نشست مذاکرات صلح سوریه در آستانه آغاز شد

 نشست مذاکرات صلح سوریه به میزبانی قزاقستان در آستانه، پایتخت این کشور با حضور کشورهای روسیه، ترکیه، ایران و نمایندگانی از سوریه و گروه‌های مخالف دولت این کشور پشت درهای بسته آغاز شده است.
 

این نخستین بار است که نشستی با حضور نمایندگانی از گروه‌های مسلح مخالف دولت بشار اسد و نمایندگان دولت و کشورهای حامی آن مانند روسیه و ایران برگزار می‌شود.

 
خشایار جنیدی، خبرنگار اعزامی بی‌بی‌سی فارسی به آستانه می‌گوید که این نشست با سخنان غیرت عبدالرحمن اف، وزیر خارجه قزاقستان و قرائت پیام رئیس جمهور این کشور آغاز شد.
 
هر چند هنوز مشخص نیست که نمایندگان دو طرف درگیری در این نشست دو روزه رو در رو مذاکره کنند. خبرنگار ما می‌گوید که نمایندگان دو طرف همزمان در محل برگزاری اجلاس حضور داشته اند.
 
سخنگوی مخالفان بشار اسد در گفت‌وگوهای آستانه گفته است که در این نشست تنها درباره آتش بس مورد توافق میان روسیه و ترکیه مذاکره خواهند کرد.
 
آمریکا نیز گفته است که نماینده ویژه‌ای بر حضور در این مذاکره نخواهد داشت و فقط سفیر این کشور در قزاقستان در آن شرکت می‌کند.
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که این اقدام به دلیل مشغله مقامات در روند انتقال قدرت است.
 
بر خلاف روسیه، ایران از حضور آمریکا در این نشست استقبال نکرده بود.
 
بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل که ریاست هیئت سوری را در مذاکرات صلح قزاقستان برعهده دارد، گفته است که این مذاکرات تنها بین دولت سوریه و احزاب سوری انجام می‌شود و هیچ گفتگویی بین سوریه و ترکیه انجام نخواهد شد.
 
نشست مذاکرات صلح در هتل ریکسس پرزیدنت آستانه برگزار می‌شود آقای جعفری همچنین گفته است نکات مهم در دستور جلسه این نشست شامل تحکیم آتش‌بس و رسیدن به زمینه‌های مشترک در زمینه مقابله با تروریسم است.
 
دولت سوریه در حالی بشار جعفری، سفیر این کشور در سازمان ملل متحد را برای مذاکره با مخالفانش به قزاقستان فرستاده است که از پیروزی تازه اش در حلب روحیه گرفته و دست بالا را در میدان های نبرد دارد.
 
محمد علوش، رئیس دفتر سیاسی جیش الاسلام، از گروه های مسلح اسلام‌گرا سرپرستی هیئت اعزامی مخالفان دولت اسد را بر عهده دارد.
 
این هیئت از فرماندهان ۱۲ گروه مسلح میانه رو و اسلام‌گرا تشکیل شده است.
 
احرار الشام، از گروه‌های عمده اسلام‌گرا در این مذاکرات شرکت نکرده ولی گفته است که با تصمیم های این نشست مخالفت نخواهد کرد.
 
از دیگر غایبان مهم این نشست،‌ حزب اتحاد دموکراتیک و یگان های مدافع خلق است که به اصرار دولت ترکیه به گفت‌و‌گوها دعوت نشده اند.
 
ترکیه شبه نظامیان کرد سوریه را زیرمجموعه پ ک ک می داند و در نشست آستانه شورای ملی کردستان که یک گروه غیرمسلح کرد است، شرکت خواهد کرد.
حسین جابری انصاری (راست) معاون وزیر خارجه در امور کشورهای عربی و آفریقایی که سرپرست هیئت ایرانی در این مذاکره است استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه هم که به آستانه رفته، این مذاکرات را ابتکاری خوب توصیف کرده است.
 
آقای دی میستورا ابراز امیدواری کرد که نشست آستانه بتواند برگفتگوهایی که قرار است در ماه آینده در ژنو برگزارشود، تاثیری مثبت داشته باشد.
 
حسین جابری انصاری، معاون وزیر خارجه در امور کشورهای عربی و آفریقایی که سرپرست هیئت ایرانی در این مذاکره است گفته که هدف از این اجلاس "تثبیت آتش‌بس در سوریه و فراهم کردن مقدمات گفت‌وگوهای جدی سوری- سوری بین دولت سوریه و گروه‌های معارضه سوریه است".
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم او با اشاره به طرح ایران برای حل بحران سوریه گفت: "این طرح در قالب حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت ملی سوریه و ارجاع همه امور به انتخاب ملت سوریه ارائه شده و ما در قالب کنفرانس آستانه این ایده را دنبال می‌کنیم."
 
در جنگ داخلی سوریه، شبه‌نظامیان گروه حزب‌الله لبنان، که تحت حمایت ایران هستند، به طور مستقیم شرکت دارند و نظامیان ایران نیز در جنگ حضور داشته و تلفاتی را متحمل شده‌اند، هرچند مقامات جمهوری اسلامی نقش آنان را ارائه "خدمات مستشاری" عنوان کرده‌اند. ایران همچنین حامی مالی دولت بشار اسد بوده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.