کاوشگر اسرائیلی روی ماه می‌نشیند

یک سازمان غیرانتفاعی اسرائیلی اعلام کرد تا پایان امسال می‌خواهد یک کاوشگر بدون سرنشین را روانه کره ماه کند.
 

یک موشک فالکون ۹ ساخت شرکت «اسپیس‌ایکس» بناست در ماه دسامبر سال جاری میلادی این کاوشگر را از کیپ کاناورال در فلوریدای آمریکا راهی فضا کند. قرار است این کاوشگر در ماه فوریه سال ۲۰۱۹ روی سطح ماه بنشیند.

 
این کاوشگر که پرچم اسرائیل را با خود به ماه ‌می‌برد، با قطری حدود ۲ و ارتفاعی حدود ۱/۵ متر، کوچکترین کاوشگری خواهد بود که بر سطح تنها قمر زمین می‌نشیند.
 
این فرود دو مرحله دارد که نخست مرحله آن رسیدن سفینه اولیه به سطح ماه است و بخش دوم آن عبارت از پرواز کوتاهی است به مسافت ۵۰۰ متر و «فرود نرم» روی سطح ماه.
 
اگر این پروژه موفق شود اسرائیل پس از شوری سابق، آمریکا و چین، چهارمین کشوری خواهد بود که موفق به انجام «فرود نرم» بر سطح ماه می‌شود.
این پروژه از سوی سازمان «اسپیس‌آی‌ال» راه‌اندازی شده است. سازمان «اسپیس‌آی‌ال»، (SpaceIL) یک بنیاد خصوصی است که شماری از دانشمندان اسرائیلی و علاقمندان به فضا آن را اداره می‌کنند.
 
پروژه تولید این کاوشگر نخست با انگیزه بردن جایزه ۳۰ میلیون دلاری شرکت گوگل آغاز شد، جایزه‌ای به نام گوگل لونار ایکس پرایز (Google Lunar XPrize) که بنا بود انگیزه‌ای باشد برای توسعه اکتشافات فضایی روباتیک با هزینه کم.
 
گرچه فرصت شرکت در بخش «فرود روی ماه» مسابقه گوگل ماه مارس امسال تمام شد اما اعضای «اسپیس‌آی‌ال» به کار خود روی این پروژه ادامه دادند و کاوشگر خود را با کمک سازمان فضایی دولت اسرائیل ساختند.
 
این پروژه تاکنون بیش از ۸۸ میلیون دلار هزینه داشته که بخش عمده آن را موریس خان، میلیاردر اسرائیلی اهل آفریقای جنوبی تأمین کرده است. وی امیدوار است که انجام این مأموریت فضایی سبب جذب نسل جوان اسرائیل به سوی دانش، فناوری و فضا شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
تصورشو بکنید اگر ایران یه موشک می‌فرستادند فضا همین فردا نتانیاهو یه ویدیو کلیپ میداد بیرون می‌گفت ایران اومده فضا رو اشغال کنه .
‌پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۴
۴۷
مهرداد2538 - تهران، ایران
اردوغانم با خودشون می بردند که بگه اومدم دنبال بقایای معماری عثمانی بگردم!
‌پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۰
۷۵
روبرتو - میدلرزبرو، انگلستان
قربونتون چند جین ا ز این آخوندهای ما را هم در آن جای بدین و با خودتون به کرات دیگر ببرید که ملتی از دستشون خلاص بشن!!
‌پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +264شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +225شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +181پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +146سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +132ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +117پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +107کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +104ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +99مارکو روبیو: هنگام صحبت از ایران، منظورم مردم نیستند، ملایان شیعه مذهبی حاکم بر کشور را می‌گویم
  • +96ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید