نوع جدیدی از واکسن اچ‌آی‌وی نتایج امیدبخشی داشته است

آزمایش نوعی از واکسن اچ‌آی‌وی نتایج امیدبخشی را در مصونیت از این ویروس نشان داده است و بالقوه می‌تواند مانع از ابتلا همه افراد در نقاط مختلف دنیا به بیماری ایدز شود.
 

آزمایش این واکسن بر ۳۹۳ نفر در مطالعه نشریهنهاد پزشکی لانست، نشان داد که این دارو باعث واکنش ضد اچ‌آی‌وی در سیستم ایمنی بدن می‌شود.

 
این واکسن همچنین برخی میمون‌ها را از ویروسی مشابه اچ‌آی‌وی محافظت کرده است.
 
با این حال پژوهشگران می‌گویند برای اینکه مشخص شود آیا واکنش سیستم ایمنی بدن به این واکسن می‌تواند باعث جلوگیری از سرایت ا‌چ‌آی‌وی شود یا نه به تحقیقات بیشتری نیاز است.
 
حدود ۳۷ میلیون نفر در جهان با ویروس اچ‌آی‌وی زندگی می‌کنند و به طور تخمینی همه ساله حدود ۱.۸ میلیون مورد جدید آن تشخیص داده می‌شود.
 
اما با وجود پیشرفت‌ها در زمینه درمان اچ‌آی‌وی، تا هنوز واکسن و یا دارویی برای پیشگیری یا درمان کامل آن ساخته نشده است.
 
درمان پیشگیرانه با دارو در جلوگیری از سرایت این ویروس موثر بوده اما بر خلاف واکسن این دارو باید مرتب و حتی روزانه مصرف شود.
 
ساختن واکسن اچ‌آی‌وی چالشی بزرگ برای دانشمندان بوده؛ تا حدی به دلیل تنوع این ویروس و تا حدی هم به دلیل قابلیت این ویروس در فرار از دست سیستم ایمنی.
 
تلاش‌های قبلی برای ساخت واکسن اچ‌آی‌وی محدود به گونه‌های خاص این ویروس بوده که در نقاط بخصوصی در دنیا شایع است اما دانشمندان واکسن جدید موسوم به موزاییک را با ترکیبی از قطعات مختلف ویروس اچ‌آی‌وی ساخته‌اند.
 
به گفته الکس ترین، خبرنگار حوزه بهداشت بی‌بی‌سی امیدواری این است که واکسن جدید بتواند افراد مختلف در کشورهای مختلف جهان را از انواع مختلف این ویروس محافظت کند.
شیوه آزمایش
 
دانشمندان در یک کارآزمایی دو سو کور (double-blind) و کنترل‌شده با دارونما، ترکیبات مختلفی از واکسن موزاییک را در افراد سالم بین ۱۸ تا ۵۰ سال آزمایش کردند.
 
شرکت‌کنندگان در این آزمایش از کشورهای آمریکا، رواندا، اوگاندا، آفریقای جنوبی و تایلند بودند که طی ۴۸ هفته، چهار واکسن به آنها تزریق شد که نشان داد همه ترکیبات این واکسن واکنش ضد اچ‌آی‌وی در سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کند.
 
همزمان با این آزمایش، دانشمندان همچنین در مطالعه‌ای موازی این واکسن را به میمون‌های رزوس تطبیق کردند تا آنها را از ابتلا به ویروس میمونی-انسانی نقص سیستم ایمنی (SHIV) محافظت کنند. ویروس میمونی-انسانی نقس سیستم ایمنی است ویروسی که دانشمندان در آزمایشگاه از ترکیب ویروسی که در میمون‌ها باعث ایدز می‌شود و ویروس اچ‌آی‌وی ساخته‌اند.
 
این واکسن باعث محافظت ۶۷ درصد از ۷۲ میمونی که شد که مشمول آزمایش بودند.
 
نتایج امیدبخش این مطالعه باعث شده تا پژوهشگران در مرحله بعد آن را روی ۲۶۰۰ زن در جنوب آفریقا که با خطر ابتلا به این بیماری رو‌به‌رو هستند، امتحان کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +317پاسخ صریح شاهزاده رضا پهلوی به سئوال کسری ناجی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی
  • +213برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • +198دیدار شاهزاده رضا پهلوی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مونیخ + ویدیو
  • +192شاهزاده رضا پهلوی: خون زیادی ریخته شده و برای ما راه بازگشتی وجود ندارد
  • +163سقوط جمهوری اسلامی حتمی و اجتناب‌ناپذیر است؛ چه با جنگ چه بی‌جنگ
  • +149شاهزاده رضا پهلوی: هم‌وطنان از من خواسته‌اند نیروهای اپوزیسیون را یکپارچه کنم
  • +146جدال لفظی علی کریمی و علیرضا امیرقاسمی در تجمع ایرانیان لس‌آنجلس + ویدیو
  • +138شاهزاده رضا پهلوی: ماموریتم برگزاری انتخابات آزاد در دوران گذار است؛ به‌زودی جشن آزادی را برپا خواهیم کرد
  • +137درگیری لفظی چند ایرانی با کریستین امانپور در رویدادی مرتبط با ایران
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: اینکه ساختار ایران جمهوری باشد یا مشروطه سلطنتی، تصمیم مردم خواهد بود