۷ خاصیت موز سبز برای سلامتی

موز سبز در اکثر مناطق آمریکای لاتین استفاده می شود و مصرف آن به شیوه های مختلفی صورت می گیرد. این موز را می پزند، کمپوت یا مربا درست می کنند و یا به همراه غذاهای دیگر سرو می کنند.
 

موز سبز از نظر ارزش تغذیه ای فوق العاده بوده و منبع فیبرها، پتاسیم، ویتامین C و بتاکاروتن محسوب می شود. این نوع موز حاوی میزان زیادی ویتامین B6 و همچنین مواد معدنی مختلفی مانند آهن است. موز سبز علاوه بر اینکه انرژی خوبی به بدن می رساند برای سلامتی نیز مفید است. خوشبختانه این موز در ایران نیز وجود دارد و می توانید آن را جزو سبد غذایی تان قرار دهید. در ادامه بیشتر به خواص این میوه سبزپوش اشاره می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

موز سبز برای بهبود و تنظیم ضربان قلب
 موز سبز به دلیل دارا بودن میزان زیادی پتاسیم برای سلامت قلب ما مفید است اما افرادی که از مشکلات کبدی یا کلیوی رنج می برند باید از مصرف آن خودداری کنند. 
 
در واقع مصرف این میوه به کمک پتاسیم موجود در آن به تنظیم ضربان قلب کمک می کند. پتاسیم به تنظیم فشارخون کمک کرده بنابراین قلب ما را از آسیب های ناشی از آریتمی محافظت می کند. در این صورت و در اکثر موارد، قلب حساس شده و دچار مشکلاتی مانند انفارکتوس می شود. یک عدد موز سبز متوسط به میزان 400 میلی گرم پتاسیم دارد که میزان بالایی است. توجه داشته باشید که هر فرد بالغ به روزانه 4700 میلی گرم پتاسیم نیاز دارد. میزان نیاز کودکان به این ماده معدنی بین 3800 و 4500 میلی گرم است.
موز سبز برای مقابله با ورم معده و دیگر مشکلات مربوط به معده
موز سبز سرشار از نشاسته (آمیدون) است که تأثیر زیادی در محافظت از مخاط معده دارد. به همین دلیل نیز برای افرادی که از مشکلاتی مانند ورم معده، اسید بالای معده و زخم‌های معده رنج می برند مفید است. با این حال در خصوص مشکلات مربوط به معده مهم است که از این میوه به صورت مناسب استفاده کرده و از سرخ کردن آن بپرهیزید. چربی استفاده شده برای سرخ کردن موز سبز باعث از بین رفتن اثرات مثبت آن روی سلامتی دستگاه گوارش می شود. مصرف موز آب‌پز و خوش طعم شده با اندکی نمک و روغن زیتون برای این افراد بهتر است.
موز سبز برای مقابله با بیماری های مربوط به روده
 نشاسته (آمیدون) موجود در موز برای باکتری های خوب دستگاه گوارش مفید است و به بهبود عملکرد کولون کمک می کند. مصرف موز سبز برای احیا و تنظیم فلور روده مؤثر است. اگر تحت درمان با آنتی بیوتیک ها هستند توصیه می شود این میوه به برنامه غذایی اضافه کنید تا فلور روده جبران شود. ترکیبات موز سبز کمک زیادی به بهبود بیماری های مربوط به روده مانند بیماری کرون یا کولیت روده می کند.
موز سبز برای بهبود قدرت دفاعی بدن
 موز سبز نیز مانند سیر حاوی ویتامین B6 است. این میوه برای دستگاه ایمنی بدن بخصوص برای سالمندان مفید است. بیماری های زیادی که با گذشت عمر به سراغ فرد می آید باعث ایجاد التهاب شده و تریپتوفان بدن را از بین می برد. به همین دلیل نیز بدن این افراد به میزان زیادی ویتامین B6 نیاز دارد. موز سبز برای تنظیم فشارخون بالا
 پتاسیم برای سلامت بدن از اهمیت بالایی برخوردار است. این ماده معدنی برای سلامت رگ‌های خونی و انقباض عضلانی مفید است که برای سلامت قلب ضروری هستند. مشکل فشارخون بالا نیاز به افزایش میزان جذب پتاسیم؛ منیزیم و کلسیم دارد. موز سبز حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم و منیزیم است. به همین دلیل نیز مصرف آن برای این افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر قرص فشارخون مصرف می کنید حواستان باشد که این داروها معمولاً باعث افزایش دفع پتاسیم می شوند.
موز سبز برای کاهش کلسترول
 یک عدد موز سبز با حدود 200 گرم وزن می تواند تا 5 گرم پروتئین به بدن برساند که این میزان برای کاهش کلسترول خون بسیار عالی است. بنابراین اگر می خواهید از بروز مشکلاتی ماندن چاقی مفرط، بیماری های مربوط به آن یعنی دیابت نوع 2 و برخی سرطان پیشگیری شود به سراغ این نوع موز و این منبع پروتئین بروید.
موز سبز برای پیشگیری از چاقی مفرط
آمیدون موجود در موز سبز باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت می شود و در عین حال یک ماده غذایی فاقد چربی است. بنابراین برای لاغری مفید و مؤثر است. اگر شما هم به دنبال راهی برای لاغری و کاهش وزن هستید می توانید موز سبز را به رژیمتان اضافه کنید. البته به میزان متعادل. چون باید حواستان باشد که موز سبز در هر حال حاوی کربوهیدرات است. برای این منظور مصرف موز سبز به صورت آب پز شده، پوره و همچنین بخارپز شده توصیه می شود.
مصرف موز: به این موارد توجه کنید
 توجه داشته باشید گرچه مصرف موز سبز می تواند برای سلامتی مفید باشد اما اگر از مشکلاتی مانند نارسایی کلیوی یا کبدی رنج می برید مصرف آن توصیه نمی شود. چون زمانی که کلیه ها آسیب دیده باشند، مازاد پتاسیم به درستی از بدن دفع نمی شود. در نتیجه این ماده معدنی در بدن زیاد شده و باعث افزایش خطر بروز هایپرپتاسمی می شود که مشکلاتی مانند تنفس بسیار سریع، حالت تهوع، ضعف نبض، آسیب های جدی به قلب و غیره می شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.