۸ دلیل برای نپوشیدن کفش پاشنه‌دار

چاردیواری - 5سانتی، 8 سانتی، 10 سانتی و...، برخی خانم‌ها هر چه ارتفاع پاشنه کفش‌هایشان بیشتر باشد و بتوانند با آن راه بروند، بیشتر به خود می‌بالند، اما این دسته از خانم‌ها چندان به آسیب‌هایی که پوشیدن این نوع کفش‌ها می‌تواند برایشان به‌دنبال داشته باشد، آشنایی ندارند وگرنه هرگز راضی نمی‌شدند حتی برای چند ساعت هم که شده چنین کفش‌هایی را بپوشند.
تصویر 8 دلیل برای نپوشیدن کفش پاشنه‌دار

 

دکتر علیرضا پاک قلب، فیزیوتراپیست، از عوارض پوشیدن این نوع کفش‌ها می‌گوید.
 
هزار و یک آسیب
 
کفش پاشنه بلند از نظر فیزیوتراپیست‌ها در گروه کفش‌های نامناسب قرار می‌گیرد که می‌تواند عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت در پی داشته باشد. این نوع کفش‌ها، باعث توزیع نامناسب وزن در پاشنه و پنجه پا می‌شود. خستگی و درد در ناحیه پنجه و پایین آمدن کارایی فرد، یکی از عوارضی است که می‌تواند در کوتاه‌مدت برای فرد ایجاد شود. زمانی که فرد کفش پاشنه‌دار می‌پوشد، خون‌رسانی در انگشتان پا با مشکل مواجه می‌شود و این اختلال، تورم در پاها را به‌دنبال خواهد داشت. پوشیدن کفش پاشنه بلند در درازمدت، عوارض بیشتری را به‌دنبال دارد. با پوشیدن کفش پاشنه‌دار، پا به جای این‌که روی پاشنه قرار بگیرد، روی پنجه قرار خواهد گرفت که همین مساله می‌تواند کوتاهی تاندون آشیل و عضلات پشت ساق پا را ایجاد کند. همین مساله باعث می‌شود زمانی که فرد کفش پاشنه‌دار می‌پوشد، احساس کشیدگی و خستگی در ساق پا داشته باشد و در اصطلاح دچار سندرم پای بی‌قرار شود. خشکی، گرفتگی، ضعف و درد، در اثر کوتاه شدن عضلات ساق پا به وجود می‌آید.
 
وقتی عصب درگیر است
 
زمانی که وزن روی پنجه‌ها می‌افتد، کاهش قوس عرضی پا ایجاد می‌شود و همین مساله باعث گیر افتادن عصبی به نام «بین استخوانی» در استخوان پا خواهد شد نتیجه این‌که فشرده شدن عصب، یک سندرم به نام «مورتون» به وجود می‌آورد. ابتلا به این سندرم مشکلات زیادی را به همراه دارد که می‌توان به درد شدید، احساس تیرکشیدن و...، اشاره کرد.
 
کفش پاشنه‌دار با چاشنی پوکی استخوان
 
شاید برخی خانم‌ها تصور کنند پوکی استخوان، کاملا با سن در ارتباط است در حالی‌که پوکی استخوان وابسته به سن نیست و با توجه به یائسگی زودرس یا اختلال در قاعدگی، سبک زندگی و محیط زندگی، باید انتظار پوکی استخوان را در سنین پایین‌تری داشت. خانم‌ها وقتی کفش پاشنه‌دار می‌پوشند، علاوه بر پیچ‌خوردگی پا به دلیل عدم تعادل، ممکن است زمین بخورند، همین زمین‌خوردن به ظاهر ساده، در خانمی که پوکی استخوان دارد، می‌تواند منجر به شکستگی استخوان لگن شود که این مساله مشکلات بسیار زیادی را برای فرد ایجاد می‌کند.
 
کودکان و نوجوانان آسیب‌پذیر
 
متاسفانه برخی والدین برای کودکان یا نوجوانان خود کفش‌های پاشنه‌دار می‌خرند که آسیب‌های بسیار جدی برای کودک یا نوجوان به‌دنبال دارد. از آنجا که کودکان و نوجوانان در سن رشد هستند، دچار آسیب‌های جدی‌تری می‌شوند و انحرافی که در ستون فقراتشان ایجاد می‌شود، شدیدتر و ماندگارتر است. یک کفش پاشنه‌دار می‌تواند فرزند را مجبور به استفاده از بریس برای اصلاح انحراف ستون فقرات کند. حتی ممکن است برای درمان مشکلات ناشی از پوشیدن این نوع کفش، نیاز به فیزیوتراپی یا حتی عمل جراحی نیز باشد.
 
هرچه باریک‌تر، بدتر
 
کفش‌های پاشنه‌دار باریک، میزان سطح اتکای بدن را نسبت به زمین کم می‌کند و فرد با پوشیدن چنین کفش‌هایی تعادل کمتری دارد و احتمال پیچ‌خوردگی مچ پا در چنین شرایطی حدود 50 درصد بیشتر می‌شود. کفش‌های پاشنه باریک، اغلب پنجه‌های باریکی دارند که این مساله می‌تواند احتمال ابتلا به سندرم مورتون و انحراف شست پا (هالوکس والگوس) را زیاد کند. کفش‌های پاشنه بلند، قسمت‌های دیگر پا مانند زانو را نیز درگیر می‌کند. وقتی پا دائما روی پنجه قرار می‌گیرد، عضلات پشت ساق پا کوتاه می‌شوند و با نپوشیدن این نوع کفش‌ها، از آنجا که قسمتی از عضلات به زانو وصل است، برای فرد مشکل ایجاد می‌شود و زانوی او به سمت عقب می‌رود و حالت نافرم پیدا می‌کند. علاوه بر این، لگن نیز با این تغییرات تحت تاثیر قرار می‌گیرد و انتظار افزایش انحراف جلوی لگن نیز وجود دارد. تمام اینها باعث می‌شود انحنای ناحیه کمر بیشتر شده و فرد دچار قوس کمر شدید شود. نتیجه این‌که پوشیدن کفش پاشنه‌دار، کمر درد را به وجود می‌آورد و اگر عادت پوشیدن این کفش کنار گذاشته نشود، احتمال به‌هم ریختگی و آسیب به دیسک‌های کمر نیز وجود دارد. احتمال تنگی کانال نخاعی و ستون فقرات کمری نیز وجود دارد.
 
مشکلاتی که تمامی ندارد
 
زمانی که انحنا در کمر افزایش یابد، فرد به مرور دچار قوز هم خواهد شد چون ستون فقرات مانند یک زنجیره بسته عمل می‌کند و هرگونه تغییر در یک قسمت از آن، منجر به تغییر در قسمت دیگری خواهد شد. یکی دیگر از مشکلاتی که پوشیدن کفش پاشنه بلند در درازمدت به دنبال دارد، افزایش قوس گردن یا افزایش حرکت آن رو به جلوست که این مساله باعث گردن درد و در نهایت سردردهای ناشی از درد گردن می‌شود. حتی تحت تاثیر گردن، مفصل گیجگاهی فکی هم دچار مشکل خواهد شد.
 
وقتی شکستگی به سراغ‌تان می‌آید
 
پوشیدن کفش پاشنه‌دار به مرور زمان، منجر به شکستگی‌های کوچک در استخوان‌های پا خواهد شد که نشانه‌ای ندارد ولی بعد از مدتی همین شکستگی‌های کوچک باعث شکستگی‌های بزرگ بدون وارد شدن ضربه و ... خواهد شد. هر چه فرد بیشتر این کفش‌ها را بپوشد، عوارض بیشتر و شدیدتری در انتظار او خواهد بود و این عوارض زودتر خود را نشان خواهد داد.
 
پاشنه‌دار باکیفیت نداریم
 
شاید برخی خانم‌ها تصور می‌کنند کفش‌های پاشنه‌داری که لژ دارد، می‌تواند آنها را از آسیب مصون نگه دارد در حالی‌که این باور نادرست است و در صورتی که لژ به درستی بین پاشنه و پنجه تقسیم نشده باشد، می‌تواند منجر به آسیب شود. خانم‌ها باید این مساله را بدانند که کفش‌های پاشنه‌دار هر قدر هم راحت بوده و از کیفیت بالایی برخوردار باشند، بدون ضرر برای سلامت نیستند. خانم‌ها تا جای ممکن نباید کفش پاشنه بلند بپوشند و اگر هم اصرار به انجام این کار دارند، باید دفعات پوشیدن آن را بسیار محدود کنند. همچنین این دسته از خانم‌ها با پوشیدن چنین کفش‌هایی نباید فعالیت چندانی داشته باشند و از بلند کردن اجسام مختلف باید بپرهیزند. زمانی که خانمی سینی چای را بلند می‌کند، وزن سینی پنج برابر بیشتر به ستون فقرات فشار وارد می‌کند، ولی در شرایطی که خانم کفش پاشنه‌دار نیز بپوشد، این فشار ده برابر بیشتر خواهد شد ضمن این‌که احتمال پیچ‌خوردگی مچ پا، عدم تعادل و افتادن نیز بیشتر می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.