«چاینا هوم» معضل تازه گردشگری ایران

در اغلب شهرهای بزرگ دنیا قسمتی به نام Chinatown یا همان محله چینی ها وجود دارد که تقریبا تمام سکنه آن را اتباع چینی تشکیل می دهند. اگر چه در تهران چاینا تاون نداریم اما گویا چینی های مقیم تهران بی سر و صدا برای خودشان Chinahomeهایی به راه انداخته اند و در آنها مبادرت به سرویس دهی به گردشگران چینی می کنند.
به گزارش اقتصادنیوز، اخبار حاکی از فعالیت‌های منسجم چینی‌‌ها در بازار گردشگری ایران است. چینی‌هایی که برای ادامه تحصیل در رشته‌های مختلف به ایران آمده و در حالی‌که به صورت قانونی اجازه فعالیت اقتصادی در کشور را ندارند، با ورود به صنعت گردشگری ایران، از طریق ارائه خدمات مقتضی به گردشگران هموطن‌شان کسب درآمد می‌کنند.

 

در همین حال، معاون گردشگری استان تهران از ارجاع پرونده خانه‌ها و اقامتگاه‌های غیرمجاز چینی‌ها به کمیسیون ارتقای گردشگران خارجی برای تصمیم‌گیری نهایی و فوری خبر داده است. اگرچه علی رفیعی پیش‌تر نیز در واکنش به این اخبار در گفت‌وگو با «ایسنا» گفته بود: «پرونده اقامتگاه‌های غیرقانونی تا به حال در سه جلسه کمیسیون ارتقای امنیت گردشگران خارجی و مقاصد گردشگری استان تهران، بررسی و اطلاعات تمام این اماکن شناسایی و به صورت مستدل و مستند جمع‌آوری شده است.»
 
در این‌باره، یک راهنمای گردشگران چینی که در رشته زبان چینی تحصیل کرده و دارای کارت راهنمای گردشگری از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، می‌گوید: «محدود بودن تعداد نفراتی که در ایران به زبان چینی مسلط هستند، صاحبان کسب و کارهایی را که ارتباطاتشان با چینی‌ها زیاد است، متوجه جلب همکاری دانشجویانی کرد که از این کشور برای ادامه تحصیل به ایران می‌آیند و در کشور ما ساکن هستند.» نازنین همرنگ با اشاره به اینکه تعداد افراد مسلط به زبان چینی که کارت راهنمای گردشگری دارند به ۱۰ نفر هم نمی‌رسد، اضافه می‌کند: «به کارگیری نیروی چینی به عنوان مترجم و راهنمای گردشگری، در ابتدا از نمایشگاه‌های بین‌المللی آغاز شد
 
همرنگ ادامه می‌دهد: «حضور چینی‌ها اما به همین‌جا ختم نشد؛ آنها رفته رفته و پس از آنکه موقعیتشان به عنوان راهنمای تور تثبیت شد، اقدام به اسکان گردشگران چینی کردند تا از این طریق سهم بیشتری از این بازار را نصیب خود کنند.» وی می‌افزاید: «در حال حاضر، آنها پس از آنکه این بازار را شناخته و بر آن مسلط شده‌اند، خود اقدام به بستن تور و سازماندهی و آوردن گردشگران چینی از مبدأ نیز کرده و به این شکل به رقیبانی برای آژانس‌های گردشگری تبدیل شده‌اند.»
 
این راهنمای گردشگری با بیان اینکه شکل‌گیری این بازار زیرزمینی و غیرقانونی، آینده شغلی و معیشتی راهنمایان گردشگری و دیگر فعالان این صنعت را که در حوزه ورود گردشگران چینی فعالیت می‌کنند به خطر انداخته است، اضافه می‌کند: «از طرق مختلف و بارها، مسوولان امر را در جریان فعالیت غیرقانونی دانشجویان چینی قرار داده و حتی نام آژانس‌ها و همچنین آدرس آپارتمان‌هایی را که چینی‌ها به هتل تبدیل کرده‌اند در اختیار مسوولان گذاشته‌ایم؛ اما متاسفانه باوجود اینکه مسوولان ادعا می‌کنند در جریان اتفاقات جاری در این حوزه هستند و اقامتگاه‌های غیرمجاز را شناسایی کرده‌اند، در عمل شاهد برخورد قانونی با این پدیده مافیایی نبوده‌ایم.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۸
الف-ب - اوکلاهما، ایالات متحده امریکا

چرا معضل ؟ ! اخه کجای دنیا رو سراغ دارید که هتل ها دو قیمت متفاوت برای مشتریان داخلی و خارجی خود ارایه دهند؟ ظاهرا ازنظر شما هر چی چیزی که نفع مستقیم به ...زاده ها (اغازاده ها) نرسونه پس یه معضله.
‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۶
۴۹
sarbaz007 - المان، آلمان

گند‌ترین مرد‌های دنیا بد از عربا چین هستن، همه جا خوب بد داره ولی‌ اینا در ۱۰۰ شون بالا تره
جمعه ۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۸
۴۹
sarbaz007 - المان، آلمان

آدمهی پول دوست ،فقط فکر این هستن با چه ترفندی پول در بیارن
جمعه ۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.