وال‌استریت‌ژورنال: ترامپ کارزار فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را از سر می‌گیرد

ایندیپندنت فارسی: به دلیل تلاش ادامه‌دار جمهوری اسلامی برای ترور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب و دیگر مقامات سابق آمریکا، به نظر می‌رسد روابط دولت جدید ایالات متحده با تهران بدتر از قبل خواهد شد.

به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، دونالد ترامپ مصمم است تا تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را «به شدت» افزایش دهد و به عنوان بخشی از یک استراتژی تهاجمی جهت تضعیف حمایت تهران از نیروهای نیابتی تندرو در خاورمیانه و برنامه هسته‌ای‌ ایران، میزان فروش نفت این کشور را به پایین‌ترین حد ممکن برساند.

ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود دیدگاهی مبهم نسبت به جمهوری اسلامی ایران داشت و توافق ۶ کشوری با ایران، موسوم به برجام که به دنبال محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران بود را لغو کرد. ترامپ همچنین راهبرد «فشار حداکثری» را علیه حکومت مستقر در ایران تحمیل کرد؛ به این امید که آن‌ها بلندپروازی‌های خود برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را کنار بگذارند، کمک‌های مالی و آموزش‌های نظامی برای گروه‌های نیابتی و تروریستی را متوقف کنند و در جهت بهبود کارنامه منفی حقوق بشری خود حرکت کنند.

اهدافی که هیچ‌یک از آن‌ها به نتیجه نرسید و به همین دلیل، مقامات سابق دولت آمریکا در دور اول ریاست‌ جمهوری ترامپ، به وال‌استریت‌ژورنال می‌گویند از ۲۰ ژانویه که رئیس جمهوری پیشین آمریکا به‌طور رسمی قدرت را در دست بگیرد، رویکرد او احتمالا با آگاهی نسبت به تلاش تهران برای ترورو او و دستیاران ارشدش در حوزه امنیت ملی، رنگ و بوی تازه‌ای به خود می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر همواره به دنبال انتقام گرفتن از ترامپ و همکارانش به دلیل حمله پهپادی آمریکا در سال ۲۰۲۰ به خودروی قاسم سلیمانی و ترور مهم‌ترین فرمانده نظامی ایران بوده است.

میک مولروی، یکی از مقامات ارشد پنتاگون برای حوزه خاورمیانه در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ به وال‌استریت‌ژورنال گفت: «اگر ترامپ بخواهد فقط در مورد یک کشور خاص که دشمنان اصلی شناخته شده حاکم آن هستند رفتاری تند داشته باشد، قطعا آن کشور ایران است.»

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که مشاوران ارشد دونالد ترامپ معتقدند تیم جدید سیاست خارجی او به سرعت در تلاش برای متوقف کردن جریان درآمدهای نفتی ایران، از جمله تعقیب و تحریم بنادر و بازرگانان خارجی که نفت ایران را به فروش می‌رسانند، خواهند بود. این سیاست، راهبردی را که رئیس‌ جمهوری سابق در اولین دوره حضور در کاخ سفید اتخاذ کرده بود، به نتایج متفاوتی نسبت به قبل می‌رساند.

یکی از مقامات سابق کاخ سفید هم به وال‌استریت‌ژورنال گفت: «من فکر می‌کنم که شما شاهد بازگشت تحریم‌ها علیه ایران خواهید بود و خیلی چیزهای بیشتری را هم از لحاظ دیپلماتیک و هم از لحاظ مالی علیه ایران اجرا می‌کنند تا این کشور را کاملا منزوی کنند. من فکر می‌کنم نگاه دولت ترامپ این باشد که ایران قطعا در حال حاضر در موقعیت ضعیفی قرار دارد و اکنون بهترین فرصت برای بهره‌برداری از این ضعف است.»

اسرائیل در ماه‌های اخیر شمار زیادی از اصلی‌ترین و عالی‌رتبه‌ترین رهبران حماس را در غزه و حزب‌الله را در لبنان کشته و به ساختار فرماندهی این گروه‌ها آسیب جدی رسانده است. اسرائیل همچنین به تلافی حمله موشکی ایران به این کشور، حملاتی را در داخل خاک ایران انجام داد که به شدت توانایی‌های تولید موشک و پدافند هوایی جمهوری اسلامی را کاهش داد.

جمهوری اسلامی ایران حالا وعده داده است که به حمله ۲۶ اکتبر اسرائیل پاسخ دهد، اما مشخص نیست که پیروزی ترامپ در انتخابات این هفته، محاسبات یا زمان‌بندی تهران را تغییر می‌دهد یا خیر. برایان هوک در دوره اول ریاست‌ جمهوری ترامپ از کمپین فشار حداکثری برای تحت فشار قرار دادن ایران حمایت می‌کرد و اکنون انتظار می‌رود در دولت آینده آمریکا هم او یک منصب عالی در ساختار امنیت ملی را دریافت کند.

هوک که در دوره اول مامور نظارت برای فعالیت‌های ایران در وزارت امور خارجه آمریکا بود و اکنون مسئول انتقال دولت جدید به کاخ سفید شده است، روز پنجشنبه گفت رئیس‌ جمهوری منتخب «هیچ علاقه‌ای» به تلاش برای سرنگونی حاکمان ایران ندارد، اما همزمان او در مصاحبه با سی‌ان‌ان تاکید کرد که ترامپ متعهد شده است تا «ایران را از نظر دیپلماتیک منزوی و آن‌ها را از نظر اقتصادی تا جایی تضعیف کند که نتوانند دیگر بخش عمده‌ای از عملیات خشونت‌آمیز حماس، حزب‌الله، حوثی‌های یمن و دیگر نیروهای نیابتی در عراق و سوریه را تامین مالی کنند.»

صادرات نفت ایران سال گذشته در بحبوحه مذاکرات آرام برای آزادی آمریکایی‌های بازداشت‌شده از سوی رژیم ایران افزایش یافت و جمهوری‌خواهان دولت بایدن را به عدم اجرای کامل تحریم‌های نفتی فعلی متهم کردند.

این درحالی است که ترامپ صادرات نفت خام ایران را در سال ۲۰۱۹ به‌طور کامل تحریم کرده بود و صادرات محموله‌های نفت خام ایران تا اوایل سال ۲۰۲۰ به تنها ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت، اما پس از روی کار آمدن بایدن، جمهوری اسلامی در سپتامبر امسال به بالاترین سطح صادرات نفتی خود در ۶ سال اخیر رسید.

در همین رابطه رابرت مک‌نالی، یک مقام سابق بخش انرژی ایالات متحده به وال‌استریت‌ژورنال گفت که دولت ترامپ می‌تواند تحریم‌های ایالات متحده بر بنادر چینی که نفت ایران را دریافت می‌کنند اعمال کند و همچنین تحریم‌های جدیدی را علیه مقامات عراقی که به شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران کمک مالی می‌کنند، به تصویب برساند.

از سوی دیگر هلیما کرافت، مشاور راهبردی بازار بورس کالا در کارگزاری کانادایی آر‌بی‌سی کاپیتال مارکت، در گفت‌وگو با وال‌استریت‌ژورنال به این نکته اشاره کرد که مشاوران ارشد ترامپ بارها حمایت قاطع خود را از حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای و زیرساخت‌های انرژی ایران اعلام کرده‌اند و رئیس‌ جمهوری جدید آمریکا نیز ممکن است مخالفتی با انجام چنین اقدامی از سوی اسرائیل نداشته باشد.
+53
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Lovegod - لندن، انگلستان
    مرگ بر سگهای وحشی و تروریست سپاه پاسداران. سگ های وحشی سپاه پاسداران نابود باید گردد
    1
    12
    شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.