لیلا حاتمی: شرم‌آور است که مردم فقط می‌توانند به قیمت جان‌شان اعتراض کنند + ویدیو

 لیلا حاتمی از اوایل دهه ۱۳۷۰ به طور جدی وارد سینما شد و در سه دهه گذشته در ۳۳ فیلم ایفای نقش کرده است.  لیلا حاتمی بازیگر سینما که در این دوره از جشنواره فیلم برلین حضور یافته است با اشاره به اعتراضات سراسری دی‌ماه در ایران از سرکوب معترضان ابراز تاسف و خشم کرد.
خانم حاتمی در کنفرانس خبری فیلم سینمایی «خوک» به کارگردانی مانی حقیقی که در بخش مسابقه جشنواره برلین به نمایش درآمده بود، گفت: «می‌خواهم از این فرصت استفاده کنم و خشم و تاسف عمیق‌ام را نسبت به نحوه برخورد اخیر با معترضان در ایران ابراز کنم».

 

بازیگران معروف سینمای ایران کمتر به صراحت درباره رخدادهای سیاسی کشور موضع‌گیری می‌کنند، مگر در فواصلی مانند انتخابات، همان‌طور که لیلا حاتمی نیز در سخنان خود عنوان می‌کند «برای اولین بار است در مسائل سیاسی دخالت می‌کند».
 
اما اعتراضات دی‌ماه که حدود صد شهر کشور را فرا گرفت، باعث شد شماری از هنرپیشگان ایرانی اعلام موضع کنند از جمله ترانه علیدوستی و مهناز افشار که از نیروهای امنیتی و انتظامی خواستند از «برخورد فیزیکی» با معترضان خودداری کنند.
 
حمید فرخ‌نژاد نیز در صفحه اینستاگرام خود نوشت که «حکومت با کفر باقی می‌ماند، اما با ظلم دوامی نخواهد داشت». و هدیه تهرانی در متن بلندتری، نابسامانی‌های اجتماعی و سیاسی متعددی که جامعه ایران را تهدید می‌کند برشمرد و نوشت که بالاخره پس از مدت‌ها «تحمل در خویشتن خویش و یا خود را به خواب زدن و امید به فردا داشت، فریادهای درون به بیرون و به کوچه‌ها کشیده شد».
 
در این حال موضع‌گیری لیلا حاتمی در جشنواره برلین اعتراض برخی رسانه‌های وابسته به حکومت ایران را به دنبال داشته است و از جمله باشگاه خبرنگاران جوان آن را «عجیب» نامید و نوشت که او از «آشوبگران» حمایت کرده است.
 
لیلا حاتمی در ادامه سخنان خود با اشاره به کشته شدن شماری از معترضین گفت: «شرم‌آور است که در کشورم مردم فقط می‌توانند به قیمت جان‌شان اعتراض کنند».
 
گزارش‌های دولتی در ایران حکایت از آن دارد که در جریان اعتراضات دی‌ماه امسال دستکم ۲۵ نفر کشته و نزدیک به پنج هزار نفر نیز بازداشت شدند.
 
لیلا حاتمی از اوایل دهه ۱۳۷۰ به طور جدی وارد سینما شد و در سه دهه گذشته در ۳۳ فیلم ایفای نقش کرده و جوایز متعدد سینمایی دریافت کرده است. از معروفترین فیلم‌های وی می‌توان به «دلشدگان»، «لیلا» و «جدایی نادر از سیمین» اشاره کرد.
 
اظهارات او در جشنواره فیلم برلین موجی از واکنش‌ها را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشته که در حمایت یا علیه او بوده است. کاربری به اسم «بهار» در توئیتر نوشت: «واقعا کاش لیلا حاتمی و مسعود شجاعی‌ها تکثیر بشن. کاش اونقد شرف داشته باشیم که در برابر ظلم‌سکوت نکنیم و بی پروا با تریبونی که در اختیار داریم حقایق رو بازگو کنیم».
 
اما از سویی مخالفان نیز عنوان کرده‌اند که چرا خانم حاتمی مقابل خارجی‌ها چنین سخنانی گفته یا کاربری مدعی شده همین سخنان لیلا حاتمی «نشان‌دهنده آزادی در ایران است».
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

شیر مادرت حلالت باد. ایشان به رسالت خود بعنوان هنرمند محبوب جامعه عمل کرد و باید سپاسگزار او باشیم. اگر تعداد بیش‌تری از هنرمندان حمایت خود از ملت را علنی کنند، مزدور عمیق دُمش را روی کولش میگزارد و به سوراخ موش پناه میبرد.
‌پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • قرعه کشی جام جهانی ۲۰۲۶؛ ایران در گروه «جی» با بلژیک، مصر و نیوزیلند هم گروه شد
  • اکبر گنجی: امام دوازدهم وجود ندارد، فقط حضرت علی و امام حسین به شهادت رسیده اند+ ویدیو
  • تشکیل پرونده قضایی برای مسئولان و برگزار کنندگان ماراتن جزیره کیش
  • مخالفت حزب‌الله با خلع سلاح، به‌رغم تایید تصمیم دولت لبنان برای مذاکره با اسرائیل
  • قاسم مکارم شیرازی مشاور وزیر پیشین راه و از اقوام آیت‌الله مکارم به حبس و انفصال از خدمت محکوم شد
  • دولت ترامپ: تهدید ایران کاهش یافته و ما تنگه هرمز را همیشه باز نگه می‌داریم
  • جروزالم‌پست: ایران برای فلج کردن کشاورزی اسرائیل به تایلند پیشنهادی مخفیانه داده بود
  • ویدیوهای طنز روز از «پایان علی خامنه‌ای» تا «یک روز عادی در نیویورک زهران ممدانی»
  • رزمایش‌های نظامی در شمال و جنوب ایران؛ سپاه در نزدیکی تنگه هرمز موشک‌های سنگین و دوربرد شلیک کرد
  • پزشکیان می‌گوید هفت میلیون میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام روی زمین مانده است
  • عذرخواهی سیامک انصاری مجری و سعید طالبی کارگردان برنامه‌ «بازمانده» از مردم
  • ته چین خوردن کاردار سفارت آلمان در تهران و صحبت در مورد وضعیت ویزا و سفیر جدید آلمان صحبت می کند
  • ورود بابک زنجانی به جنگ خامنه‌ای با روحانی بر سر جانشینی: این آرزو را به گور خواهد برد
  • پایان موشک‌های چند میلیون دلاری؟ چین موشکی از جنس بتن ساخت که از یک خودروی لوکس هم ارزان‌تر است
  • تخت جمشیدِ دیگر: تصاویر نایاب حفاری باستان‌شناس آلمانی
  • پیش‌بینی عباس عبدی از اتفاقات آینده: بعید میدونم حکومت ایران به راحتی وارد سال ۱۴۰۵ بشه
  • عبدالرحیم سلیمانی اردستانی، روحانی شیعه‌ای که با ادعا درباره وفات فاطمه دختر پیامبر در ایران جنجال به پا کرد
  • زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • امید کمرون فرخزاد، پزشک و مخترع ایرانی-آمریکایی کیست؟
  • مرگ از بیخ گوش گذشت! کابین کامیون آویزان شد، امدادگران جان راننده را خریدند
  • +188رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +137برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +128ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +125ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +121مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +117درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +108انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +86زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +82آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!