یک سیارک از نزدیکی زمین عبور می‌کند

روز پنجشنبه، ۲۰ مهر (۱۲ سپتامبر) یک سیارک از نزدیک کره زمین عبور خواهد کرد.
 

سازمان فضایی آمریکا - ناسا - گفته است که این سیارک از فاصله ۲۶ هزار مایلی (نزدیک به ۴۲ هزار کیلومتری) زمین خواهد گذشت اما با توجه به اینکه فاصله ماه با زمین به ۲۳۹ هزار مایل (۳۸۰ هزار کیلومتری) می‌رسد، فاصله سیارک عبوری با زمین در ابعاد فضایی بسیار کم است.

 
حدود ساعت ۱:۴۵ بامداد به وقت شرق ایالات متحده، این سیارک هنگام عبور از فراز قطب جنوب به نزدیک‌ترین فاصله خود با زمین خواهد رسید. با اینهمه، ناسا برخورد این سیارک با زمین را منتفی دانسته است.
 
سیارک عبوری در روز پنجشنبه برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ میلادی کشف شد که در فاصله‌ای حدود یکچهارم فاصله زمین تا ماه از کنار زمین عبور کرد. به گفته کارشناسان، در پنج سال گذشته، این سیارک دورتر و کم نورتر از آن بوده که بتواند به سادگی از زمین رصد شود.
 
بزرگی این سیارک که ۲۰۱۲ تی‌سی‌ ۴ نامیده شده است بین ۲۴ تا ۱۰۰ فوت (حدود ۷ تا ۳۰ متر) است و با سرعت ۲۶ هزار کیلومتر از کنار زمین خواهد گذشت.
 
قرار است روز پنجشنبه، ناسا تمرینی را برای سنجش میزان آمادگی برای دفاع از کره زمین در مقابل برخورد سیارک‌ها در آینده به اجرا بگذارد. هدف از این تمرین این است که اگر زمانی یک سیارک نسبتا بزرگ به طور مستقیم به سوی زمین بیاید، چگونه می‌توان با این خطر مقابله کرد.
 
در گذشته این تمرین‌ها بدون وجود یک سیارک واقعی انجام می‌شد اما این بار، ناسا این تمرین را در مورد یک سیارک واقعی به اجرا خواهد گذاشت.
 
به گزارش منابع خبری، دفتر هماهنگی دفاع سیاره‌ای در ناسا، که از سوی دولت فدرال آمریکا ماموریت پیش‌بینی و مقابله با برخورد احتمالی سیارک‌ها با زمین را برعهده دارد، مسئول تمرین روز پنجشنبه است.
 
وظیفه اصلی این نهاد گردآوری اطلاعات مربوط به سیارک‌ها و زیر نظر داشتن آنهاست به نحوی که در صورت نزدیک شدن یک سیارک به زمین، پیشاپیش احتمال برخورد آن را محاسبه کرده و در صورت لزوم، اقدامات لازم را برای مقابله با این خطر به جریان اندازد.
 
کارشناسان گفته‌اند که آمادگی برای منحرف کردن یک سیارک از مسیر آن به منظور جلوگیری از برخورد با زمین به ماه‌ها و حتی سال‌ها کار قبلی نیاز دارد و به همین دلیل، شناسایی و پیش‌بینی زمان عبور سیارک‌ها لازم است.
 
در حال حاضر دو شیوه برای جلوگیری از برخورد سیارک‌ها با زمین مورد نظر قرار دارد. در شیوه "برخورد جنبشی" جسمی از زمین به سوی سیارک پرتاب می‌شود تا با برخورد با آن در سرعت بالا، باعث انحراف سیارک از مسیر قبلی و دوری آن از زمین شود. شیوه دیگر، "انحراف گرانشی" است که شامل قرار دادن جسمی در نزدیکی سیارک است تا تاثیر قوه جاذبه جسم، بر مسیر حرکت سیارک اثر بگذارد.
 
براساس برخی نظریه‌های علمی، برخورد سیارک‌ها با زمین در گذشته های دور عامل تغییرات عمده در این کره بوده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد
حتما منظورتون 12 اکتبره! :o
‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۴
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد
دقت کردین که بعضیا اصلا کخ دارن که بیخودی منفی بدن؟ تیتر رو اشتباه زدن 12 سپتامبر که من درستشو نوشتم یعنی 12 اکتبر! البته شاید هم منفی دهندگان با توجه به سوادشون که اسامی ماههای میلادی رو نمیدونن حق دارن! :o
‌پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +435شاهزاده رضا پهلوی: به عنوان ایرانی میهن پرست و ملی گرا با اقدام نظامی علیه کشورم مخالفم!
  • +277رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما توانایی رسیدن و حمله به هر نقطه از خاورمیانه را داریم
  • +251یک طرفدار حزب‌الله: دیگر نمی‌خواهم از ایران و عمامه و دین دفاع کنم. این همه دروغگویی بس است
  • +232سعید عطاالله، از فرماندهان نظامی حماس، به همراه سه عضو خانواده‌اش کشته شد
  • +220‌تلویزیون اسرائیل: هاشم صفی‌الدین «جانشین احتمالی» نصرالله در بیروت کشته شد
  • +194کانال ۱۲ اسرائیل: قاآنی، فرمانده نیروی قدس، «احتمالا» در حمله اسرائیل به بیروت «زخمی» شده
  • +191پیام رضا پهلوی: اجازه نمیدهیم بعد از سقوط جمهوری اسلامی در ایران خلاء قدرت ایجاد شود
  • +181پاسخ وزیر دادگستری اسرائیل به پُست علی خامنه‌ای: «به پایان سلام کن»
  • +175نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید
  • +160«حسن جعفر قصیر» داماد حسن نصر‌الله در حمله هوایی اسرائیل به دمشق کشته شد