارد یا نه. پزشک می‌تواند پیش از بافت‌برداری، آزمایش خون انجام دهد."
به اعتقاد پروفسور زیمان تشخیص ملانوما در مراحل اولیه حیاتی است.
 
او در این زمینه گفت: "اگر بتوان ملانوما را وقتی که کمتر از یک میلیمتر قطر دارد، خارج کنیم، ۹۸ تا ۹۹% شانس زنده ماندن هست."
 
به گفته سازمان جهانی بهداشت، ملانوما عامل اغلب مرگ‌های مرتبط با سرطان‌ پوست و یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان جوانان است.
 
استرالیا بالاترین نرخ شیوع ملانوما را دارد و سالانه حدود ۱۵۰۰ نفر در اثر ابتلا به آن می‌میرند.

متخصصان سلامت و بهداشت از مردم می‌خواهند که برای معاینه پوست خود به طور مرتب به پزشک مراجعه کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.