افسردگی حاصل ۵ سال عضویت در سایت‌های همسریابی

سایت‌های همسان‌گزینی و همسریابی واژه‌ای بود که از چند سال پیش مطرح شد و روزنه امیدی را برای سروسامان دادن به بحث ازدواج جوانان ایجاد کرد. قرار بود وزارت ورزش و جوانان بر فعالیت این سایت‌ها نظارت داشته باشد اما مسکوت ماندن این نظارت موجب شد تا سایت‌هایی قارچ‌گونه که نظارتی بر عملکرد آنها وجود ندارد، ایجاد شوند و راه برای فعالیت‌های مجرمانه عده‌ای شیاد هموار شود؛ فعالیت‌هایی از کلاهبرداری گرفته تا سوءاستفاده‌های اخلاقی و...
 

این روزها که تلگرام و اینستاگرام عضو جدانشدنی زندگی بسیاری از افراد شده است، جوانان بیش از پیش در معرض تبلیغات گسترده این سایت‌ها قرار می‌گیرند؛ سایت‌هایی که با وعده پیدا کردن یاری همسان و همسری مناسب جوانان را می‌فریبند.

 
«دینا» دختری است که از پنج سال قبل برای یافتن همسری مناسب در سایت‌های همسریابی عضو شده است. او می‌گوید تعصب‌های بیجای مادرش و اصرار او به ازدواج موجب شده در سایت‌های همسریابی عضو شود و ماهانه مبلغی را نیز بپردازد اما هنوز نتوانسته همسری مناسب بیابد. عضویت در این سایت‌ها اعتمادبه‌نفس را نیز از او گرفته و او را بیش از قبل گوشه‌گیر و منزوی کرده است.
 
این دختر 35ساله در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «با فوت پدرم سختگیری‌های مادرم بیش از قبل شد. با آنکه مدرک فوق‌لیسانس داشتم مادرم اجازه نداد سر کار بروم. او می‌گفت بهتر است زودتر ازدواج کنم و بعد از ازدواج در صورت موافقت همسرم کاری مناسب بیابم. مادرم اجازه نمی‌داد با دوستانم بیرون بروم. او از طریق یکی از دوستانش مشخصات من را در یکی از سایت‌های همسریابی ثبت کرد. در این مدت با چند نفر آشنا شدم اما هیچ‌کدام معیارهای مرا برای ازدواج نداشتند. فشارهای مادرم از یک‌سو و نگاه سنتی جامعه به بالا رفتن سنم از سوی دیگر سبب شد بیش از قبل نگران شوم. مادرم سالانه به‌طور متوسط سه میلیون تومان برای عضویت من در چند سایت همسریابی می‌پردازد و مرا مجبور می‌کند در جلسات مختلفی که گردانندگان سایت‌ها برگزار می‌کنند، شرکت کنم و این موضوع باعث افسردگی‌ام شده است.»
 
وی ادامه داد: «همین چند ماه قبل بود که در یکی از این جلسات شرکت کردم. در آن جلسه همه دختران دم بخت با ظاهری آراسته حاضر شدند. آنها در مقابل مادران پسران خواستار ازدواج که در جلسه حضور داشتند، مشخصات خود از جمله قد، وزن، میزان تحصیلات، تعداد اعضای خانواده و آدرس محل سکونت خود را اعلام می‌کردند. در پایان مادران پسران شرکت‌کننده، نشانی دخترانی را که پسندیده بودند به برگزار‌کنندگان این جلسه اعلام می‌کردند تا با هماهنگی گردانندگان سایت نخستین جلسه دیدار بین دختران و پسران با حضور خانواده‌ها برگزار شود.»
 
این دختر ادامه داد: «اگر چه تحت نظارت خانواده بودن دختران و پسران عضو این سایت تنها مورد مثبت برگزاری این جلسه بود اما توجه بیش از پیش بسیاری از افراد جامعه به مادیات موجب دلخوری عده‌ای شد. به‌عنوان مثال در آن جلسه مادر پسران متقاضی یافتن همسر به دنبال دخترانی بودند که ساکن مناطق یک تا 5 تهران بودند. همین موضوع دلخوری دختران زیادی را در پی داشت.» نرگس گفت: «نظارت‌های همیشگی مادرم موجب شد در دام افراد شیادی که به دروغ و با هویت جعلی در این سایت‌ها ثبت‌نام می‌کنند، نیفتم اما بارها شاهد تحقیرهایی بودم که به صورت غیرمستقیم با آن مواجه می‌شدم.»
جست‌وجوی آرزوهای گمشده در سایت‌های همسریابی
«مهرنوش» دختر دیگری است که می‌گوید به پیشنهاد یک مشاور به عضویت یکی از سایت‌های همسریابی درآمده است. وی به «فرهیختگان» می‌گوید: «بعد از به هم خوردن نامزدی‌ام به یک مرکز مشاوره در غرب تهران مراجعه کردم. بعد از چندین جلسه خانم مشاور از من خواست تا در سایت همسریابی که مرکز مشاوره احداث کرده بود، ثبت‌نام کنم. با پرداخت 50 هزار تومان در این سایت ثبت‌نام کردم. سپس تاریخی برای شرکت در یک جلسه گردهمایی به من اعلام شد. در آن جلسه که در طبقه دوم همان مرکز مشاوره برگزار شد، تعداد زیادی دختر و پسر حضور داشتند که در حضور یک مشاور مشخصات خود را اعلام می‌کردند. در پایان جلسه پسرانی که همسران خود را از بین شرکت‌کنندگان در جلسه انتخاب کرده بودند، موضوع را با مشاور در میان می‌گذاشتند و آنها ملزم بودند با پرداخت مبلغی هنگفت در پنج جلسه مشاوره اجباری شرکت کنند.»
 
وی ادامه داد: «در نخستین جلسه وقتی اصرارهای خانم مشاور را برای شرکت در جلسات مشاوره دیدم، متوجه شدم وی و همکارانش قبل از اینکه به فکر ازدواج جوانان باشند به دنبال مشتریانی می‌گردند که آرزوهای گمشده خود را در سایت‌های همسریابی جست‌وجو می‌کنند.»
 کلاهبرداری و سوءاستفاده از دختران جوان
تعداد افرادی که در سایت‌های همسریابی به دام افتاده‌اند و مورد کلاهبرداری یا سوءاستفاده قرار گرفته‌اند، کم نیست.  مدتی پیش مرد جوانی که در مشهد و از طریق سایت‌های همسریابی دست به کلاهبرداری زده بود، بازداشت شد.
 
این متهم 29 ساله که دارای همسر و دو فرزند در استان یزد بود، با عضویت در سایت‌های همسریابی دختران مشهدی را اغفال می‌کرد و بعد از جلب اعتماد آنها و به بهانه سرمایه‌گذاری در یک شرکت خصوصی از آنها پول می‌گرفت. وی که در مدت کمتر از دو ماه، 13 شاکی را به دام انداخته بود، از این طریق 45 میلیون تومان پول به دست آورده بود.
 
مدتی پیش نیز مرد جوانی که با سوءاستفاده از سایت‌های همسریابی و قرار ملاقات با دختران جوان، با شیوه‌ای خاص اقدام به سرقت طلا و جواهرات آنها می‌کرد، از سوی پلیس فتا بازداشت شد.
 
این مرد که طعمه‌هایش را از طریق سایت‌های همسریابی به دام می‌انداخت، ادعا می‌کرد دستی در بازار طلا دارد و با کشور آلمان در زمینه طلا و جواهر همکاری می‌کند. این مرد ادعا می‌کرد جعبه‌ای حاوی محلولی خاص دارد که با انداختن جواهرات درون آن پس از چند روز درخشندگی و زیبایی به طلا باز می‌گردد. وی از دختران فریب‌خورده می‌خواست طلا و جواهرات‌شان را داخل جعبه جادویی بیندازند و یک هفته بعد در جعبه را باز کنند. آنها اما بعد از یک هفته وقتی در جعبه را باز می‌کردند با چند میخ زنگ‌زده مواجه می‌شدند و دیگر خبری از مرد عاشق‌پیشه نبود. این متهم که دانشجوی انصرافی رشته نرم‌افزار بود، بعد از دستگیری از سوی پلیس فتا اعتراف کرد که طعمه‌هایش را از سایت‌های همسریابی پیدا می‌کرده و با وعده ازدواج، دختران جوان را فریب می‌داده‌ است.
 
متهم دیگر نیز که مدتی پیش بازداشت شد، مرد 40 ساله‌ای بود که خودش را وکیل یا خلبان معرفی و ادعا می‌کرد به دلیل آنکه فرصت کافی برای پیدا کردن همسری مناسب ندارد، از طریق ثبت‌نام در سایت همسریابی به دنبال همسری مناسب می‌گردد. وی به بهانه سرمایه‌گذاری، از دختران فریب‌خورده پول می‌گرفت و می‌گریخت.
 
نمونه پرونده‌هایی که در آن افراد شیاد دختران جوان را به دام انداخته و با سوءاستفاده‌های جنسی و اخلاقی از آنها اخاذی کرده‌اند، نیز کم نیست.
 
مهندس قلابی که در یک سایت همسریابی به بیش از 100 دختر جوان پیشنهاد ازدواج داده بود، توانست 15 نفر از آنها را فریب دهد. این مرد پس از دستگیری در دادسرای جرائم رایانه‌ای به اغفال 15 دختر اعتراف کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
از بس این خانومای عضو شده در سایت ازدواج متوهم و زیاده خواه هستن بایدم افسردگی بگیرن. بنده با 37سال سن در یکی از سایتهای معروف ازدواج عضو شدم تا بتونم حداقل دختر مورد علاقم رو بخصوص در بحث قیافه و رشته تحصیلی پیدا کنم. منظورم قیافه آس نیست بلکه کیسی که خودم خوشم بیاد. باورتون نمیشه سرچ میکردم دختر زیبا و خیلی زیبا. عکسای چپر چولاق میومد. یعنی اینا در مشخصات زده بودن زیبا و. خیلی زیبا. یا اگر عکس نداشتن پیام میدادم میشه عکستونو تلگرام بفرستید. یهو یه دختر در حد رابعه اسکویی که زده بود خیلی زیبا عکسش رو میدیدم. خلاصه اینا به کنار. پیامهایی که میومد: زن بیوه 50 ساله با 4تا بچه که البته عکسش تابلو بود 65 سالشه. به من پیشنهاد ازدواج دائم میداد. من ادعایی ندارم. ولی در حوزه تیپ پسرها خوبم قدم هم خوبه مدرک تحصیلی و رشته تحصیلی و دانشگام هم خوب بوده عکس هم میزاشتم. حقوقم هم رنج متوسط.اما باورکنید اکثر پیشنهادهای ازدواج به من زنای بالای 45سال 4تا بچه یتیم دیپلمه بودن :)) خوب این خانوم فردا میاد میگه افسرده شدم چون به پسرایی که پیشنهاد دادم نپذیرفتن. به کی پیشنهاد دادی اون مهمه!
یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.