هدیه ۳۸۰ میلیون دلاری زن و شوهر آمریکایی به فرانسه + ویدیو

مارلین و اسپنسر حیز مارلین و اسپنسر هیز، میلیاردرهای تگزاسی قریب ۶۰۰ اثر هنری از نیمه دوم قرن نوزدهم تا نیمه اول قرن بیستم را به موزه اوُرسِه در فرانسه اهدا کردند.
 

وزارت فرهنگ فرانسه ارزش کلکسیون اهدائی این زوج را بالغ بر ۳۸۰ میلیون دلار برآورد کرده است.

 
فرانسوآ اولاند رئیس جمهوری فرانسه، هدیه این زوج آمریکایی را افتخاری برای فرانسه دانست و در مراسمی از آنها قدردانی کرد.
 
آقای اولاند گفت «شما معتبرترین هدیه را به فرانسه اهدا کردید . این نه تنها کلکسیون با ارزشی است بلکه فرصتی را فراهم می کند که در انتظارش بودیم. فرصت دسترسی به فرهنگ و هنر. هدید شما برای جمهوری فرانسه مایه افتخار است.»
 
مارلین و اسپنسر هیز، هشتاد ساله هستند و از ازدواجشان بیش از شصت سال گذشته است. آنها که از دهه سالهای ۱۹۷۰ میلادی شروع به جمع آوری کلکسیون اهدائی کرده بودند در مراسم اهدای آثارشان به موزه اورسه گفتند که از آغاز قصد اهدای آثار را به فرانسه و مردم فرانسه داشته اند اما آن هنگام انتظار نداشتند خودشان بتوانند برای شرکت در مراسم اهدای کلکسیون به فرانسه سفر کنند.
 
اسپنسر هیز گفت «در روزهایی که مارلین و من دوران بزرگ شدن را در شهرک گینزویل تگزاس پشت سر می گذاشتیم فرانسه بسیار دور تر از جائی بود که انتظارش را داشتیم. اما در ۱۹۷۱ موفق شدیم برای اولین بار از پاریس دیدار کنیم، و عشق و علاقه ما با این دیدار شروع شد.»
 
عشق و علاقه این زن و شوهر آمریکایی به فرانسه به قدری بود که آنها ساختمانی شبیه یکی از عمارت های زیبای قرن هجدهم پاریس را در نشویل آمریکا ساختند و آثار هنری را که از فرانسه تهیه کرده بودند در آنجا به نمایش گذاشتند.
 
مارلین هیز آرزو کرد که کلکسیون اهدائی آنها به عنوان میراثی که او شوهرش از خود بجای گذاشته اند، بتواند در فرانسه هنرمندان، هنر شناسان و در مجموع فرهنگ دوستان سراسر جهان را به ارزش آثاری در کلکسیون آنها جلب کند که فضای فرهنگی دو نیمه قرن های نوزده و بیستم را به هم پیوند زده است.
 
کلکسیون خانواده هیز شامل آثاری از اودیلون ردون، ادگار دگا، آمادئو مودلیانیو و گوستاو کایبوت است. مارلین و اسپنسر هیز باور دارند که هنر متعلق به شخص خاصی نیست و همه مردم باید از آن بهره مند شوند.
 
در فرانسه، طبق قانون، موزه ها اجازه ندارند آثاری را که به آنها اهدا می شود به فروش بگذارند از همین رو این زن و شوهر آمریکایی تصمیم گرفتند مجموعه خود را به موزه ای در فرانسه ببخشند و نه در آمریکا که چنین قانونی وجود ندارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۰
liberté - مونترال، کانادا

امیدوارم روزی ایران هم از شر این توراتی/قرآنی های تازی آزاد بشه و آثار هنری و تاریخی و باستانیش به سرزمین مادریشون برگردن.
دوشنبه ۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • چطور مجتبی خامنه‌ای با کمک سرداران سپاه مسیر رسیدن به رهبری را هموار کرد؟
  • «بارون را اعزام کنید»؛ کارزار طنز برای اعزام پسر دونالد ترامپ به جنگ ایران
  • حمله هوایی گسترده اسرائیل به یک «مجموعه نظامی بزرگ حکومت» در شرق تهران
  • انتشار ویدیو از تجمعات شادی ایرانیان توسط کاخ سفید؛ یک زن ایرانی: پایگاه بسیج را زدند؛ مرسی، ترامپ
  • جنگنده اسرائیلی یک جنگنده جمهوری اسلامی را بر فراز تهران سرنگون کرد
  • ویدیوی منتسب به فرار اعضای سپاه با ظاهر مبدل و ریش‌های تراشیده به افغانستان
  • نمایی نزدیک از عملیات حذف خامنه‌ای؛ از هک همه دوربین‌های تهران تا «لحظه ماشه» در روشنایی روز
  • کشته شدن خامنه‌ای ؛ ایرانیانی که شادند و می‌رقصند و آنها که عزادارند و می‌گریند
  • آغاز جنگ جهانی علیه سپاه خامنه‌ای؛ سنتکام: آمریکا تا کنون به ۲ هزار هدف در ایران حمله کرده است
  • ترامپ: شاید شاهزاده رضا پهلوی گزینه مناسبی باشد ولی به نظرم کسی از داخل مناسب‌تر است
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +323شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +263محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +211دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +202رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند