بالگردی که بدون چرخش پروانه پرواز میکند! + ویدیو
رأی دهید
به گزارش خبر آنلاین، قضیه اصلی در این فیلم مربوط به سرعت شاتر و فریمریت در زمان فیلمبرداری است. سرعت شاتر یا زمان نوردهی (Shutter speed) فاصله زمانی است که شاتر دوربین باز است و نور روی فیلم عکاسی (در دوربینهای غیر دیجیتالی) یا حسگرهای الکترونیکی (در دوربینهای دیجیتالی) اثر میکند. در واقع سرعت شاتر عامل کنترل کننده زمان ورود نور به دستگاه دوربین جهت ثبت یک تصویر است.
نرخ فریم یا تعداد فریم (Frame per second) که آن را با FPS نیز نمایش میدهند نشان دهنده تعداد فریم های یک تصویر در یک ثانیه است.
همانطور که میدانید هر تصویر متحرک از تعدادی تصویر ثابت تشکیل شده که به صورت متوالی به نمایش در می ایند. این نمایش مسسلی وار در مغز انسان این تصور را ایجاد میکند که تصویر در حال حرکت است. طبیعتا هرچه تعداد تصاویر ثابت به وجود اورنده یک تصویر متحرک بیشتر باشد شما جزئیات بیشتری از حرکات را خواهد دید.
یکی از مهمترین عوامل مؤثر در طبیعیتر جلوهکردن حرکت (افراد، اشیا و غیره) در فیلم تعیین نرخ فریم بر ثانیه (frame rate یا FPS) و سرعت مناسب شاتر (shutter speed) است. در اکثر فیلمهای سینمایی نرخ 24 فریم بر ثانیه به عنوان استاندارد فرمت سینمایی مورد استفاده قرارمیگیرد. آنچه ممکن است کمی گیجکننده باشد مفهوم سرعت شاتر در فیلمبرداری است. ممکن است بپرسید اگر نرخ فریم بر ثانیه 24 است آیا این بدین معنی نیست که در هر ثانیه 24 عکس با سرعت 1/24 ثانیه گرفته میشود تا از کنار هم قرارگرفتن آنها فیلم نهایی حاصل شود؟ پاسخ منفی است! سرعت شاتر محدود به نرخ فریم بر ثانیه نیست و میتواند بیشتر باشد. در این فیلم در واقع سرعت شاتر دوربین در زمان فیلمبرداری با سرعت چرخش پروانه بالگرد یا همان روتور یکسان بوده است.
همچنین نرخ فریم یا همان فریمریت هم در یک پارامتر موثر است. تصور کنید که فیلمبرداری با نرخ 24 فریم در ثانیه از هلیکوپتری صورت بگیرد که پروانههایش در هر ثانیه یک طور کامل میزنند. اگر در همین فیلمبرداری در هر ثانیه پروانهها 24 دور کامل بزنند هر چرخش کامل در یک فریم به نمایش درخواهد آمد. به همین خاطر هر پروانه هر زمانی که دوربین میخواهد یک فریم جدید ثبت کند به جای اولیه خود بازگشتهاند و به نظر میآید که پروانه ثابت است.