آیت‌الله خامنه‌ای: پیشرفت‌های علمی و صنعتی آمریکا نتیجه «اقتصاد مقاومتی» بوده است

رهبر جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که پیشرفت‌های علمی و صنعتی آمریکا در ۱۵۰ سال گذشته نتیجه «اقتصاد مقاومتی» بوده است.
 

آیت‌الله علی خامنه‌ای روز دوشنبه ۱۳ دی ماه در جمع گروهی که دفتر رهبر ایران آنها را «نخبگان و مدال‌آوران علمی دانشگاه صنعتی شریف» معرفی کرده است، افزوده است: «البته آمریکایی‌ها این اندیشه را در جهت مادی‌گری و پول به کار گرفتند اما همین تجربه پذیرفته شده جهانی را می‌توان با جهت‌گیری متعالی‌تری به کار گرفت».

 
او تاکید کرده که «اقتصاد مقاومتی یک اندیشه تجربه شده در دنیا است و فقط اختصاص به ما ندارد».
 
رهبر جمهوری اسلامی از زمان تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در دولت محمود احمدی‌نژاد بار‌ها از لزوم پیگیری «اقتصاد مقاومتی» توسط دولت‌های دهم و یازدهم سخن به میان آورده است.
 
بر اساس گزارش دفتر رهبر ایران، آیت‌الله خامنه‌ای در ۱۶ شهریور ۱۳۸۹ برای نخستین بار اعلام کرد که «ما باید یک اقتصاد مقاومتیِ واقعی در کشور به وجود بیاوریم».
 
او دو سال بعد در سخنرانی دیگری، گفت: «اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که به یک ملت امکان می‌دهد و اجازه می‌دهد که حتی در شرایط فشار هم رشد و شکوفایی خودشان را داشته باشند».
 
آقای خامنه‌ای معنی اقتصاد مقاومتی را «داشتن اقتصادی رو به رشد با آسیب‌پذیری کمتر» در برابر کشورهایی دانسته که از آن‌ها به عنوان «دشمن» نام برده است و در جای دیگری، بر «پیروی از الگوی اقتصادی بومی- علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی» تأکید کرده است.
 
رهبر ایران ضرورت پیگیری اقتصاد مقاومتی را ناشی از «فشار و تهدیدهای اقتصادی دشمن بر کشور»، «وجود مشکلات مزمن و دیرپا» و «بحران‎های اقتصاد جهانی» عنوان کرده بود.
 
با این حال، او در سخنرانی روز دوشنبه خود هیچ توضیحی درباره ادعایش مبنی بر اینکه پیشرفت‌های علمی و صنعتی آمریکا نتیجه «اقتصاد مقاومتی» بوده است، نداد.
 
دکتر جلیل روشندل، تحلیلگر سیاسی در آمریکا، به رادیو فردا می‌گوید: «جای خوشحالی است که آیت‌الله خامنه‌ای بالاخره ولو به صورت تلویحی الگوی قابل تحسینی را در آمریکا پیدا کرده‌اند. البته تا به حال کسی الگوی اقتصاد آمریکا را "مقاومتی" نام نگذاشته، زیرا اقتصاد آمریکا یک اقتصاد دولتی و از بالا به پایین نبوده بلکه اقتصادی آزاد و بر مبنای کار، برنامه درازمدت و آینده‌نگر بوده است. یعنی کارآفرینان آمریکایی در طول حیات اجتماعی- اقتصادی این کشور پیوسته آینده‌نگر بودند».
 
او اضافه می‌کند: «عواملی که موجب شد تا اقتصاد آمریکا بر پایه‌های مستحکمی بنا شود حمایت دولت فدرال از برنامه‌های اقتصادی موسسات و کارآفرینان بوده که تا صد درصد غیر دولتی بودند. دولت امنیت را فراهم کرده و از طرفی در قرن ۱۹ و تا اوایل قرن بیستم آمریکا از حفاظت و تامین ژئواستراتژیک دو اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام برخوردار بود و در هیچ جنگ در معیار بین‌المللی شرکت نکرده است. در حالی که ایران از بدو تشکیل جمهوری اسلامی یا در جنگ با عراق بوده، یا در جنگ بر له این کشور و یا در جنگ به حمایت از سوریه و یمن درگیر بوده است».
 
به گفته آقای روشندل، «خود آمریکایی‌ها فکر نمی‌کنند اسم این اقتصاد "مقاومتی" است ولی اهمیتی هم ندارد که نام آن را "اقتصاد مقاومتی" بگذاریم یا نگذاریم. به طور یقین الگوبرداری از آن مثبت است به شرطی که منظور از آن گرسنگی کشیدن اقشار زحمتکش به قیمت ثروت‌اندوزی و بالا رفتن طبقات برج‌های چند نفر معدود نباشد».
 
رهبر جمهوری اسلامی ایران در پیام نوروزی امسال خود سال ۹۵ را سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کرد و «اقتصاد مقاومتی» را «علاج مشکلات اقتصادی و پاسخ به مطالبات مردم» دانست و گفت: «با اقتصاد مقاومتی می‌توان به جنگ بیکاری و رکود رفت، گرانی را مهار کرد، در مقابل تهدیدهای دشمنان ایستادگی کرد و فرصت‌های بسیاری برای کشور ایجاد و از آن‌ها استفاده کرد».
«جوانان انقلابی را دوست دارم و از آنها حمایت می‌کنم»
رهبر ایران در بخش دیگری از سخنان روز دوشنبه‌اش بار دیگر بحث نیروهای انقلابی و غیرانقلابی را مطرح کرد و گفت: «من جوان‌های مؤمن و انقلابی را بسیار دوست دارم و از آن‌ها، در هر کجا باشند پشتیبانی می‌کنم و وظیفه رؤسا و مسئولین دانشگاه‌ها و وزیران مربوطه، حمایت مضاعف از جوانان مؤمن و انقلابی در دانشگاه‌ها است».
 
آیت‌الله خامنه‌ای در برهه‌های مختلف بر حمایت از طیف تندرو به عنوان کسانی که به گفته او «مومن و انقلابی» هستند تاکید کرده و به مخالفان تاخته است که چرا این «جوانان» را افراطی می‌خوانند.
 
او در همین زمینه پس از حمله گروهی از افراد به سفارت عربستان در تهران، در سخنانی گفت: «برخی دائما کلمه تندرو‌ها را تکرار می‌کنند که منظور آن‌ها جریان مومن و حزب‌اللهی است» و «نباید جوانان انقلابی و حزب‌اللهی را متهم به تندروی کرد، زیرا این جوانان با اخلاص تمام و با همه وجود در میدان حاضرند و هرگاه که دفاع از مرز‌ها و دفاع از هویت ملی لازم باشد، وسط میدان هستند».
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
kamaan - تهران، ایران

از زمانی‌ که ایشون فهمیده مردم حرفاشو با نیشخند رد میکنند، به هر نحوی میخواد حرفاشو توجیه کنه، از دشمن دشمن گرفته، تا فتنه، تقلبی در کار نبوده و حالا هم این اقتصاد مقاومتیش. پس آمریکا چیزای خوبم داره جناب پوتینه‌ای ؟
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲
۴۳
amin832 - تهران، ایران

دوباره رهبر مستضعفین جهان مواد خوب گیرش اومد و پای منبر رفتنش گل کرد.
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۸
۳۸
زنبور - کپنهاک، دانمارک

ما که نفهمدیم این چی گفت فکر کنم کره لازم شده
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۹
۴۸
محسن ۵۵ - گنت، بلژیک

با رهبری شما راه آمریکا را رفتن کاری ناشدنی است و احتمالا سر از عراق و سوریه دربیاوریم.
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۱
۴۱
خورشیدخانم - وین، اتریش

بله اما دزدهای اینچنینی نداشتند که اختلاسهای میلیاردی کنند رهبری نداشتن که آدمخورباشه ومملکت را به روزسیاه بنشاند مردک ابله مفنگی بسه دیگه گورت را گم کن دمار ازاین کشور درآوردین شماها ارمغانتان فقر وبدبختی ونکبت بوده
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۹
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد

جوانان مد نظر خامنه ای که تندرو و حزب اللهی باشند نمی توانن فقط از مرز یک کشور دفاع کنن و نمی توانان ملی گرا باشن چون حزب اللهی ها میخواهند تمام مردم کشورهای جهان مسلمان شیعه شوند و از مسلمانان فقط یک کشور دفاع نمیکنن که ملی گرا شوند. بلکه از مسلمانان شیعه و حتی تا حدودی از مسلمانهای سنی پراکنده در تمام کشورهای دنیا دفاع میکنن.
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۱
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
اتفاقا دونالد ترامپ می‌خواد همین کارو کنه، می‌خواد هر شرکتی که از آمریکا بره بیرون جریمه سنگین کنه و واردات کالاهای خارجی‌ به خصوص چینی‌ رو به آمریکا سخت تر بکنه. جنگ اقتصادی آمریکا و چین با آمدن ترامپ شروع شده
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۶
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد

اینم اولین جوک سال از رهبر فرزانه ما! :o
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۲
۵۸
hamtarane - ملبورن، استرالیا

حرف شما درست ولی اول باید یک ملت به حکومتش اعتماد داشته باشه تا با جان و دل این اقتصاد مقاومتی را اجرا کنه. در حالیکه حکومت جنایتکار و دزد شما که هر چه آدم رذل و پست و دست کج هست را سر قدرت گذاشته و با سیستم پلیسی و شکنجه تسمه از گرده ملت کشیده و حاضر نیست ذره ای به داد ملتش برسه و برایش ملت کشورهای دیگه مهمتر هست دارای آن مشروعیتی که باعث اعتماد ملت میشه نیست.شما باید تشریف ببرید و این بزودی اتفاق میافته.
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۵
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

ای رهبر شاعر!! اگر میخوای مشاعره کنی باید بگم "رِ" بده که ر....!!!!
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۸
۱۰۷
DenaOslo - اسلو ، نروژ
اقتصاد مقاومتی یه حرف بی ریشه و چرت و پرت هستش تا زمانی که مانیفست و دستور العملی تدبین شده ایی نداشته باشه که دولت و سیستم اداره کننده یک کشور بتونه مو به مو از روی اون کپی کنه . هر سیستم اقتصادی کتاب و اصول و مغز های بزرگی پشت سرش سال ها و بلکه ده ها روی اون کار کردند و خوب و بد بودن اون اقتصاد کاملا مشخص و حساب شده است ،اونوقت رهبر مسلمین جهان خودمان همینجوری رو باد هوا خودش رو با حرفای کاملا تخیلی انگشت نما میکنه .خوب مرد حسابی برو از همون کربلا و غسل و تیمم و ختنه گاه و انزال و بول و نماز روزه حرف بزن ، مجبور که نیستی ! و یا اگر خیلی فکر میکنی که ما درکت نمیکنیم پس لطف کن بشین این آخر پیری در باره همین اقتصاد مقاومتی یه کتاب بنویس و دقیق نقشه و مختصات این اقتصاد تخیلی رو برا ما بنویس تا هم بخونیم و اجرا کنیم .
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۴
۴۲
paksan - ایران، ایران
خخخ .حداقل به خودت زحمت بده یکم درباره اقتصاد بقیه دنیا بخون ..مرتیکه آخه اقتصاد باز و باکمترین بروکراسی و قوانین شفاف و بسیار محکم و سیستم قضایی بسیار محکم و قاطع و حامی تولید کننده و ابداع کننده و مخترع . حمایت قاطع از سرمایه گذاری خارجی و واگذاری تعیین قیمت به بازار و رقابت شدید شرکتها و بخصوص مردم. دادن قدرت خرید مناسب به مردم با سیاستهای کلان اقتصادی و جلوگیری از هرگونه انحصار و تشکیل بلوک های انحصاری داخلی و خارجی توسط ناظران حکومتی و قضایی و بخش خصوصی. مهمترین عامل کنترل کننده بازار و تولیدات خارجی و داخلی چشم سوم این کشور یعنی مطبوعات و سیستم های کنترل کیفیت و آنالیز خصوصی هستش که باعث شده رقابت مابین سوپرمارکت ها انقدر زیاد باشه که مردم حق انتخاب و حق پس دادن جنس معیوب و بی کیفیت را داشته باشند و این قانون بسیار قدرتمند است و مطبوعات و سیستم قضایی حامی بسیار محکم این موضوع هستند و براشون فرقی نمیکنه کمپانی داخلی یا آمریکایی باشه یا خارجی . ایجاد چنین سیستم پیچیده و در عین حال بسیار مهم و کنترل و حمایت سه قوه حکومتی آمریکا از سیستم اقتصادیشان باعث شده تولید کننده واقعی
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۱
۴۲
paksan - ایران، ایران
در این کشور حمایت و تبلیغ شود و مردم هم با خرید حامی آن شوند و رسانه ها با گزارشها و آنالیزهایشان براساس نظرات مصرف کننده ها درباره تولیدات حمایت کنند. اقتصاد مقاومتی در آمریکا وجود نداره و آمریکا بزرگترین صادرکننده و بزرگترین وارد کننده از هر چیزی هستش طوریکه تقریبا تمام دنیا برای پیشرفت و افتادن در مسیر درست کیفیت و نوآوری وارد بازار آمریکا میشوند و هر شرکتی که توانست وارد این بازار بشود شک نکنید در تمام دنیا موفق خواهد شد.
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۴
۴۴
smart292 - ونکوور، کانادا
اول از خود دزدت شروع بکن که سر مایه‌های ایران را در بانک های کشور‌های عربی‌ ، یا روسیه ،و یا به ونزوئلا و اسپانیا و انگلیس برده‌ای و در آن کشور‌ها سر مایه گذاری کردی در آمریکا به علت داشتن دمکراسی و انتقاد پذیری ،آزاد بودن رسانه ها، آزادی بیان ، آزادی دین ،و احترام به حقوق انسان ها و جذب توریست و سرمایه گذاری، همچنین دزد نبودن سران مملکت آمریکا که باعث شده است که سر مایه گذاری در آمریکا رشد بکند ، نه به این که هر کسی بیاید به ایران حجاب زوری و اسلام زوری یا به جرم جاسوسی و مصادره اموال و اعدام یا شلاق و زندان و اعدام گرفتار بشود .
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۵
۴۴
Dara20 - تهران، ایران
تو فقط بمیر مرتیکه معتاد مافنگی
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۷
۷۰
جوابگو - مالمو، سوئد
پس تو بنفع آمریکا برنامه ریزی کرده بودی آنهم پیشرفت بیشتره آمریکا بود،معلوم شد مرگ بر آمریکا تون هم دروغ بود،مثل عوض کردن برنج آمریکای که تو بنادر ایران کیسهاشو عوض می‌کنید و مارک‌های دیگه میزنید.
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۶
۴۹
Vejdan bidar - امستردام ، هلند
علی‌ چلاق بافوری فقط به گو این اقتصاد مقاومتی رو از کجات در آوردی؟ مردک مفت خور، جلاد ، دیکتاتور خفه بمیر
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۲
۶۳
mina minavand - هانور، آلمان
مردم از خنده :) این فسیل چه جوکهایی میگه :)
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۷
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
اصلا" منظور از اقتصاد مقاومتی چی هست ؟ اگر اقتصاد مقاومتی یعنی مردم در برابر تحریمها بیشتر گرسنگی بکشند بیشتر وسالی رفاهی و اسایشی را کم داشته باشند یا بیشتر وسایل خودرو و دیگر وسایلهای صنعتی در کشور کم باشد و به سختی به دست مردم برسد انهم باقیمت خیلی بالا ... اگر اقتصادی مقاومتی یعنی اینها که اشاره کردم مردم از این گونه اقتصاد مقاومتی دیگر خسته شدن و مقاومت مردم رو به افول است در برابر کمبود وسایلها و خوراکیهای که در داخل کشور به سختی بدستشان میرسد.
‌سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.