هشدار سازمان هواپیمایی اروپا به خطوط هوایی در مورد پرواز در اطراف سوریه‎‎

پس از انتشار گزارش‌ها در مورد حملات شیمیایی در دوما، و افزایش احتمال درگیری نظامی با حضور ایالات متحده و هم‌پیمانان آن کشور، سازمان هواپیمایی و امنیت پرواز اروپا در مورد پرواز در حریم هوایی اطراف سوریه در ۷۲ ساعت آینده هشدار داده است.
 

شرکت «یوروکنترل»، نهاد ناظر بر امنیت پرواز در اروپا، از شرکت‌های هواپیمایی خواسته‌است در صورتی که طی ۳ روز آینده برنامه‌ای برای پرواز در شرق دریای مدیترانه دارند، احتیاط کنند.

 
به گفته یوروکنترل، در این مدت احتمال پرتاب موشک‌های هوا به سطح، یا موشک‌های کروز، و همچنین امکان ایجاد اختلال در سیستم مخابراتی و رادیویی وجود دارد.
 
سازمان امنیت پرواز اروپا، بدون ارائه جزئیاتی در مورد مبدا تهدیدهای احتمالی، می‌گوید هواپیماها در صورت پرواز در منطقه شرق دریای مدیترانه/منطقه پروازی نیکوزیا (قبرس)، لازم است موارد احتیاط را در نظر بگیرند.
 
این هشدار در حالی منتشر شده که احتمال انجام حمله یا حملات نظامی توسط ایالات متحده و یا ائتلافی از کشورها به سوریه، بالا گرفته‌است. پس از انتشار گزارش‌ها و تصاویری از آنچه شورشیان سوری «حملات شیمیایی» مرگبار توسط دولت مرکزی به دوما نامیده‌اند، رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد برخورد نظامی احتمالی هشدار داد. دمشق و نیز متحدان اصلی آن مسکو و تهران اتهام‌ها در مورد حملات شیمیایی را رد کرده‌اند.
 
در پی حملات شیمیایی منتسب به ارتش بشار اسد در غوطه شرقی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین، سفر خود به آمریکای جنوبی را نیز لغو کرد. او در واکنش به این حملات با انتقاد از حمایت‌های ایران و روسیه از حکومت دمشق، توئیت کرده بود که «اسد حیوان» به خاطر این جنایت، «بهای سنگینی خواهد پرداخت».
 
ترامپ گفته است «هرکسی که در این قضیه دست داشته، بهایش را خواهد داد. او (پوتین) هم (بهای آن را) می‌دهد. همه (بهای آن را) می‌دهند».
 
روز سه‌شنبه سازمان منع جنگ‌افزارهای شیمیایی، در بیانیه‌ای گفت بازرسان آن کشور به‌زودی به محلی که گفته می‌شود حملات شیمیایی در آن صورت گرفته می‌روند. اما این سازمان جزئیات از زمان احتمالی این سفر ارائه نکرده‌است.
 
۲۱ فروردین ماه شورای امنیت سازمان ملل نیز بار دیگر محل بحث بر سر سوریه بود؛ روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا در مورد «حمله شیمیایی» در دوما را وتو کرد و قطعنامه ارائه‌شده از سوی مسکو نیز در این شورا رای نیاورد.
 
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، پیش از رای‌گیری درباره قطعنامه گفته بود، این پیش‌نویس «حداقل واکنشی» است که شورای امنیت می‌تواند در پاسخ به حمله شیمیایی انجام دهد. خانم هیلی تاکید کرده است، در تاریخ ثبت خواهد شد که در چنین روزی روسیه تصمیم گرفت به جای مردم سوریه از یک هیولا (بشار اسد) حمایت کند.
 
از سوی دیگر واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، گفت قطعنامه پیشنهادی آمریکا، می‌تواند اقدامی در راستای زمینه‌سازی برای حمله کشورهای غربی به سوریه باشد و آمریکا را متهم کرد «در تلاش است تا جامعه بین‌المللی را گمراه کند».
 
جنگ داخلی سوریه صدها هزار کشته و میلیون‌ها آواره برجای گذاشته‌است. صدها نفر در جریان حملات شیمیایی طی سال‌های گذشته کشته شده‌اند. سازمان ملل تا کنون در مورد دست‌کم چهار مورد از حملات انگشت اتهام را به‌سوی دولت مرکزی سوریه گرفته و در یک مورد نیز گروه موسوم به حکومت اسلامی را مقصر معرفی کرده‌است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.