استرس استخوانتان را پوک میکند
رأی دهید
اضطراب مزمن تنها از نظر روانی موجب ناراحتی و بروز مشکل در انسان نمیشود، بلکه میتواند بر سلامت جسمانی نیز اثر منفی بر جای بگذارد.
پژوهشها نشان دادهاند که اضطراب مزمن میتواند خطر مشکلات قلبی، مشکلات معده و مشکلات تنفسی را افزایش دهد؛ اما یک خطر سلامت دیگر مرتبط با اضطراب مزمن وجود دارد که تاکنون پژوهشگران نیز از آن آگاه نبودهاند و نتایج مطالعهای جدید نشان داده است که این شرایط برای استخوانها نیز مضر است.
اگر یک زن هستید، احتمالاً میدانید زمانی که به 35 سالگی رسیدید، توده استخوانی شما رو به افول میرود. اما مطالعهای جدید نشان داده است که اضطراب زیاد روند از بین رفتن توده استخوانی را هرچه بیشتر تشدید میکند.
یک تجزیه و تحلیل علمی جدید که در آن 200 زن ایتالیایی یائسه حضور داشتهاند، نشان میدهد که زنان مضطرب از سلامت استخوانی بدتری نسبت به زنان دیگر برخوردار بودهاند.
زنانی با سطوح اضطراب بالا از امتیازهای تراکم ماده معدنی استخوان کمتر در ستون فقرات کمری و ناحیه کفل برخوردار بودهاند.
تراکم ماده معدنی استخوان به استحکام استخوان بر اساس میزان کلسیم و دیگر مواد معدنی موجود در آن اشاره دارد. این شاخص میتواند بیان کند که آیا به استئوپنی (تحلیل خفیف استخوان) یا پوکی استخوان (تحلیل شدید استخوان) مبتلا هستید یا خیر.
اگر دارای تراکم ماده معدنی استخوان کم در ناحیه کمر یا کفل خود باشید، همانند زنان حاضر در این مطالعه، ممکن است درد و کاهش قدرت تحرک نیز را تجربه کنید. از این رو، با شرایطی مواجه هستید که بهتر است هرچه سریعتر به آن رسیدگی کنید، پیش از آن که خیلی دیر شود.
زنان مضطرب دارای یک مشکل استخوانی جدی دیگر نیز بودهاند ...
آنها هرچه بیشتر با خطر شکستگی استخوان مواجه بودند. زنان مضطرب با چهار درصد خطر بیشتر شکستگی جدی استخوان طی یک بازه زمانی 10 سال، و سه درصد خطر بیشتر مواجهه با شکستگی کفل طی این بازه زمانی مواجه بودند.
چرا زنان مضطرب از سلامت استخوانی ضعیفتری برخوردار هستند؟
پژوهشگران چند فرضیه را مطرح کردهاند. به گفته آنها، زنان مضطرب ممکن است احتمال بیشتری داشته باشد تا درگیر رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن یا دنبال کردن یک رژیم غذایی ضعیف شوند.
همچنین، هورمونهای استرس که به واسطه شکل گیری احساس اضطراب در انسان ترشح میشوند ممکن است بر تراکم و سلامت استخوانی تأثیرگذار باشند.
افزون بر این، مطالعات نشان دادهاند زنانی با سطوح اضطراب بالا از سطوح پایین ویتامین D برخوردار هستند و این ماده مغذی اثر چشمگیری بر خطر شکستگی استخوان دارد.
از این رو، یکی از این دلایل یا ترکیبی از همه آنها میتواند در کاهش سلامت استخوانی نقش داشته باشد.
درباره اضطراب خود چه کاری میتوانید انجام دهید؟
برای مقابله با اضطراب باید تصمیمی آگاهانه درباره توقف چرخه اضطراب اتخاذ کنید. مثبت باشید، پیشگیرانه عمل کنید و راههایی را برای کاهش اضطراب و بهبود سلامت استخوانی خود بیابید.
همه ما در طول زندگی خود اضطراب را تجربه میکنیم و باید توجه داشت که غلبه بر اضطراب مزمن و کنترل این شرایط چندان آسان نیست. اما با دنبال کردن برخی عادات ساده میتوانید در این مسیر موفق باشید که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هر روز مدیتیشن انجام دهید. این اقدام میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. مدیتیشن میتواند ذهن شما را آرام ساخته و واکنش کسب آرامش در بدن را تحریک کند. انواع مختلفی از مدیتیشن وجود دارند که میتوانید آنها را امتحان کنید. مدیتیشن ذهن آگاهی، مدیتیشن تنفس آگاهانه، و تجسم هدایت شده از آن جمله هستند. چند روش مدیتیشن را امتحان کنید تا روشی که برای شما بهتر جواب میدهد و احساس بهتری در شما شکل میگیرد را بیابید. روشهای هدایت شده مختلفی برای مدیتیشن وجود دارند که فواید مختلفی مانند پیشگیری از تفکر بیش از اندازه را ارائه میکنند.
هر روز ورزش کنید. ورزش روشی عالی برای تسکین استرس و اضطراب است. زمانی که ورزش میکنید، بدن شما هورمونهای احساس خوب را ترشح میکند که احتمال احساس اضطراب، استرس یا افسردگی را کاهش میدهند.
از غذاهای محرک اضطراب پرهیز کنید. آنچه میخورید نقش مهمی در وضعیت روانی و عاطفی شما ایفا میکند. پژوهشها نشان دادهاند که برخی از مقصران غذایی در زمینه اضطراب شامل کافئین، شیرین کنندههای مصنوعی، قند، نوشیدنیهای الکلی و کربوهیدراتهای پالایش شده میشوند.
از گیاهان دارویی تسکین دهنده اضطراب استفاده کنید. زمانی که به شدت مضطرب هستید میتوانید با استفاده از گیاهان دارویی تسکین دهنده مانند سنبل کوهی، کاوا، بابونه، گل ساعتی و بهلیمو میتوانید سطوح اضطراب را کاهش دهید. نیازی نیست این گیاهان دارویی را روزانه مصرف کنید، اما در زمان استرس و اضطراب زیاد میتوانند مفید باشند.